19χρονος Ιρανός που ζητούσε άσυλο ο επιβάτης με το κλεμένο διαβατήριο

Ερευνούν την υπόθεση ενός επιβάτη που λίγες ημέρες πριν την πτήση υπέγραψε ασφαλιστικό σμβόλαιο-μαμούθ! Διαψεύστηκαν οι πληροφορίες ότι πέντε επιβάτες είχαν κάνει check-in χωρίς να επιβιβαστούν

Στη δημοσιότητα έδωσαν στις 9 το πρωί της Τρίτης οι μαλαισιανές αρχές τα στοιχεία ενός εκ των δύο επιβατών που μπήκαν στην πτήση των Malaysia Airlines με κλεμένο διαβατήριο. πρόκειται για Ιρανό, 19 ετών με το όνομα Pouria Nour Mohmammad Mahrdad. Αυτός και ο δεύτερος άντρας που επίσης ταξίδεψε με κλεμένο διαβατήριο είχαν μπει παράνομα στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Pouria Nour Mohmammad Mahrdad δεν είχε εμπλοκή με τρομοκρατική οργάνωση, ζητούσε άσυλο και ήθελε να πάει στη Γερμανία.

Στη συνέντευξη Τύπου, οι μαλαισιανές αρχές  ανέφεραν πως ερευνώνται τέσσερα ενδεχόμενα: 
αεροπειρατεία, σαμποτάζ, ψυχολογικά προβλήματα των επιβαινόντων και προσωπικά προβλήματα.

Επίσης είπαν ότι ερευνούν την υπόθεση ενός επιβάτη που λίγες ημέρες πριν την πτήση υπέγραψε ασφαλιστικό σμβόλαιο-μαμούθ! Τέλος διαψεύστηκαν οι πληροφορίες ότι πέντε επιβάτες είχαν κάνει check-in χωρίς να επιβιβαστούν.

Οι έρευνες συνεχίζονται

Στο πεδίο των ερευνών, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Οι Αρχές της Μαλαισίας απέστειλαν πλοία προκειμένου να ερευνήσουν συντρίμμια που φέρεται πως είχαν εντοπιστεί στην επιφάνεια της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, μετέδωσε το δίκτυο Ειδήσεων Bloomberg.

Η περιοχή στην οποία πραγματοποιούνται οι έρευνες βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Βουνγκ Τάου του Βιετνάμ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας, Λάι Σαν Ταν. Στην περιοχή έχουν σταλεί βιετναμέζικα πλοία για να ερευνήσουν αυτό που φαίνεται πως είναι μεταλλικά κομμάτια, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με την ενημέρωση στο Ανόι της επιτροπής έρευνας και διάσωσης.

Ομάδες διάσωσης από 9 χώρες πραγματοποίησαν έρευνες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα στενά της Μαλάκας, μετέδωσε το BBC, καθώς η Κίνα έκανε έκκληση στη Μαλαισία να εντείνει τις προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους.

Μετά από τρεις ημέρες αναζήτησης, οι έρευνες δεν έχουν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της Μαλαισίας.

Ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας θα ενταχθεί στην αναζήτηση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι. Είπε ότι το αεροπλάνο P3 Orion της πολεμικής αεροπορίας έχει ήδη απογειωθεί από τη Νέα Ζηλανδία και αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Τρίτης.

Τουλάχιστον 30 αεροσκάφη και 40 πλοία χτενίζουν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήλωσε χτες ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Ζουλκιφέλι Ζην, εκτός από τα βιετναμέζικα πλοία και τα αεροπλάνα που έχουν αναπτυχθεί εντός των χωρικών υδάτων του Βιετνάμ.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει στείλει στην Κουάλα Λουμπούρ μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσει στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 154 Κινέζοι.

Ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, δήλωσε ότι η ακτίνα αναζήτησης στην περιοχή θα διπλασιαστεί σε 100 ναυτικά μίλια ανοιχτά του βουνού Ιγκάρι της Μαλαισίας, όπου υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με το αεροσκάφος. 

«Ο στόχος μας να βρεθεί το αεροσκάφος θα ενταθεί», είπε σημειώνοντας ότι οι αρχές απέκλεισαν την πιθανότητα η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε την Κυριακή να προερχόταν από το αεροσκάφος.

To Boeing 777-200 αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τα ξημερώματα του Σαββάτου και η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του. Έντονοι είναι οι φόβοι ότι συνετρίβη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο Αζαρουντίν είπε ότι η Μαλαισία ψάχνει όλες τις πλευρές προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στην εξαφάνιση του αεροπλάνου, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας για αεροπειρατεία, αφότου ένας αξιωματούχος δήλωσε πως αυτό μπορεί να έκανε στροφή πριν εξαφανιστεί.

Και δορυφόροι της Κίνας ψάχνουν για το αεροσκάφος

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Κίνας χρησιμοποιεί 10 δορυφόρους για να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, όπως αναφέρει σήμερα ο επίσημος κινεζικός Τύπος.

Οι κινεζικοί δορυφόροι υψηλής ευκρίνειας, οι οποίοι ελέγχονται από βάση στο Σιάν, στη βόρεια Κίνα, αναπρογραμματίσθηκαν για να βοηθήσουν στην πλοήγηση, την παρατήρηση των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επικοινωνίες και άλλες πλευρές των επιχειρήσεων έρευνας, αναφέρει η Ημερησία του Κινεζικού Λαϊκου Απελευθερωτικού Στρατού.



protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια