Διαφεύγει ο εγκέφαλος της απαγωγής του επιχειρηματία....

Βρέθηκε το αυτοκίνητο του επιχειρηματία οι αστυνομικοί είναι κοντά στον κακοποιό που διαφεύγει.
Με ανακοίνωση της, η οικογένειας Καραμολέγκου διαψεύδει της φήμες ότι οι δράστες είχαν κάποια σχέση με την εταιρία, και συγκεκριμένα αναφέρει, ότι ουδέποτε οι δράστες είχαν εργασθεί, ή είχαν κάποια σχέση με την εταιρία....

Σε ποιες περιοχές της Αττικής επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας για τους απαγωγείς.
Κλειδί το αγρόκτημα, και όσα είδε ο επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια της απαγωγής.
Μπορεί να αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον ο ένας από τους κακοποιούς δεν είχε το ... στομάχι να αντέξει μέχρι τέλους, όμως όλα δείχνουν ότι η απαγωγή ήταν σε πολλά σημεία της ερασιτεχνική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως δείχνουν τα στοιχεία οι δράστες μπορεί να οργάνωσαν μια απαγωγή που τώρα αρχίζει να γίνεται "μόδα" και στη χώρα μας, να ήταν αρκετά ενημερωμένοι ώστε να μάθους για τη μέθοδο της "απαγωγής της τίγρης", αλλά φάνηκε πως δεν είχαν και τις ικανότητες για να τη φέρουν σε πέρας.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει ως τώρα οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση όλα δείχνουν ότι η απαγωγή εμπνεύστηκε και οργανώθηκε από έναν κακοποιό, που στη συνέχεια αναζήτησε συνεργούς για να τον βοηθήσουν..
Click4More Η μέθοδος της απαγωγής της τίγρης
Με βάση την πρακτική που ακολουθείται στη λεγόμενη “αρπαγή της τίγρης” το θύμα μετακινείται διαρκώς από μέρος σε μέρος συνήθως μέσα σε κάποιο όχημα. Όπως φάνηκε στην περίπτωση της απαγωγής Καραμολέγκου οι δράστες αρχικά χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο του ίδιου του επιχειρηματία και στη συνέχεια οι κακοποιοί χρειάστηκαν ένα δεύτερο όχημα. Αυτό το όχημα όμως δεν είχαν φροντίσει από πριν να τον έχουν στη διάθεσή τους...

Για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη διαδικασία χρειάστηκε να ληστέψουν έναν οδηγό ταξί. Χθες το πρωί και μερικές ώρες μετά την απαγωγή επιτέθηκαν στον οδηγό του ταξί, το πέταξαν κυριολεκτικά έξω από το όχημά του και του το άρπαξαν.

Αυτό το ταξί χρησιμοποίησαν για να συνεχίσουν την επιχείρησή τους. Η επίθεση όμως έδωσε ακόμη ένα στοιχείο στους αστυνομικούς για το που και πότε κινήθηκαν.

Τώρα οι αστυνομικοί βήμα, βήμα και με βάση τα στοιχεία που μπορεί να δώσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας Μ. Καραμολέγκος προσπαθούν να συνθέσουν πρώτα το παζλ των κινήσεων των δραστών στην Αττική και στη συνέχεια να φτάσουν και στον δράστη που διαφεύγει.

Κλειδί στην υπόθεση θα αποτελέσει το αγρόκτημα στο οποίο κρατήθηκε κάποιες ώρες ο επιχειρηματίας και που πρέπει να βρίσκεται κάπου στην βιομηχανική περιοχή της Κερατέας. Μέρος της διαδρομής πάντως φαίνεται πως ήταν και η περιοχή πέριξ του Αγίου Στεφάνου όπου σύμφωνα με τον επιχειρηματία οι δράστες τον κατέβασαν από το πορτ μπαγκαζ του δικού του αυτοκινήτου και τον επιβίβασαν στο ταξί. 

Με βάση την εικόνα που έχουν ως τώρα σχηματίσει οι αστυνομικοί η σπείρα αποτελούνταν από τρία άτομα. Τους δύο Μολδαβούς και ακόμη έναν, πιθανότατα Αλβανό που είναι και ο δράστης που διαφεύγει.

Οι δράστες πρέπει να χρησιμοποίησαν ως “Δούρειο Ίππο” συγγενείς τους, άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση του Μ. Καραμολέγκου για να μάθουν στοιχεία για τον επιχειρηματία, πιθανότατα τα ωράρια και τις συνήθειές του, ώστε να μπορέσουν να δράσουν.

Έτσι αναζητούνται τώρα άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση του κ. Καραμολέγκου και πιθανότατα σχετίζονται με τους δράστες ώστε να μπορέσουν να φτάσουν και στον τρίτο κακοποιό.

Οι απαγωγείς απέφυγαν την απευθείας επαφή με την οικογένεια και στα τρία τηλεφωνήματα που έγιναν για να ζητήσουν λίτρα ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας που μιλούσε στο κινητό και μετέφερε τις απαιτήσεις τους.
Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις εννιά το πρωί. Οι δράστες απαίτησαν ποσό λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια.
Ακολούθησαν άλλα δύο τηλεφωνήματα με την οικογένεια να επιμένει ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από 500 χιλιάδες ευρώ. Ποσό που φάνηκε να δέχονται κοντά στο μεσημέρι οι απαγωγείς...
Οι εξελίξεις όμως τους πρόλαβαν.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια