Παραλίγο νέα τραγωδία, μετά τον θάνατο της 13χρονης - Οικογένεια κόντεψε να καεί ζωντανή επειδή δεν είχε ρεύμα

Δείτε βίντεο: Ο πατέρας όρμησε με μαχαίρι στο πλήθος - Ζούσαν εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο χωρίς ρεύμα - Τρέφονται από συσσίτια της Εκκλησίας - Σύμφωνα με τους γείτονες οι γονείς του παιδιού είναι τοξικομανείς

Σε απόγνωση βρέθηκε πατέρας που έβλεπε το σπίτι του στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης να γίνεται παρανάλωμα του πυρός, χωρίς να μπορεί να το αποτρέψει. Πάνω στην ένταση της στιγμής τράβηξε μαχαίρι και άρχισε να απειλεί τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, αλλά και τους γύρω του, καθώς και τη δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 με τον κάμεραμαν που βρέθηκαν στο σημείο για να καταγράψουν το γεγονός.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός, αλλά οι ψυχραιμότεροι πρόλαβαν να τον πιάσουν και να του πάρουν το μαχαίρι προτού βλάψει κάποιον.

Όπως έγινε γνωστό, αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι η οικογένεια εδώ και πολλούς μήνες δεν πληρώνει το ενοίκιο στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που πήρε φωτιά.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, χωρίς όμως να υποβληθούν μηνύσεις. Σε βάρος του πατέρα σχηματίζεται πάντως δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Νωρίτερα τόσο ο πατέρας όσο και η οικογένειά του κινδύνευσαν να καούν από φωτιά, που προκλήθηκε τα ξημερώματα από άγνωστη- μέχρι στιγμής -αιτία, σε μονοκατοικία στην οδό Ψυχάρη, στο Κορδελιό της δυτικής Θεσσαλονίκης.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player 

Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο το αγοράκι – Εξιτήριο πήρε η γιαγιά Στο σπίτι διέμενε ο πατέρας μαζί με το 5χρονο παιδί του, τη σύζυγό του και τους ηλικιωμένους γονείς του. Η γιαγιά και το εγγονάκι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Το 5χρονο αγοράκι αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στο νοσηλευτικό ίδρυμα για προληπτικούς λόγους.



Η δε γιαγιά του ανήλικου μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αφού εξετάστηκε από γιατρούς, πήρε εξιτήριο και αποχώρησε, επιστρέφοντας στο σημείο όπου λίγες ώρες νωρίτερα αποφεύχθηκε ένα οικογενειακό δράμα. Όλα ξεκίνησαν στις 4:20 τα ξημερώματα, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στο δωμάτιο όπου κοιμόνταν το 5χρονο αγοράκι μαζί με τη μητέρα του. Το αντρόγυνο, μαζί με το παιδί και την ηλικιωμένη γυναίκα, πετάχτηκαν από τον ύπνο και κατάφεραν εγκαίρως να εγκαταλείψουν το σπίτι προτού επεκταθεί η φωτιά και κινδυνεύσουν οι ίδιοι να καούν ζωντανοί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο έσβησε την πυρκαγιά, διαπιστώνοντας σοβαρές ζημιές στο ένα από τα δύο δωμάτια του ισογείου. 

Ζούσαν σε τραγικές συνθήκες ζωής 

 Από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε ότι οι ένοικοι δεν διέθεταν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από κερί, με το οποίο προσπαθούσαν να ζεσταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Η οικογένεια -κατά πληροφορίες παλιννοστήσαντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση- αντιμετωπίζει, σύμφωνα με γείτονες, σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. H οικονομική ένδεια είναι και ο λόγος που το σπίτι τους -ένα ισόγειο διαμέρισμα μονοκατοικίας, στον πάνω όροφο της οποίας ζουν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου- δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Η οικογένεια τρέφεται από συσσίτια της Εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με τους γείτονες οι γονείς του παιδιού είναι τοξικομανείς και δεν έχουν από πουθενά οικονομικούς πόρους, παρά μόνο από ένα επίδομα που λαμβάνει ο γιος τους, ύψους 40 ευρώ. 

Χωρίς ρεύμα εκατοντάδες οικογένειες στον  Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου 

 Την ίδια ώρα, τις τραγικές συνθήκες ζωής, λόγω κρίσης κατέδειξαν οι κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως υποστήριξαν 800 οικογένειες στον Εύοσμο ζουν χωρίς ρεύμα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το 7% των κατοίκων στο Κορδελιό. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, ο Δήμος έχει πληθυσμό 100.000 κατοίκων και από αυτούς το 50% έχει μείνει χωρίς δουλειά, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την καθημερινότητά τους και τους έχει φέρει σε απόγνωση. 








protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια