Πρόταση προς τον Πρωθυπουργό για τους πλειστηριασμούς.

Αν η συγκυβέρνηση ενδιαφέρεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τους πολίτες αυτής της χώρας, δεν θα υποκύψει στα θέλω της τρόικας, όσον αφορά τους πλειστηριασμούς των κατοικιών, αλλά θα πρέπει να προστατεύσει τους ανθρώπους από τα σχέδια των ξένων τοκογλύφων, που έχουν αγοράσει από τις τράπεζες όλα τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και περιμένουν σαν τα κοράκια να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων, μόλις η κυβέρνηση απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς.

Δεν χρειάζονται κορώνες εντυπωσιασμού του τέστειν, είναι "μπαταχτσήδες" οι άνθρωποι ή "εκμεταλλεύονται και καλά το Ν Κατσέλη". Έπεσαν θύματα μιας τεχνητής κρίσης (αναδιανομής πλούτου) και η περιουσία τους που σήμερα προσμετράται σε μπετά και όχι χαρτονομίσματα, υπέστη απομείωση (amortization) υψηλότερη ακόμη κι αυτής των μισθών και συντάξεων (η ΠΟΜΙΔΑ ομιλέι για πτώση ως κι 65%!!! σε σχέση με το 2003). Δεν σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να πληρώσουν. 
Τι θα πρέπει να γίνει; 
Να παραμείνει η προστασία της α κατοικίας ως έχει (ακόμα και χωρίς τις προστατευτικές διατάξεις το Ν3869/10) αλλά ο νόμος Παπαθανασίου να τροποποιηθεί και να καλύπτει μόνο την α κατοικία εφόσον αυτή δεν εκμισθώνεται (να καλύψουμε και αυτό το απίθανο σενάριο), εφόσον δεν υπερβαίνει σε αντικειμενική αξία με τιμές 2007 τα 200,000 για άγαμο και 450,000 για έγγαμο με δύο παιδιά και ΑΦΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ανάλογο με το μεσοσταθμικό κούρεμα αγοραστικής δύναμης των πολιτών (που βρίσκεται σε επίπεδα σήμερα, ανάλογα του 1970) σε όλα τα δανειακά προϊόντα, ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ για το υπόλοιπο που θα προκύπτει να δεσμεύεται η λοιπή περιουσία του δανειολήπτη και να εκπλειστηριάζεται στην αυτή αξία. Ο δε δανειολήπτης, σε απόλυτη συνάρτηση με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ (όχι τεκμαρτό) εισόδημά του, να καταβάλλει για 15 έτη σε κοινό λογαριασμό των πιστωτών το 25% του ΚΑΘΑΡΟΥ εισοδήματός του (μετά φόρων, κρατήσεων και λοιπά). Ούτε Νόμο Κατσέλη, ούτε τίποτα, με ένα τέτοιο μέτρο. Τα εισοδήματα δε, θα μπορούσαν να ελέγχονται και με τη βούλα ενός εφόρου κάθε έτος, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια