Άφησαν το Καστελόριζο χωρίς γιατρό γιατί είχε μέσον υπουργό και πήρε μετάθεση για την Αθήνα.

Ο δήμαρχος του Καστελόριζου, Γ. Αχλαδιώτης, ο οποίος υποδέχθηκε τους υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη απειλεί σήμερα τον υπουργό Υγείας και κάθε άλλον υπεύθυνο με μήνυση. Τι έχει συμβεί, σύμφωνα με τον Βηματοδότη;

«Την επομένη της επίσκεψης των δύο υπουργών (7 Ιανουαρίου), ένας 57χρονος κάτοικος του Καστελόριζου υπέστη έμφραγμα. Δεν υπήρχε γιατρός στο νησί και οι συγγενείς του δεν ξέρουν τι να κάνουν. Υστερα από πολλά τηλεφωνήματα και παρακάλια αποστέλλεται ένα ελικόπτερο από τη Ρόδο για να τον μεταφέρει στο Νησί των Ιπποτών. Ωσπου να γίνουν οι ρυθμίσεις για να πετάξει το ελικόπτερο ο ασθενής πέθανε.

Και όταν το ελικόπτερο προσγειώνεται, φθάνει χωρίς να έχει... γιατρό στο πλήρωμά του. Ετσι αναγκάζεται ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου να συνοδεύσει τον νεκρό πλέον στη Ρόδο. Ενώ πετούσαν προς τη Ρόδο συμβαίνει ένα τροχαίο ατύχημα στο Καστελόριζο και ένας κάτοικός του τραυματίζεται σοβαρά. Πού ήταν ο γιατρός για να τον περιθάλψει; Πουθενά. Επειτα από ώρα διαπίστωσαν ότι ο γιατρός του πολυϊατρείου του ακριτικού νησιού είχε βάλει μέσο και αποσπάστηκε στον... Βύρωνα.

Ο εν λόγω γενικός γιατρός γνώριζε έναν υπουργό και κατάφερε να φύγει με απόσπαση από το Καστελόριζο. Τι να έκανε χειμωνιάτικα στο Καστελόριζο; Οι συγγενείς του τραυματία επάνω στην απελπισία τους (ο τραυματισμένος έχανε πολύ αίμα) τον έβαλαν σε ένα καραβάκι και τον μετέφεραν «απέναντι» στην Τουρκία. Και εκεί τους περίμενε μια έκπληξη. Οι Τούρκοι όχι μόνο είχαν έτοιμο ασθενοφόρο αλλά το συνόδευσαν ως το νοσοκομείο αστυνομικοί μοτοσικλετιστές. Ο τραυματίας σώθηκε χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Την ημέρα που έφθαναν οι δύο υπουργοί όμως στο Καστελόριζο ο δήμαρχος του νησιού τους είχε παρακαλέσει να κοιτάξουν τα θέματα υγείας στο νησί. Και ο Αδωνις πετάχτηκε και είπε: «Μην  ανησυχείς, τα έχω όλα ρυθμισμένα». Αυτός είναι και ο λόγος που τώρα θα αντιμετωπίσει, όπως και άλλοι, τη μήνυση του δημάρχου».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια