Ξύλο και χημικά στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης....

Δύο σχολικοί φύλακες έχασαν τις αισθήσεις τους - 13 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Συνεχίζεται η ένταση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων για την κινητικότητα-διαθεσιμότητα. Μερικοί εξ αυτών προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο και να συναντήσουν κάποιον υπεύθυνο, αλλά η αστυνομία τους απώθησε.

Η στάση της αστυνομίας προκάλεσε την αντίδραση των σχολικών φυλάκων, που επέμειναν στο να μπουν στο κτίριο, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα προκάλεσε δύσπνοια στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο λιποθυμικά επεισόδια φυλάκων και να χρειαστεί η επέμβαση μοτοσικλετιστή του ΕΚΑΒ για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ συνέδραμαν για την απώθηση των διαδηλωτών, ενώ προσήγαγαν τέσσερα άτομα που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία λόγω παρακώλυσης της κυκλοφορίας. Οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ διαπληκτίστηκαν και με δημοσιογράφους-κάμεραμεν που βρίσκονται στο σημείο, καθώς προσπάθησαν να απωθήσουν και αυτούς.



Νωρίτερα, σε εννιά προσαγωγές σχολικών φυλάκων προχώρησε η αστυνομία λίγο μετά τις 6 το πρωί (τρεις άνδρες και έξι γυναίκες). Οι σχολικοί φύλακες βρίσκονται έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τις 5.30 το πρωί για να διαμαρτυρηθούν.

Περίπου 60 σχολικοί φύλακες παραμένουν έξω από το κτίριο του υπουργείου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, με αίτημα την συνάντηση με κάποιον αρμόδιο για να μάθουν που θα προωθηθούν. Στην κυκλοφορία δόθηκαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη Β. Σοφίας.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια