Φόβοι για άμεσο χτύπημα του Ξηρού....

Στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν πως θα κάνει "άτσαλες" επιθέσεις ο Χ. Ξηρός αδιαφορώντας για τις απώλειες.
Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα σε πρόσωπα υψηλού ρίσκου με εντολή συνεχών αλλαγών στα δρομολόγια τους.
Οι αστυνομικοί ψάχνουν ακόμα και το φούτερ του Χ. Ξηρού έτσι ώστε να εντοπίσουν ακόμα και τον αγοραστή.
Οι αξιωματικοί φοβούνται πως ο Χ. Ξηρός μπορεί να παρασύρει νεανικά μυαλά στην τρομοκρατία.

 Κάτι... πρόχειρο, εκδικητικό αλλά αιματηρό εναντίον σημαντικού στόχου, βλέπουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, πίσω από το οπτικοακουστικό και γραπτό μήνυμα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το σύντομο χρονικό διάστημα που ο «Μανώλης» της 17Ν επέλεξε να κάνει «επίδειξη δύναμης» και οι ποικίλες αναφορές του, προκαλούν τον πρωτόγνωρο αστυνομικό συναγερμό για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον οικονομικού στόχου, που μπορεί να σχετίζεται ακόμη και με την τρόϊκα, δικαστικού ή πολιτικού στόχου «πρώτης γραμμής». 

Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, δεν αποκλείουν επιθέσεις εναντίον διπλωματικών αποστολών, ενώ ανησυχούν ακόμη και για το απομακρυσμένο ενδεχόμενο εκδήλωσης απαγωγών...

Ο Χριστόδουλος Ξηρός φαίνεται να ήταν προετοιμασμένος και έτοιμος, μέσω ενός ασύλληπτου τρομοκρατικού δικτύου, να περάσει άμεσα στην ένοπλη δράση. Ο πολύχρονος εγκλεισμός του, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, έχει ενισχύσει τη διάθεση του «ελεύθερου μέλους της 17Ν», να προβεί σε ανταποδοτικές επιθέσεις, «μοιάζει να θέλει να καλύψει το ‘χαμένο έδαφος’» λένε χαρακτηριστικά οι ίδιοι αξιωματικοί. 
Θεωρούν ότι ο «Μανώλης» ήδη έχει σχηματίσει στο μυαλό του τον αιματηρό «καμβά», και πολύ πιθανόν με ελάχιστη οργάνωση και προεργασία να περάσει σε επιθέσεις, χωρίς να υπολογίζει τον όποιο κίνδυνο «παράπλευρων απωλειών».
Ήδη οι αρμόδιες διωκτικές αρχές βρίσκονται στο μέγιστο βαθμό επιφυλακής, με έκτακτα μέτρα ασφαλείας και εντολές ενίσχυσης της έντασης φρούρησης υψηλών προσώπων, με συνεχείς αλλαγές δρομολογίων κατά τις μετακινήσεις τους και κλοιό ασφαλείας γύρω από χώρους διαμονής και εργασίας τους. 

Οι διαδρομές θα προκαθορίζονται προκειμένου να γίνεται προγενέστερος έλεγχος και «καθαρισμός» της πορείας, με τον εντοπισμό και έλεγχο ύποπτων παρκαρισμένων οχημάτων. Στο μεταξύ οι «ηλεκτρονικές ομπρέλες» της ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν πάρει «φωτιά», απλώνοντας ένα μεγάλο... πέπλο ελέγχου επικοινωνιών ύποπτων προσώπων, που σχετίζονται με τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους ασύλληπτους «Πυρήνες». 

Σε ερευνητικό επίπεδο, αρμόδια στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων, προβαίνουν σε μία λεπτομερή ανάλυση του βίντεο του «Μανώλη» της 17Ν, αναζητώντας στοιχεία που θα ανοίξουν τον κύκλο των ερευνών. Για παράδειγμα γίνεται ανάλυση της εικόνας, ακόμη και του φούτερ του 56χρονου φυγά-τρομοκράτη, σε μία προσπάθεια εντοπισμού του τρόπου αγοράς και του αγοραστή. 

Παράλληλα πυκνώνουν οι αστυνομικές περιπολίες, εποχούμενες και πεζές, σε κρίσιμα σημεία της πρωτεύουσας και γύρω από πιθανούς «υποψήφιους» στόχους, ενώ και οι πτήσεις των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ έγιναν πιο συχνές πάνω από τα ίδια επίμαχα σημεία. Ενδεικτικά χθες, στη Λ. Κατεχάκη, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έως και την έξοδο Καισαριανής, υπήρχαν τέσσερις στατικές περιπολίες από ζευγάρια αστυνομικών. 

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ανάγνωση και τηλεθέαση, των αναφορών του Χριστόδουλου Ξηρού, έχουν καταγράψει μία νέα και ευρεία «λίστα» υποψήφιων στόχων, προκειμένου να σχηματίσουν έναν κλοιό ασφαλείας γύρω τους. Ο 56χρονος τρομοκράτης έχει προβεί σε αρκετές απλοϊκές αναφορές σε ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση, την ανεργία, τον ρόλο των ΜΜΕ, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές εναντίον θεσμών και προσώπων που τους αντιπροσωπεύουν. 
Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου θεωρούν πως ο Χριστόδουλος Ξηρός ήδη επιτέλεσε τον ρόλο του, προκαλώντας ανησυχία και παράλληλα συσπείρωση στον «δικό» του χώρο.
Όπως επεσήμαναν στο NewsIt, αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ο «Μανώλης» της 17Ν, είναι διπλά επικίνδυνος, καθώς είναι φανερό ότι επιζητά άμεση «εκτόνωση» των δικών του απωθημένων, ίσως και τύψεων που τον διακατέχουν για τον δικό του ρόλο στην εξάρθρωση της 17Ν, μέσω των καταθέσεών του. «Ο Χριστόδουλο Ξηρός βιάζεται να αναπληρώσει τον χρόνο που έχασε στις φυλακές» επισημαίνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, και «επανήλθε αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στο εγχώριο αντάρτικο πόλης», όπως φαίνεται να του υποσχέθηκαν οι «συνέταιροι» του. Εκείνος χρησιμοποιεί τη συμμετοχή του στη 17Ν, και οι συνεργοί του τον μετατρέπουν σε «σύμβολο αντεπίθεσης» της νεοτρομοκρατίας. Ένα είναι βέβαιο για τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, ο «Μανώλης» μπορεί να παρασύρει νεανικά μυαλά σε αιματηρές ένοπλες επιθέσεις...
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια