Απίστευτο βίντεο! Άρμα μάχης "δοκιμάζει"... τα φρένα του!

Τα άρματα μάχης δεν ειναι γνωστά για την ικανότητα τους να φρενάρουν... τουλάχιστον δηλαδή δεν είναι αυτή η ικανότητα που προβάλλεται συνήθως. Ωστόσο στο συγκεκριμένο βίντεο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ολλανδίας έθεσαν ως στόχο τους να "δοκιμάσουν" τα ... φρένα ενός άρματος μάχης Leopard. 

Τα Leopard έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Βοσνίας,στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν.Συγκεκριμένα στο Αφγανιστάν τα Leopard ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωπα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς,χωρίς όμως σημαντικές φθορές ή απώλειες.
Τα συγκεκριμένα άρματα μάχης διαθέτουν ψηφιακά συστήματα ελέγχου πυρός με αποστασιόμετρο λέιζερ,ένα πλήρως σταθεροποιημένο κύριο όπλο,πολυβόλα και προηγμένες λειτουργίες νυχτερινής όρασης και σκοπεύσεως(στα πρώτα μοντέλα γινόταν χρήση συστημάτων LLLTV,αργότερα έγινε εισαγωγή συστημάτων θερμικής απεικόνισης).

Το Leopard 2 καθώς κινείται έχει την δυνατότητα να τα βάλει εναντίον άλλων κινούμενων στόχων χωρίς να επηρεάζεται από την μορφολογία του εδάφους.... οπότε με αυτή την λεπτομέρεια κατά νού μπορούμε να διακαιολογήσουμε ίσως το εν λόγω πείραμα των Ολλανδών. Θέλανε ίσως να δούνε αν όλα είναι.. οκ... Βέβαια δεν χρησιμοποίησαν ένα κινούμενο στόχο, όχι, και αυτό είναι που συγκλονίζει! 
Ο πρωτότυπος τρόπος τους συμπεριλαμβάνει ένα  "ανθρώπινο τείχος" που έχει τοποθετηθεί στο τέρμα της διαδρομής του άρματος ως εμπόδιο... απόλυτα ακίνητο, και αυτό είναι το απίστευτο! 
Όπως θα δείτε στο βίντεο το κοινό δεν μπορεί να δει με πόση ταχύτητα έρχεται κατά πάνω του το άρμα μάχης... και αυτό ίσως να είναι καλύτερο γι' αυτούς, άλλωστε πώς μπορεί να είναι σίγουροι ότι θα λειτουργήσουν τα ... φρένα;!; 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια