Είναι ωραία στο Λονδίνο και της Μπάγερν της αρέσει πολύ...

Να περάσει ο επόμενος! Η αποβολή του Σέζνι έκανε ευκολότερο το έργο της Μπάγερν κόντρα στην Αρσεναλ και το 2-0 στο «Emirates» δεν αφήνει περιθώρια για... όνειρα στους Λονδρέζους.

Στο ίδιο έργο θεατές... Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το περσινό 1-3 στο Λονδίνο και η Μπάγερν κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης να πάρει ακόμα μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Αρσεναλ. Μεγάλο ματς στο Emirates, ένα σούπερ α' ημίχρονο με δυο χαμένα πέναλτι, ευκαιρίες, αλλά και αποβολή του Σέζνι, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του ματς. Στην επανάληψη οι Βαυαροί έκαναν ό,τι ήθελαν τους Λονδρέζους, ο Κρόος ήταν φανταστικός, άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη με υπέροχο γκολ και ο Μίλερ στο 88' διαμόρφωσε το 2-0. Ετσι, αν η Μπάγερν παρουσιαστεί σοβαρή στο Μόναχο, τότε το παιχνίδι της 11ης Μαρτίου θα έχει τυπικό χαρακτήρα. Φωνές των Λονδρέζων για τον Ριτσόλι, με παράπονα και οι Βαυαροί!

Σούπερ Αρσεναλ, μοιραίος Οζίλ!
Η Αρσεναλ ηταν η ομάδα που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, παγίδευσε την Μπάγερν και με το... καλημέρα άρχισε την πίεση. Μπορεί οι Βαυαροί να είχαν την πρώτη μεγάλη φάση στο σουτ του Κρόος στο 3', αλλά από το σημείο εκείνο και έπειτα οι Λονδρέζοι έκαναν ό,τι ήθελαν. Στο 7' ο Σανόγκο υποχρέωσε τον Νόιερ σε μεγάλη επέμβαση, ενώ στην επόμενη φάση ο Καθόρλα μόνος δεν πλάσαρε όπως ήθελε. Ωστοσο, ένα λεπτό αργότερα η Αρσεναλ βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ. ο Οζίλ που φάνηκε πως ξεκίνησε πιο μπροστά, έκανε εξαιρετική προσποίηση στον Μπόατενγκ που τον ανέτρεψε.

Στο 8' ο Γερμανός βρέθηκε στην άσπρη βούλα απέναντι από τον συμπατριώτη του, αλλά νικητής αναδείχθηκε ο Νόιερ που έσωσε με υπέροχη επέμβαση. Μάλιστα, ο Οζίλ έχει χάσει τα δυο πέναλτι που κέρδισε η Αρσεναλ στη διοργάνωση, έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας του που το... καταφέρνει αυτό τα τρία τελευταία χρόνια. Οι Λονδρέζοι δεν πτοήθηκαν συνέχισαν την πίεση, αλλά ο Νόιερ όποτε χρειάστηκε έσωσε ξανά.

Οι Βαυαροί κράτησαν, ισορρόπησαν μετά το 25', ενώ στο 31' είδαν τον εξαιρετικό Γκιμπς να φεύγει τραυματίας και την Αρσεναλ να χάνει σε ταχύτητα και δύναμη! Η Μπάγερν ανέβαζε στροφές, ο Ρόμπεν άρχισε να δημιουργεί ρήγματα και στο 35' σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό με τον Αλάμπα είδε τον Μερτεζάκερ να του κλείνει τον δρόμο προς τα... δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ελάχιστες προσπάθειες να σπάσουν την εξαιρετική διπλή άμυνα ζώνης της Αρσεναλ, αλλά σε μια από αυτές, στο 37' το πέτυχαν.

Εξαιρετική κάθετη του Κρόος στον Ρόμπεν, ο Ολλανδός την τσίμπησε όταν έπρεπε, ανατράπηκε από τον Σέζνι και η Μπάγερν βρέθηκε στην άσπρη βούλα, αλλά και με αριθμητικίο πλεονέκτημα, μιας και αποβλήθηκε ο Πολωνός. Τα παράπονα των Λονδρέζων πολλά για την αποβολή, ο 23χρονος αντέδρασε με... άσεμνη χειρονομία, αλλά τα χειρότερα δεν ήρθαν! Ο Αλάμπα μπορεί να ξεγέλασε τον Φαμπιάνσκι, αλλά η εκτέλεσή του βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι! Η Αρσεναλ κράτησε μέχρι το ημίχρονο το μηδέν, αφού μπόρεσε να εγκλωβίσει τον άξονα των Βαυαρών και να μετατοπίσει το παιχνίδι της αντιπάλου από τα άκρα, εκεί που καθάριζαν όμως εύκολα οι αμυντικοί της.

Κρόος, γκολ και... πρόκριση!

Στην επανάληψη ο Γκουαρδιόλα πέρασε στο ματς τον Ραφίνια, ο Κρόος απελυθερώθηκε και η Μπάγερν ήταν καταιγιστική! Ο Ρόμπεν έκανε ό,τι ήθελε, η Αρσεναλ αδυνατούσε να βγει μπροστά και με παίκτη λιγότερο έδειχνε ανύμπορη να αντιδράσεις στις ορέξεις των Γερμανών. Ετσι, στο 54' και αφού οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν υπέροχα τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Κρόος που με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 1-0!Η συνέχεια είχε... μόνο Μπάγερν, η κατοχή έφτασε ακόμα και στο 73%, αλλά ο Φαμπιάνσκι ήταν σε μεγάλη μέρα, αφού νίκησε σε δυο περιπτώσεις τον Ρόμπεν, ενώ σε ακόμα τρεις ο Ολλανδός είδε τη μπάλα να περνά άουτ, όπως και ο Γκέτσε την κεφαλιά του. Ο Κρόος με 97% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες ήταν ο κορυφαίος, ο Βενγκέρ αδυνατούσε να βρει λύσεις και το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Ο Γκουαρδιόλα φούλαρε την επίθεση με Πιζάρο και Μίλερ, με τον Γερμανό να τον δικαιώνει στο 88'. Δεύτερη ασίστ του Λαμ, κεφαλιά του Μίλερ και το 2-0 στέλνει ουσιαστικά τη Μπάγερν στους «8» της διοργάνωσης. Μάλιστα, αν ο Κρόος ήταν πιο τυχερός στις καθυστερήσεις θα είχε δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ. 

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτερσάκερ, Κονσιελνί, Γκίμπς (31΄Μονρεάλ), Φλαμινί, Γουίλσιρ, Καθόρλα (38΄Φαμπιάνσκι), Οζίλ, Τσάμπερλεϊν (74΄Ροζίτσκι), Σανόγκο

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ (46’ Ραφίνια), Λαμ, Αλκάνταρα (79΄Πιζάρο), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε, Αλάμπα, Κροος, Μάντζουκιτς (65΄Μίλερ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια