Τους την "έκανε" ο Χριστόδουλος Ξηρός !!!

Τι κι αν έχει καταδικαστεί 6 φορές ισόβια, ο 56χρονος Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος έχει καταδικασθεί για την υπόθεση «Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη» πήρε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού και αν δεν έχει επιστρέψει έως αύριο, τότε έχει αποδράσει...
Και για ακόμα μια φορά, τίθεται θέμα επανεξέτασης των αδειών που δίνονται σε καταδικασθέντες για τόσο σοβαρά αδικήματα.

Που τον ψάχνουν
Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του 56χρονου ισοβίτη, ο οποίος παραβίασε τους όρους της άδειας που του δόθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς του είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο 56χρονος, ο οποίος τους επισκέφθηκε με την ευκαιρία των εορτών.

Ο πατέρας του, ιερέας Τριαντάφυλλος Ξηρός είπε ότι η αστυνομία πήγε τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας και ότι η πράξη του γιού του ήταν μια ανοησία και λάθος.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός πήρε άδεια, διάρκειας εννέα ημερών και μέχρι χθες εμφανιζόταν κανονικά, κάθε μέρα, στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας. Από χθες, όμως, δεν έδωσε σημεία ζωής, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

Ο 56χρονος είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ξηρού και μετά την έκρηξη του του αυτοσχέδιου μηχανισμού, στα χέρια του αδελφού του Σάββα, στον Πειραιά, στις 29/06/2002, έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση. Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν και μαζί με τα δύο μικρότερα σε ηλικία αδέλφια του βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 10 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 8 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν, ενώ το εφετείο τον καταδίκασε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Πολιτική η πράξη του

Παρότι ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν έχει δώσει δείγμα των προθέσεών του, ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο newsit είπε ότι παρότι δεν έχει μιλήσει μαζί του, πιστεύει ότι η ενέργειά του αυτή είναι πολιτική απόφαση την οποία και στηρίζει ως δικηγόρος του.

"Καίτοι ξέρω οτι του Χριστόδουλου Ξηρού δεν του αρέσει να τον ερμηνεύουν, εντούτοις η μακρόχρονη σχέση μας και φιλία μας με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η τελευταία του ενέργεια ήταν μια πολιτική απόφαση, ανάλογη της επαναστατικής του δράσης και της ιστορίας του.
Η πολυετής φυλάκισή του, οι ειδικές συνθήκες κρατήσεως τις οποίες είχε δεν έκαμψαν τίποτα από το φρόνημά του και τη θέση του απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα. Στηρίζω την πολιτική του επιλογή σαν δικηγόρος του.
Ευχομαι να μην υπάρχει καμία αντεκδίκηση από πλευράς πολιτείας στο θέμα του Σάββα Ξηρού, διότι ο Σάββας ο Ξηρός είναι ένας πολυτραυματίας, ένας άνθρωπος ο οποίος κακώς βρίσκεται στη φυλακή και να μην υπάρχει καμία αντιστοιχία στις επιλογές της έννομης τάξης απέναντι στις θέσεις του Χριστόδουλου Ξηρού.
'Ηταν μια επιλογή δικιά του κόντρα σε οποιαδήποτε αν θέλετε ενέργεια στην οποία θα ανέμενε να έχει μια ευνοϊκή μεταχείριση λογω των αδειών που έπαιρνε", είπε ο κ. Ραγκούσης.

 Στο ερώτημα αν ο ίδιος ήξερε για την απόφαση του εντολέα και φίλου του Χριστόδουλου Ξηρού ο κύριος Ραγκούσης απάντησε "δε με είχε ενημερώσει για αυτή την ενέργεια, αλλά και αν με ενημέρωνε δε θα το έλεγα. Και να μου το ανακοίνωνε και να το ήξερα δεν επρόκειτο ποτέ να διανοηθώ οτι θα το έλεγα. Ηταν μια πολιτική απόφαση, ο εφησυχασμός και το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα ξένα προς το χαρακτήρα του Ξηρού και γι΄αυτό και έλαβε την απόφαση αυτή".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια