Χιόνια, βροχές και τσουχτερό κρύο

Σε ποιες περιοχές είναι πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα και τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα. Ζημιές από τις βροχές στη Μεσσηνία, απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε Φθιώτιδα κι Ευρυτανία....

Χιόνια, βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που μπαίνει στην… κατάψυξη ως την Τετάρτη.  

Ειδικότερα, νεφώσεις και έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονταν από την Κυριακή στις πεδινές περιοχές και καταιγίδες στα νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές κύριο χαρακτηριστικό είναι οι χιονοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι σε Αιγαίο και Ιόνιο έφτασαν έως τα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί το χειμωνιάτικο σκηνικό σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ νωρίς το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα ανά περιοχή.

Κλειστό το Ρίο-Αντίρριο

Η κακοκαιρία άρχισε να «χτυπά» πρώτα τα νοτιοδυτικά της χώρας. Το Ρίο - Αντίρριο ήταν κλειστό την Κυριακή λόγω των δυνατών ανέμων που δεν επιτρέπουν την εκτέλεση δρομολογίων από τα φέρυ μποτ, ενώ η πυροσβεστική από χθες έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για κοπή δέντρων κι επενέβη σε πέντε περιπτώσεις, στην περιοχή του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου.

Κλειστή παραμένει η Επ.Ο. Θολού - Επικουρείου Απόλλωνα, στο 28ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Έντονη είναι η χιονόπτωση στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, ενώ σε ετοιμότητα είναι τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Πιο συγκεκριμένα αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα από το 55ο μέχρι το 65ο χλμ, από τη Ράχη Τυμφρηστού, μέχρι τη σήραγγα του "Παύλου Μπακογιάννη", καθώς επίσης και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Ευρυτανίας, όπως προς Κρίκελο, Φουρνά και άλλου.

Αλυσίδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους και οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Φθιώτιδας, καθώς επίσης και οι οδηγοί που κινούνται από Αμφίκλεια προς το χιονοδρομικό του Παρνασσού.

Επίσης, λόγω χιονόπτωσης, αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στην Ε.Ο. Ναυπάκτου - Άνω Χώρας.

Ζημιές από τις βροχές στη Μεσσηνία και την Ηλεία

Ζημιές έχουν υποστεί δρόμοι στην Μεσσηνία και την Ηλεία από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στο δρόμο Αριστομένη - Μηλιώτη, περίπου 1,5 χλμ πριν το Μηλιώτη, όπου υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος. Από την αυτοψία των μηχανικών, διαπιστώθηκε πως η καθίζηση οφείλεται στις βροχοπτώσεις και πρόκειται για προβληματικό σημείο, αφού το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τα προηγούμενα χρόνια.

Στον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνη - Στρέφι έχει υποστεί ζημιά η γέφυρα κι έχει εγκατασταθεί εργολαβία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για αποκατάσταση της ζημιάς. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω των εργασιών που εκτελούνται και αύριο θα γίνει τσιμεντόστρωση του οδοστρώματος και πλήρης αποκατάστασης της ζημιάς. Παρόλα αυτά, ο δρόμος θα παραμένει κλειστός για ένα πενθήμερο, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το οδόστρωμα πλήρως.

Επίσης, έχουν διαπιστωθεί ζημιές στον δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος λίγο πριν την είσοδο της Πύλου και στο δρόμο Αμπελόφυτο - Χώρα, λίγο πριν την είσοδο της Χώρας, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια