Αλήθεια θα πάει κανείς φυλακή για τον ΟΠΑΠ; Τον πούλησαν 652 εκατ. ευρώ και σε δύο μήνες τα κέρδη της εταιρείας είναι 455.8 εκατ.

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ σε τόσο χαμηλή τιμή;
Τελικά δεν τον πούλησαν τον ΟΠΑΠ, απλά τον έκαναν δώρο στον κύριο Μελισσανίδη ο οποίος βέβαια πανηγυρίζει για την αγορά του ΟΠΑΠ αφού μέσα σε δύο μήνες του αποφέρει κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ.

Θα λογοδοτήσει κανείς γιαυτό το έγκλημα;

Βέβαια να μην ξεχάσουμε και το ανεκδιήγητο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ που μόλις υπέγραψε την συμφωνία για την πώληση του ΟΠΑΠ,  ο κ. Σταυρίδης επέστρεψε στις διακοπές του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που συμμετέχει στο σχήμα της αγοράστριας κοινοπραξίας.
Ο ίδιος είπε:
«Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό»
Φυσικά αμέσως μετά τη "δουλειά" παραιτήθηκε.

Κατοχύρωσε το καλύτερο… know how για αποκρατικοποιήσεις η ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση πώλησης του ΟΠΑΠ. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι μέτοχοι της Emma Delta καταγράφουν ήδη, σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των - συνολικά - 652 εκατ. ευρώ!
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θριαμβολογούσε για την επιτυχή πώληση του ΟΠΑΠ και για τα μεγάλα οφέλη που θα προέκυπταν για τον Έλληνα φορολογούμενο. Δείτε, όμως, ποια είναι η πραγματικότητα και κατά πόσον έχει μπερδέψει τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών με άλλα συμφέροντα, με τα οποία δείχνει ότι συμπλέει πλέον φανερά η παρούσα κυβέρνηση.
Η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, η οποία έγινε στις 11 Οκτωβρίου εφέτος, στην τιμή των 5,9086 ευρώ, έναντι  τιμήματος 622 εκατ. ευρώ - και επιπλέον 30 εκατ., τα οποία οφείλονται ακόμα στο ελληνικό δημόσιο – αποφέρει ήδη τρελά κέρδη στο αγοραστικό σχήμα του Οργανισμού.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε εχτές στα 10,24 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος, σε λιγότερο από 2 μήνες, έχασε 455,8 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή ακριβώς είναι η υπεραξία που προκύπτει από την τιμή αγοράς και την τρέχουσα τιμή της μετοχής.
Το γεγονός αυτό αποτελεί, από μόνο του, τρανταχτή απόδειξη κάκιστης διαχείρισης, σε σχέση με την πώληση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού λαού, από την οποία πρέπει να εξαχθούν και τα ανάλογα συμπεράσματα.
Και αυτό γιατί το κέρδος των 455,8 εκατ. ευρώ που καταγράφει ήδη το σχήμα της Emma Delta αποτελεί, ειδικά για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας, κολοσσιαίο και προκλητικό νούμερο. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αγοραστές, τα 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 64,3% του συνολικού τιμήματος, το δανείστηκαν!
Προφανώς, λοιπόν, όταν η κυβέρνηση αναφερόταν – και αναφέρεται ακόμη – σε επιτυχή πώληση του ΟΠΑΠ, δεν εννοεί βεβαίως τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά καταδεικνύει τα ταχύτατα και προκλητικά κέρδη της Emma Delta.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, το ''S&B'', δεν είναι κατ΄ανάγκη αντίθετο σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση, αλλά σε τέτοιες προκλητικές περιπτώσεις έχουμε την εντύπωση ότι κανείς δεν δικαιούται να σιωπά. Την ώρα, δε, που η φοροεπιδρομή εναντίον ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιωτών βρίσκεται σε πλήρη έξαρση πρωτοφανούς, μάλιστα, αγριότητας, τέτοιες περιπτώσεις αλλά και πλήθος άλλων ενεργειών κυβερνητικών παραγόντων δεν μπορεί πλέον να αφήνουν αδιάφορο κανέναν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση Μιλτ. Βαρβιτσιώτη ότι, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν για τα ακίνητά τους, ας τα πουλήσουν…


Με πληροφορίες από το sportandbusiness.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια