Ολόκληρο το πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή

Θέμα νομιμότητας για τη Χρυσή Αυγή θέτουν ουσιαστικά οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου στο παραπεμπτικό πόρισμά τους που διαβιβάστηκε στη βουλή και με το οποίο ζητούν την άρση ασυλία όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην σελίδα 11 του πολυσέλιδου πορίσματος αναφέρεται ότι «το Σύνταγμα θέτει ως πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και τη λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος το να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». 

«Η εν λόγω συνταγματική επιταγή, λοιπόν, δεν προστατεύει την οργάνωση αυτή η οποία, υπό το μανδύα πολιτικού  κόμματος, έχει ως επιδίωξη την πραγμάτωση των στόχων της, με τη χρήση σωματική ή ένοπλης βίας, εκτόξευσης απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής και εν γένει ανάπτυξης εγκληματικής δραστηριότητας…» σημειώνεται.



Το πόρισμα των 190 σελίδων «καίει» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς παρουσιάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη ιεραρχία και σαφείς ρόλους με σκοπό να δίνουν εντολές για εγκληματικές ενέργειες. Στο πόρισμα-κόλαφος περιλαμβάνονται στοιχεία «φωτιά» για τους βουλευτές της ΧΑ που βασίζονται σε ένορκες καταθέσεις, έγγραφα, ντοκουμέντα, βίντεο, και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ακόμη και μηνύματα σε κινητά.



 

Καταλήγοντας οι ανακρίτριες, αναφέρουν ότι στα αποδεικτικά στοιχεία «οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται όχι μόνον ως επίσημοι εκφραστές των αρχών της Οργάνωσης αυτής, αλλά και υποστηρικτές των θέσεων των “δράσεων” των μελών της, που διοργανώνονται τόσον στην εκλογική τους περιφέρεια όσον και σε όλη την ελληνική επικράτεια. Φέρονται δηλαδή ως ενταγμένοι και διευθύνοντες την οργάνωση αυτή δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, με καθετοποιημένη διαδικασία κατευθύνοντας και καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες των μελών και στελεχών της σε τοπικό επίπεδο και ανά την Επικράτεια, οι οποίες εγκληματικές ενέργειες σκοπούν στην δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της, όπως αυτές που περιγράφονται...».

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πόρισμα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια