Ένας ακόμα κομματικός διορισμός από τον τηλεπλασιέ-βιβλιοπώλη....

Μαζί με τα 25ευρα χαράτσια στην υγεία διορίζει και κομματόσκυλα στα νοσοκομεία....
Νέος διοικητής του νοσοκομείου Άργους, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.
Με κομματικούς διορισμούς στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων επιχειρεί να υλοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τη μεταρρύθμιση στην υγεία.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, όταν εν μέσω κινητοποιήσεων των γιατρών και των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ και στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης διόριζε τους νέους διοικητές των νοσοκομείων με κριτήρια «γαλάζιου κομματικού στρατού».

Φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πτοήθηκε και συνέχισε τους κομματικούς διορισμούς παρά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού περί αξιοκρατίας.
Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο βρίσκεται το νοσοκομείο Άργους και ο νέος του διοικητής, ο μόλις 30 ετών Λάμπρος Δημητρογιάννης. Ο κ. Δημητρογιάννης είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατείχε κεντρικές θέσεις στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,  όταν ήταν φοιτητής, και στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας, της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται και το κλειδί για την ανέλιξη της καριέρας του. Αφού υπηρέτησε στο πολιτικό γραφείο του πρώην υφυπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου. Προηγουμένως ο κ. Σαλμάς είχε "εκπαραθυρώσει" τον τότε διοικητή.
Παρά την αλλαγή προσώπων στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η καριέρα του κ. Δημητρογιάννη εξελίσσεται απρόσκοπτα. Ο κ. Γεωργιάδης, ίσως ακούγοντας κάποια θετική εισήγηση του κ. Σαλμά, διόρισε τον κ. Δημητρογιάννη διοικητή του νοσοκομείου Άργους. 

Ο κ. Γεωργιάδης, που παρουσιάζεται ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής του μνημονίου και σε κάθε τηλεοπτικό παράθυρο εμφανίζεται πολέμιος των παλιών παθογενειών της δημόσιας διοίκησης, προκαλεί για μία ακόμα φορά το κοινό αίσθημα με το νέο κομματικό διορισμό. Τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν παραδοθεί σε κομματικούς διοικητές, πολλοί από αυτούς με «περγαμηνές» της ΟΝΝΕΔ, για να εφαρμόσουν την πολιτική του υπουργείου Υγείας, με τους καταβαραθρωμένους προϋπολογισμούς, που μέσα σε ένα εξάμηνο –κατά τις εκτιμήσεις- θα μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα και αναλώσιμα για την περίθαλψη των ασθενών.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ύστερα ήρθε ο Παπανδρέου....
    Ύστερα ήρθε ο Παπανδρέου. Άλλη πάστα πολιτικού, νεωτεριστής, προοδευτικός, μεταρρυθμιστής, γεμάτος όραμα. Μάλιστα, σε αυτόν χρεώθηκε το σύνθημα να τα αλλάξει όλα, όχι τυχαία. Έδωσε το στίγμα του από την αρχή, με την εκλογή προέδρου από τη βάση. Και καθιέρωσε την εκλογή προέδρου από τη βάση στην Ελλαδα για περισσότερη συμμετοχή του πολίτη, για περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, αξιοκρατία. Πράγματι. O πρώτος νόμος που ψηφίστηκε, ήταν η απόλυτη εφαρμογή του ΑΣΕΠ, Μέχρι τότε, τα παράθυρα ήταν ορθάνοιχτα [stage-γαλάζιες συνεντεύξεις] και η καχυποψία του κόσμου δικαιολογημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ύστερα ήρθε ο Παπανδρέου....

    Χρειάστηκαν 16 ολόκληρα χρόνια για να εφαρμοστεί σωστά το ΑΣΕΠ. Ακολούθησαν πολλά το Δι@ύγεια, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση μέσω του opengov, ο ΕΟΠΥΥ, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, νέο ασφαλιστικό, ο νόμος για τις off shore, ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα, ο νόμος για τους μετανάστες και μία αράδα μεταρρυθμίσεων που η Ελλάδα δεν είχε τολμήσει για πάρα πολλά χρόνια. Δυστυχώς, το πακέτο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στο κράτος, συνοδεύτηκε απο το πακέτο λιτότητας, το επάρατο μνημόνιο μίας χρεοκοπημένης χώρας. Αλλά ακόμη και η σκληρή πολιτική λιτότητας, είχε ευαισθησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ύστερα ήρθε ο Παπανδρέου....

    Στο πρώτο μνημόνιο προστατεύθηκαν οι πολίτες από τους πλειστηριασμούς, δεν υπήρξαν απολύσεις, δεν υπήρξαν μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων ενώ παράλληλα μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό η σπατάλη, όπως και εννοούσε ο Παπανδρέου με το ''λεφτά υπάρχουν''. Παρ' όλα αυτά, ο Γιώργος Παπανδρέου φορτώθηκε όλα τα δεινά της μεταπολίτευσης και στοχοποιήθηκε από τα συμφέροντα που τόλμησε πρώτος να βάλει χέρι -ο μοναδικός που τόλμησε. Τον πίστεψα τον Παπανδρέου, τον στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Το κάνω ακόμη και τώρα στις συζητήσεις μου, μαλώνω, τώρα πια να αποδείξω ότι δεν υπήρξε προδότης -πονάω. Κι όμως, ο Παπανδρέου μου άφησε κάτι, τα εφόδια να υπερασπιστώ το όραμά του, αυτό που έγινε και δικό μου όραμα• και μπορεί να χάσαμε στην επικοινωνία αλλά κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.