Το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΟΣ» ο Σαμαράς....

Το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΟΣ» ο Σαμαράς θα εφαρμόσει στην Κεφαλονιά, αφού είδε ο ίδιος εκεί τις συνέπειες του σεισμού. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» , αλλά αφού ανήκουμε κυριαρχικά στους δανειστές , μετονομάστηκε με όρο του Μνημονίου , που μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστός. Ο πρωθυπουργός έφτασε αργά τη νύχτα στην Κεφαλονιά, απευθείας από τις Βρυξέλλες μετά την κουραστική συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν , που τον έβαλαν να καθίσει σε πλαστική καρέκλα του και πιάστηκε ο κώλος του. Με εντολή του σταμάτησαν οι πολλοί μετασεισμοί για να μπορέσει κοιμηθεί ήρεμα στο προεδρικό αεροσκάφος , αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό γιατί ο Σίμος Κεδίκογλου εχει φοβερή σεισμογοβία και δεν τον άφησε να κλείσει μάτι. Γι αυτό τα ξημερώματα τον έστειλε να κοιμηθεί σε κοντενέιρ.

Ο πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, και εκεί ανακοίνωσε το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΟΣ » το οποίο στα κυριότερα σημεία περιλαμβάνει τα εξής:

- Κούρεμα των μετασεισμών κατά 75%.

- Εξαιρείται των κατασχέσεων το πρώτο κοντέινερ.

- Από τις 7 φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του μήνα, στην Κεφαλονιά θα ισχύσει η καταβολή μόνο των 5.

- Καθιερώνεται επιπλέον εισιτήριο 25 ευρώ για όποιον ταξιδεύει στην Κεφαλονιά με οποιονδήποτε μέσο, το οποίο ίσως αντικατασταθεί με ισοδύναμο μέτρο 5 ευρώ σε κάθε πακέτο τσιγάρο.

- Ο Γ. Στουρνάρας φορολογεί 100% τα 15 εκατ. της μεταγραφής Μήτρογλου στη Φούλαμ που θα μοιραστούν στους σεισμοπαθείς.

Φυσικά μετά τον κ. Σαμαρά έφτασαν στο Ληξούρι και όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα καταργηθεί ο Εγκέλαδος μόλις αναλάβει την εξουσία. Σαν πρώτη βοήθεια δόθηκαν στους σεισμοπαθείς 500 εκατ. ευρώ από τους εκατομμυριούχους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε τρία υποβρύχια για να διαμείνουν οι πληγέντες , ενώ ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι είναι ευκαιρία η Κεφαλονιά να γίνει οφσόρ και φορολογικός παράδεισος. Στα πλαίσια του Σχέδιου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΟΣ» φτάνει λίγο μετά το μεσημέρι η Άνγκελα Μέρκελ η οποία θα κάνει την παραδοσιακή βόλτα με τον Αντώνη Σαμαρά στα ερείπια του Ληξουρίου.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια