Είναι εντελώς βλαμμένοι ! Λόγω αιθαλομίχλης μας συνιστούν να μην πλενόμαστε, να μην μαγειρεύουμε, να μην σιδερώνουμε....

Είναι εντελώς ηλίθιο να μην παραδέχεται κάποιος το λάθος του και να συνεχίζει να το κάνει. Αντί να κάνουν το αυτονόητο, να μειώσουν τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, βγάζουν γελοίες ανακοινώσεις - συστάσεις προς τους πολίτες.

Μετά τις απαγορεύσεις για τη χρήση τζακιών έρχονται και συστάσεις για το μαγείρεμα και το σιδέρωμα. Έχει αιθαλομίχλη; Ξεχάστε το πλυντήριο ρούχων, το φούρνο, τον θερμοσίφωνα και το ηλεκτρικό σίδερο.
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο αυτές είναι οι συστάσεις των υπευθύνων προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα υπερφόρτωσης του δικτύου.
Για να μειώσουν το πετρέλαιο, ούτε λόγος. Το κυβερνητικό επιτελείο σκέφτεται ένα σωρό άλλες συστάσεις και απαγορεύσεις προς τους πολίτες εκτός από το να προβεί στο αυτονόητο.

Η τελευταία σύσταση που απευθύνει τώρα με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ) είναι να μην μαγειρεύουμε, να μην σιδερώνουμε, να μην ανάβουμε το θερμοσίφωνα και να μην χρησιμοποιούμε το πλυντήριο ρούχων τις ημέρες με υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης σε αιθαλομίχλη. Εν ολίγοις εκτός από την απαγόρευση χρήσης τζακιών, δεν θα μπορείτε να κάνετε καμία εργασία εντός του σπιτιού.

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση για την διασφάλιση ομαλής ηλεκτροδότησης στις περιόδους με αιθαλομίχλη, με περιορισμό της ταυτόχρονης χρήσης ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών:

«Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (φαινόμενο αιθαλομίχλης), με πρωταρχικό στόχο την ομαλή ηλεκτροδότηση των οικιακών καταναλωτών, συνιστά κατά την χρονική περίοδο που γίνεται χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων, να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση ηλεκτροβόρων οικιακών συσκευών (όπως ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, ηλεκτρική κουζίνα, πλυντήριο ρούχων/πιάτων και ηλεκτρικό σίδερο) στην απολύτως αναγκαία, για την αποφυγή προβλημάτων διακοπών ηλεκτροδότησης που ενδεχομένως προκύψουν στις εσωτερικές οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις αλλά και στο Δίκτυο της περιοχής τους».
σιδερωμα

Όπως αντιλαμβάνεστε τις ημέρες με αιθαλομίχλη ο ελληνικός λαός δεν θα κάνει απολύτως τίποτα μέσα στο σπίτι. Θα σταματούν αυτομάτως όλες οι δραστηριότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας και απλά θα περιμένουμε όλοι υπομονετικά να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και να βγει ο ήλιος προκειμένου να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας.


Υ.Γ.: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει απαγορευθεί η μετακίνηση των πολιτών μέσα στα διαμερίσματά τους και η δυνατότητά τους να αναπνέουν...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια