Ο τηλεπλασιέ-υπουργός Υγείας βάζει «λουκέτο» στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, σε μια στιγμή που η γρίπη σκοτώνει.

Στοιχεία-σοκ για την «επέλαση» της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα δημοσίευσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η οποία έχει αποδειχθεί θανατηφόρα για δεκάδες συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους, εξαιτίας του ιού της γρίπης. Συνολικά 145 άτομα έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ αυτή τη στιγμή 57 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.
Τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους, νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης. Σημειώνεται ότι το αντιγριπικό εμβόλιο καλύπτει πλήρως από τα στελέχη του ιού που έχουν προκαλέσει φέτος την επιδημία. Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όλους όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στον γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.

Η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα βρίσκεται στην υψηλότερη θέση αριθμού κρουσμάτων και ρυθμού εξάπλωσης της γρίπης στην Ευρώπη.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρόλο που διαθέτει όλα αυτά τα ανησυχητικά δεδομένα, προχώρησε στο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, αντί να ενισχύσει μέτρα διευκόλυνσης της θωράκισης και εμβολιασμού των πολιτών.

Έτσι οι ασθενείς, που ήδη έχουν από καιρό περικόψει τις επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς μην μπορώντας πολλοί να ανταπεξέλθουν στο κόστος, έχουν ως μοναδική λύση την προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων δε έχουν πάθει ήδη «έμφραγμα», καθώς -λόγω έλλειψης προσωπικού και πετσοκομμένων προϋπολογισμών- δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες υγειονομικής κάλυψης του κοινού.

«Εμπλοκή» επίσης ήδη παρατηρείται στα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων.

Όπως διερωτάται χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, Θανάσης Αποστολόπουλος, «εν μέσω χειμώνα, εν μέσω ενδεχομένως απειλούμενων επιδημιών, πώς διεξάγουν τέτοια πειράματα υψηλού κινδύνου οι κυβερνώντες».
Είναι απορίας άξιο, γιατί ο κ. Γεωργιάδης, και για να είναι συνεπής προς την τρόικα και τους δανειστές, επέλεξε να στερήσει από τον ελληνικό λαό δομές δημόσιας υγείας για έναν τουλάχιστον μήνα, στο κρισιμότερο διάστημα για την εξάπλωση της γρίπης και ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους ήδη τόσοι άνθρωποι.
newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια