Άφαντος ο Ξηρός Τον είδαν τελευταία φορά την Κυριακή το πρωί

Βέβαιοι πως ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν κρύβεται στην επαρχία είναι η αστυνομία
Το πρωί της Κυριακής χαιρέτισε τη μητέρα του κι είπε πως πάει βόλτα στη θάλασσα 
Στο Α.Τ. της Νέας Καλλικράτειας το πρωί της Κυριακής τον συνόδευσε 20χρονος Μπαγκλαντεσιανός, παραγιός της οικογένειας 
Είχε βοήθεια για να αποδράσει εκτιμά η αστυνομία 
Κατέθεσαν ήδη συγγενείς του και ο αδερφός του, Βασίλης Ξηρός 
Άφαντος για τρίτο 24ωρο παραμένει ο Χριστόδουλος Ξηρός, με την αστυνομία να εντείνει την πίεση στους συγγενείς του για να μάθει ποιος τον είδε τελευταία φορά και πότε. 

Εκτίμηση των αστυνομικών αρχών είναι πως ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δεν κρύβεται σε κάποια πόλη της επαρχίας αλλά είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνκα με τον πατέρα του, πατέρα Τριαντάφυλλο, ο Χριστόδουλος Ξηρός πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Καλλικράτειας για να δώσει το παρόν, ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής. 
Εκεί, τον συνόδευσε ένας 20χρονος Μπαγκλαντεσιανός, πρώην συγκρατούμενος του Σάββα Ξηρού στον Κορυδαλλό, που όταν αποφυλακίστηκε τον έστειλε στους γονείς του στη Χαλκιδική κι από τότε μένει μαζί τους. 

Ο πατέρας Τριαντάφυλλος Ξηρός είπε πως ο Χριστόδουλος γύρισε σπίτι μετά το αστυνομικό τμήμα, χαιρέτισε τη μητέρα του και είπε πως πάει μια βόλτα στη θάλασσα. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα πάντα με τον πατέρα του, μόνο την πρώτη φορά που πήρε άδεια από τις φυλακές υπήρχε αστυνομική παρουσία έξω από το σπίτι της οικογένειας και ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

Καταθέτουν οι συγγενείς

Από το πρωί της Κυριακής, δεν τον έχει δει κανείς. Η αστυνομία θεωρεί πως ο Ξηρός δεν απέδρασε μόνος του. Κάποιος τον βοήθησε να εξαφανιστεί. Δεν αποκλείουν ακόμη και να είναι κάποιος από το κοντινό του περιβάλλον. 

Γι’ αυτό επιμένουν στις καταθέσεις συγγενών του και δεν αποκλείουν ακόμη και τη σύλληψη κάποιου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως τον βοήθησε να εξαφανιστεί από προσώπου γης! 

Οι αστυνομικοί επιμένουν και ρωτούν συνεχώς τους συγγενείς του Χριστόδουλου Ξηρού πότε τον είδαν για τελευταία φορά ή με ποιους είχε επαφές κάθε φορά που έπαιρνε άδεια από τις φυλακές. 
Το βράδυ της Τρίτης, μάλιστα, στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατέθεσαν όλοι οι συγγενείς του και ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη αδελφός του, Βασίλης Ξηρός, ο οποίος μένει στην πόλη.
Εκτίμηση των αστυνομικών αρχών είναι πως ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη προετοίμαζε εδώ και καιρό την απόδρασή του. 
Παράλληλα, είχε ήδη διαταχθεί έρευνα από τις δικαστικές αρχές για τις πληροφορίες ότι είχε συχνά επαφή μέσα στον Κορυδαλλό με προφυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Δημοσιεύματα ανέφεραν πως έκανε ρεβεγιόν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί με τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης Συνωνοσία των Πυρήνων της Φωτιάς μέλη της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πειραιά έχει διατάξει έρευνα για το αν έχουν βάσει αυτά τα δημοσιεύματα.

Πυρά δικαστών κατά Δένδια

Δυσαρέσκεια εξέφρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, σχετικά με ευθύνες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι άφησαν να παρέλθει το 18μηνο και να αφεθούν ελεύθεροι κρατούμενοι.

Το ΔΣ της Ένωσης εκφράζει δυσαρέσκεια για «την απλότητα με την οποία όργανα της πολιτείας και φορείς της ενημέρωσης προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης ευρισκόμενα, πέραν της αρμοδιότητάς τους, και των οποίων την ουσία μάλλον αγνοούν».

Ακόμη, δικαστές και εισαγγελείς καλούν τους εκπροσώπους της πολιτείας και των ΜΜΕ «να αντιδρούν με σώφρονα τρόπο όσον αφορά τα ζητήματα λειτουργίας και απονομής της ποινικής Δικαιοσύνης, να ασκούν δε τη συναφή κριτική τους στο πλαίσιο, που διαγράφουν το Σύνταγμα, ο νόμος και τα πέραν αμφισβήτησης γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια