Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βαδίζουν ολοταχώς προς διάλυση....

Π. Καμμένος: «Όσοι με πρόθεση δημιουργούν πρόβλημα θα αποκεφαλιστούν»- Τ. Κουίκ: «Οι φράξιες δεν γίνονται αποδεκτές»- Β. Καπερνάρος: «Εάν κάποιος δεν ξέρει τι είναι φράξια τότε είναι ανόητος»- Γ. Νταβρής: «Θα γίνουμε σκόνη στον άνεμο»

Πολιτικό βέρτιγκο προκαλεί στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων η σφοδρή σύγκρουση των βουλευτών η οποία τις τελευταίες ημέρες λαμβάνει διαστάσεις… εμφυλίου. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, υπο την ορατή απειλή της πλήρους διάλυσης της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, συγκαλεί στις 2 το μεσημέρι συνεδρίαση προκειμένου να λυθούν – όπως αναφέρει – οι «παρεξηγήσεις». Προειδοποιεί όμως ότι όσοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα θα «αποκεφαλιστούν».

Τις ραγδαίες εξελίξεις πυροδότησε η «ανταρσία» επτά βουλευτών λίγο πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Σαββάτου. Ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Γιοβανόπουλος και οι βουλευτές Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Σταυρούλα Ξουλίδου επικαλούμενοι διαδικαστικές διαφωνίες γνωστοποίησαν ότι θα απέχουν από την κορυφαία συνεδρίαση του κόμματος. Η στάση προκάλεσε αρχικά την οξύτατη αντίδραση του κ. Καμμένου που μίλησε για «αποστάτες» ενώ ο κ. Τέρενς Κουίκ ζήτησε ευθέως την παραίτηση των Γιαβανόπουλου, Χρυσοβελώνη από την γραμματεία της ΚΟ ενώ κατήγγειλε φράξια που δρα υπονομευτικά στο εσωτερικό του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Καπερνάρος απάντησε ότι: «Είναι υπεύθυνος και υπόλογος τουλάχιστον απέναντι στην αξιοπρέπειά του ο καθένας, διότι πρέπει, εάν δεν ξέρει τι σημαίνει φράξια, να τη μάθει. Εάν ξέρει τι σημαίνει φράξια τότε είναι και υπόλογος» και πρόσθεσε «Φράξια είναι μέλη κόμματος που συγκροτούν ξεχωριστή ομάδα η οποία διαφοροποιείται ή αντιτίθεται στη γραμμή του κόμματος. Εάν κάποιος δεν έχει ενδείξεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ανόητος ή είναι κακόβουλος ή δεν είναι γνώστης».

Ο κ. Νταβρής αρκέστηκε να σχολιάσει στο twitter «ψέματα, υποκρισία, ίντριγκα, ιδιοτέλεια. Γιατί; Μάλλον χάσαμε το σκοπό και όπως έχω πει στο συνέδριο θα γίνουμε σκόνη στον άνεμο» ενώ σε δεύτερη ανάρτηση σημείωσε «χιούμορ 1. Επανακυκλοφορούν: Πολιτικά εικονογραφημένα κλασσικά… ο «παρασκηνιοπαπατζής» σε ρόλο «Νταρτανιάν»».

Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες το εσωτερικό των ΑΝΕΛ μαστίζεται από εσωτερικούς διαγκωνισμούς. Το πρόβλημα κορυφώθηκε όταν τα ηνία της ΚΟ ανέλαβαν οι Γιοβανόπουλος – Χρυσοβελώνη και αποφάσισαν να ξηλώσουν όλο το διοικητικό προσωπικό που διέθετε το κόμμα στην Βουλή χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες»! Εκτός αυτού η απόφαση του πρώτου να «παροπλίσει» κοινοβουλευτικά την κυρία Μακρή φαίνεται ότι ήταν και ο λόγος που οδήγησε την βουλευτή στα όρια της παραίτησης πριν από λίγες εβδομάδες.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γιαταγάνα απουσίαζε από το Εθνικό συμβούλιο λόγω ιατρικής επέμβασης. Από την πλευρά του ο κ. Καπερνάρος απέσυρε την υπογραφή του από την επίμαχη επιστολή, ενώ η απουσία του από την συνεδρίαση οφείλεται σε προσωπικό και όχι πολιτικό κώλυμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια