Αυτό είναι το νεο "όπλο" της ferrari και ονομάζεται F 14 T.

Η Ιταλική ομάδα αποκάλυψε σήμερα στο Μαρανέλο το νέο της μονοθέσιο με κωδικό F14 T με το οποίο θα αγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα οι Φερνάντο Αλόνσο με τον αριθμό (14) και Κίμι Ράικονεν με τον αριθμό (7).

Το όνομα F 14 T προέκυψε μετά από ψηφοφορία που διοργανώθηκε διαδικτυακά από την Ferrari. Ψήφισαν 1.123.741 οπαδοί της ομάδας απ' όλο τον κόσμο με την ψηφοφορία να ολοκληρώνεται χτες τα μεσάνυχτα. 

Αναφερόμενος στην απίστευτη συμμετοχή ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι τόνισε : "Είναι ωραίο να γνωρίζουμε πως το όνομα του νέου μονοθεσίου το επέλεξαν οι οπαδοί της ομάδας. Ο αριθμός των ψήφων καταδεικνύει το πόσο δημοφιλής είναι η Ferrari. Αρκετοί ψηφοφόροι προτιμούσαν το F166 Turbo και η τελική διαφορά κρίθηκε στις μόλις 19 χιλιάδες ψήφους. Η συμμετοχή ήταν από 208 χώρες σ' όλο τον κόσμο. 

Η Ferrari παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο διαδικτυακά. Η F14T φέρει μια νέα μονάδα ισχύος που συνδυάζει turbo κινητήρα 1.6lt, V6 με δυο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 760PS περίπου, εκ των οποίων τα 160PS προέρχονται από ανάκτηση ενέργειας. 

Οι φετινοί κανονισμοί απαιτούν η απόσταση της μύτης του μονοθεσίου από το κατώτατο σημείο αναφοράς να απέχει μόλις 185mm έναντι των 550mm  πέρυσι. Επιπλέον το υπόλοιπο τμήμα του ρύγχους στο οποίο αναρτάται η μύτη πρέπει να απέχει από το κατώτατο σημείο αναφοράς 525mm. Δεδομένου πως η επιθυμία των αεροδυναμιστών για κατεύθυνση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας αέρα όσο πιο γρήγορα - ομαλά είναι δυνατόν στο κάτω μέρος του μονοθεσίου παρέμεινε αναλλοίωτη οδηγούμαστε σε τόσο άσχημα σχέδια όπως είδαμε τις προηγούμενες μέρες και σε McLaren, Lotus, Williams. Το σκεπτικό πίσω απ' αυτή την αλλαγή στους κανονισμούς είναι η βελτίωση της παθητικής ασφάλειας των μονοθεσίων. Η τάση για όλο και ψηλότερες μύτες εγκυμονούσε τον κίνδυνο σε μια πλάγιομετωπική σύγκρουση δυο μονοθεσίων να χτυπήσει η μύτη του ενός το κράνος του πιλότου στο άλλο. Οι άνθρωποι της FIA σε συνεργασία με το Technical Working Group της F1, διέκριναν τον κίνδυνο και έθεσαν το όριο των 185mm για τη μύτη που οδήγησε σε τόσο άσχημα μονοθέσια. 



Η νέα Ferrari φέρει τα λογότυπα των χορηγών της ομάδας και εντύπωση προκαλεί το μαύρο χρώμα στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Η F14T είναι το πρώτο μονοθέσιο που έγινε υπό την καθοδήγηση του νέου τεχνικού διευθυντή της Ιταλικής ομάδας Τζέιμς Άλισον. Ο Βρετανός συνεργάζεται άριστα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Scuderia το συμπατριώτη μας Νικόλα Τομπάζη με τον οποίο εκτός των άλλων έχουν και άριστη προσωπική σχέση. 
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια