Ληστεία!!! Την Πέμπτη στη Βουλή ο νόμος για το ξεπούλημα των σπιτιών των Ελλήνων....

Την τελευταία ημέρα που θα είναι ανοιχτή η βουλή φέρνουν τον νόμο για τους πλειστηριασμούς, ώστε αναγκαστικά να τον ψηφίσουν οι βουλευτές!!!!

Φέρνουν στη βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο που θα βγάλει την περιουσία των Ελλήνων στο σφυρί για να την κλέψουν τα λαμόγια....


Το παραμύθι της δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας έπεσε σαν χάρτινος πύργος.

Οι άνθρωποι είναι απατεώνες και μας παραμυθιάζουν ότι διαπραγματεύονται με την τρόικα και ότι ο στόχος είναι να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία. 
Πως; Με 160.000  αντικειμενική και 25.000 εισόδημα;

Αστεία όρια...από τις 450.000 ευρώ στις 160.000 ευρώ με αντικειμενικές του 2008...... Ντροπή..... Όλα συμφωνημένα από την αρχή και δήθεν διαπραγμάτευση.

Τελικά ήταν όλο σχεδιασμένο. Τόσο καιρό δήθεν βάζουν κόκκινες γραμμές, με σκοπό να κερδίσουν χρόνο και να φέρουν το νόμο στην Βουλή, την τελευταία ημέρα, αφού αμέσως κλείνει η βουλή και ανοίγει τον καινούργιο χρόνο. Έτσι και να μην θέλει κάποιος να ψηφίσει τον νόμο, δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς, αφού αν δεν περάσει το νομοσχέδιο, από την 01/01/2014 μένουν ελεύθεροι οι πλειστηριασμοί.


Δυστυχώς θα τους γράψει η ιστορία σαν απατεώνες και προδότες....


Το σενάριο που θέλει το θέμα των πλειστηριασμών να κατατίθεται στην Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη ως νομοσχέδιο με κατεπείγουσα διαδικασία φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι προκρίνει η κυβέρνηση.


Όπως προκύπτει και από ενημέρωση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος το νομοσχέδιο θα έχει τουλάχιστον δύο άρθρα – για τους πλειστηριασμούς και για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση – και ενδεχομένως να προστεθούν ακόμα δύο.


Εφόσον τελικά προκριθεί το συγκεκριμένο σενάριο τότε την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και το Σάββατο σε μια συνεδρίαση θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία.


Να σημειωθεί αρχικά σχεδιαζόταν να έρθει η ρύθμιση με την μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που ψηφίζεται την Παρασκευή, στην συνέχεια υπήρξε το σενάριο της κατάθεσης νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με κύρωση ευρωπαϊκών οδηγιών και μαζί του θα έφερνε την παραπάνω τροπολογία, για την ώρα όμως το επικρατέστερο σενάριο θέλει τους πλειστηριασμούς σε ξεχωριστό σχέδιο νόμου.


Αν και η τελική «φόρμουλα» για τους πλειστηριασμούς καλύπτεται μέχρι τελευταία στιγμή υπό πέπλου μυστικότητας και μυστηρίου, διαφαίνεται πλέον ότι κατεβαίνει ο πήχης της προστασίας για τους πλειστηριασμούς από το όριο των 200.000 ευρώ για την αντικειμενική αξία σε έως στα 160.000 ευρώ. 


Ανοιχτά συνεχίζουν να παραμένουν τα θέματα των εισοδηματικών κριτηρίων και της ελάχιστης δόσης που θα πληρώνουν οι δανειολήπτες κατά το μεταβατικό στάδιο που ενδεχομένως θα είναι διάρκεια ενός έτους.


Η ρύθμιση θα ισχύσει αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία και υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι προϋποθέσεις αυτές είναι το ακίνητο να είναι η κύρια κατοικία του δανειολήπτη και το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 25.000 ή 30.000 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.


Ως προϋπόθεση τίθεται και η συνεπής καταβολή της ελάχιστης μηνιαίας δόσης, προκειμένου η κατοικία να μην βγαίνει στο σφυρί. Θα είναι αυτό και ένα από τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό του δανειολήπτη ως «συνεργάσιμου οφειλέτη», με βάση τον οποίο ο νέος νόμος θα του εξασφαλίζει προστασία.


Και για το νομοθέτημα αυτό όμως, όπως και για τον ΦΠΑ στην εστίαση, η Τρόικα θα ζητήσει «λογαριασμό» μόλις επιστρέψει τον Ιανουάριο. Το όποιο κόστος τελικώς συμφωνηθεί ότι έχουν για τον κρατικό προϋπολογισμό, θα επιβαρύνει το δημοσιονομικό κενό του 2014 που θα εξεταστεί στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου μεσοπρόθεσμου και για την κάλυψή του θα απαιτηθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου απέκλειε πάντως το ενδεχόμενο να θιγούν μισθοί και συντάξεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια