Ελληνική οικονομία: "Πέσαμε σε ερασιτέχνες DJs"

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Υποναύαρχος ε.α
Αντιπρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Κάθε φορά που διαβάζω οικονομικά άρθρα και βιβλία και για τις απαιτήσεις ρυθμίσεων που χρειάζεται η Ελληνική οικονομία (οι οποίες λόγω απορρύθμισής της σήμερα
παρουσιάζουν μεγάλη πολυπλοκότητα), μου έρχεται πάντα στο μυαλό το πλατώ ενός DJ.

Ένας DJ που γνωρίζει το πλατώ του, ξέρει τα ηχεία του, γνωρίζει τις απαιτήσεις του χώρου που παίζει μουσική, τα τραγούδια και τις προτιμήσεις του κόσμου του, αμέσως ρυθμίζει τα πάμπολλα κουμπιά του σε όποια θέση και αν βρισκόταν πριν και σύντομα βγάζει το αποτέλεσμα είναι αρεστό στο κόσμο που ακούει. Και όλοι πάνε και ξαναπάνε και όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Ο Dj που δεν γνωρίζει το πλατώ αλλά είναι έμπειρος , κάνει κάποιες μεθοδικές κινήσεις από την εμπειρία του, ώστε να μην αναγκαστεί να κλείσει τη μουσική, ούτε να πειραματιστεί επί μακρόν με τις αντοχές του κόσμου, και πολύ σύντομα φθάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να χαλάσει τη διάθεση του κόσμου και χωρίς να ρίξει την εμπορικότητα του προϊόντος του.

Ο ερασιτέχνης DJ που δεν έχει ξανανέβει σε πλατώ αλλά δούλευε σε ένα μικρό στερεοφωνικό του σπιτιού του με δυο τρία κουμπάκια και χωρίς ακροατήριο, αμήχανος έχει δύο επιλογές:

Η μία είναι να κλείσει όλα τα κουμπιά και να ξεκινήσει τις ρυθμίσεις και τα πειράματα, καταστρέφοντας για κάποιο διάστημα τη μουσική και ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να αποδώσει κάποιο ανεκτό αποτέλεσμα, (αλλά από πλευράς ποιότητας προϊόντος μην συζητάμε, μόνο εκ τύχης θα ακουστεί κάτι ανεκτό),
Η δεύτερη, εάν είναι αρκετά έξυπνος, είναι να βάλει όλα τα κουμπιά σε μεσαία ρύθμιση, προκειμένου αρχικά να ξεγελάσει τον κόσμο χωρίς να του στερήσει τη μουσική και μετά θα αρχίσει να ρυθμίζει δειλά, βλέποντας αντιδράσεις και ακούσματα, ώστε τελικά να φθάσει σε ένα ανεκτό αποτέλεσμα. Και εάν τα καταφέρει, ξεφυσάει καθησυχασμένος έχοντας επιτύχει χωρίς να στερήσει τη μουσική και να φέρει καταστροφή.

Και οι δυο τελευταίες περιπτώσεις όμως χτίστηκαν στη πλάτη του καμπούρη (του ανύποπτου και εύπιστου κοινού στη περίπτωσή μας).

Αγαπητοί φίλοι
Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε περίπτωση πέσαμε σε ερασιτέχνες DJs. To ερώτημα που απομένει να διευκρινίσουμε σήμερα είναι: ‘’αν είναι έξυπνοι ή όχι’’. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια