O Κενυάτης Χίλαρι ο μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας

Μεγάλος νικητής του 31ου Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας είναι ο Κενυάτης, Γέγκο Χίλαρι, ο οποίος έκοψε το νήμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο χαμογελώντας, με χρόνο 2:13.59 (ατομικό ρεκόρ). «Η Αθήνα είναι η τυχερή μου πόλη», τόνισε ο νικητής μετά τον τερματισμό του. O επίσης
Κενυάτης Ντίξον ήρθε δεύτερος. (Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των ανδρών)

Πρώτος Έλληνας, που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με 2:23.59, δεύτερος ήταν ο Κώστας Πούλιος και τρίτο ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

«Ρίσκαρα λίγο παραπάνω στην αρχή με αποτέλεσμα να κουραστώ. Πάλεψα πολύ και δικαιώθηκα», υποστήριξε ο Χιώτης ο οποίος τερμάτισε πρώτος. (Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ελλήνων)

Στις γυναίκες πρώτη πέρασε από το σημείο του τερματισμού η Κενυάτισσα Ρότιτς με χρόνο 2:41.40. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ουκρανή Σβιτλάνα Στάνκο. Πρώτη Ελληνίδα ή Μάγδα Γαζέα με χρόνο 2.46.03. 

Όσον αφορά τα 10 χλμ στους άνδρες πρώτος βγήκε ο Ρώσος, Ισκάντερ Ιαντγκάροφ, ενώ στις γυναίκες η Αναστασία Καρακατσάνη. Την πρώτη θέση στην κούρσα των 5 χλμ. κατέλαβε ο Κώστας Νακόπουλος και στις γυναίκες η Κατερίνα Μερούση

Η συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθώνιου ήταν μεγάλη, καθώς συνολικά 233 άνδρες και γυναίκες αθλητές, ενώ πλήθος επωνύμων έδωσαν το παρών. 
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια