Κοτσάτος: Τελειώνει η κατάντια του αθλητισμού, τελειώνει και ο... Θρύνος

Απάντηση επώνυμη και παντελονάτη από την ΑΕΚ μέσω ανακοίνωσης που συνδέει την αναγέννηση της Ενωσης με το τέλος της κατάντιας στον αθλητισμό και το τέλος του θρύνου με... ύψιλον

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:


«Μολονότι αποδεικνύεται μάταιο να επιχειρηματολογεί κανείς προς αντίκρουση παραληρημάτων και κραυγών αγωνίας και φόβου, ιδιαιτέρως όταν ο κραυγάζων αδυνατεί να επεξεργαστεί και να αντιληφθεί την επιχειρηματολογία, εν τούτοις, με αφορμή την παραληρηματική ανακοίνωση πειραϊκού σωματείου εναντίον μας εξαιτίας της τοποθέτησής μας για την απόφαση επανάληψης του αγώνα γυναικείου βόλεϊ της ομάδας μας μαζί του, επισημαίνουμε τα ακόλουθα και τονίζουμε ότι δεν θα εμπλακούμε σε περαιτέρω μπαράζ ανακοινώσεων:


1. Η Διοίκησή μας εκλέχθηκε με βάση νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες. Το κάθε δε τμήμα της ομάδας μας έχει αυτοτελή, αυτόφωτη και αυτοδύναμη διοίκηση και όχι εξαρτώμενη από οποιονδήποτε παράγοντα. Κινούμενες μαριονέτες ή τσάτσοι ή μπροστινοί στην ΑΕΚ της νέας εποχής δεν υπάρχουν. Οι ηγέτες της ούτε χαρτζιλικώνουν ή χαρτζιλικώνονται για να κινούν ή κινούνται κατά βούληση άλλων.


2. Η ΑΕΚ, αντίθετα, με την πεπατημένη άλλων, υπέβαλε τον εαυτό της στη διαδικασία της αυτοκάθαρσης, επιλέγοντας τη δοκιμασία των χαμηλών κατηγοριών, διατηρώντας την περηφάνια της και το ήθος της και αποφεύγοντας οποιεσδήποτε συναλλαγές με οποιονδήποτε θεσμικό ή εξωθεσμικό πολιτειακό ή μη παράγοντα.


3. Η ΑΕΚ αντιτίθεται σε μεθόδους τραμπουκισμού και ρατσισμού και φυσικά καταδικάζει γεγονότα που έχουν να κάνουν με ξυλοδαρμούς διαιτητών, ανατινάξεις φούρνων, καταστροφές στεγνοκαθαριστηρίων, ρατσιστικών συμπεριφορών κλπ.


4. Πιθανώς οι συντάκτες της ανακοίνωσης του πειραϊκού σωματείου να μην γνωρίζουν ή να μην θυμούνται πολλές σελίδες της ιστορίας του, πιθανώς κάποιοι να ασχολούνταν τότε μόνο με τις «επιστήμες» τους και με κορνέδες. Οφείλουμε όμως να τους υπομνήσουμε επιγραμματικά μόνο κάποιες ιστορικές στιγμές: Τράπεζα Κρήτης, χάρισμα δισεκατομμυρίων δραχμών που τα επιβαρύνθηκε πραγματικά τότε το ελληνικό δημόσιο και ο ελληνικός λαός, παράγκα νούμερο 1, παράγκα νούμερο 2 κλπ.


5. Στα πλαίσια του φρεσκαρίσματος μνήμης, θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ δεν έκλεισε ποτέ σχολεία σε μία ολόκληρη νομαρχία και δεν κατέβασε μαθητές σε πορείες, ούτε μετέτρεψε σε μείζον πολιτικό θέμα μία δίκαιη τιμωρία της σε κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα της για να αρθεί η αφαίρεση βαθμών επειδή «οι αγώνες πρέπει να παίζονται στα γήπεδα». Φυσικά επειδή οι νόμοι και η ηθική όντως γίνονται λάστιχο από κάποιους (και πάντως όχι από εμάς), μετά από μερικά χρόνια με την υπόθεση Βάλνερ μάθαμε ότι οι αγώνες μπορούν να παίζονται και στα γραφεία, προκειμένου κάποιοι να τερματίζουν πρώτοι για να εισπράττουν πακτωλούς χρημάτων από το Champions League σε βάρος των εντός γηπέδου πρωταθλητών.


6. Η ΑΕΚ πραγματικά διδάσκει ήθος και πολιτισμό, από της υπάρξεώς της μέχρι σήμερα. Μαθήματα ήθους δεν δεχόμαστε από κανένα, ιδιαιτέρως από αυτούς που έχουν κριθεί πολλάκις μεταξεταστέοι στο ζήτημα αυτό και έχουν καταγγελθεί και τιμωρηθεί διεθνώς.


7. Σχετικά με την αφορμή έκδοσης της ανακοίνωσης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι, μετά τις άναρθρες κραυγές του πειραϊκού σωματείου στη διαμαρτυρία μας, επιτέλους ομολόγησε ότι πράγματι υπήρξε εύνοια της ομάδας του, αλλά -κατ' αυτό- πρέπει το ματς να συνεχιστεί από το 2-1 και 13-8. Ακόμη κι έτσι κύριοι, σας παίζουμε όπως θέλετε, όπου θέλετε και ακόμη και από το 13-8.


Αναρωτιόμαστε όμως γιατί τόση σιωπή για τη φάση Κουρνέτα και την περίεργη εύρεση της ταμπέλας αλλαγής μας στο κουτί της ομάδας σας. Για άλλο άθλημα μιλάμε και άλλους κανονισμούς;


8. Τέλος, καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο να αναρωτηθεί τι ευθύνεται για την κατάντια του ελληνικού αθλητισμού και γιατί έχουμε φθάσει στο σημείο να τον θρηνούμε. Εμείς, ως ΑΕΚ, μένουμε πιστοί στην αρχή μας: Η αναγέννηση της ομάδας μας θα σημάνει και την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού. Τέλος η κατάντια του, τέλος και ο Θρύνος.


Ενυπόγραφα για την ενιαία ΑΕΚ

Κωνσταντίνος Κοτσάτος
Πρόεδρος»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια