Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Χθές ήταν η Ζουράφα και οι Φούρνοι ,σήμερα η Σκύρος και η Εύβοια …Aύριο ο Πειραιάς και η Αθήνα ;
Συνεχείς και με σχεδιασμό οι προκλήσεις και οι αμφισβητήσεις στο Αιγαίο …Τι θα επακολουθήσει κανείς δεν ξέρει ,όσο όμως η κυβέρνηση κρατά την πολιτική του κατευνασμού και δεν επιλέγει να προστατεύσει την Κυριαρχία της Ελλάδος , σε λίγο δεν θα τα μπορούμε να τα
μαζέψουμε !

Για την Ιστορία η Τουρκική Φρεγάτα βγήκε από τα Στενά και έβαλε στόχο την Σκύρο όχι βέβαια τυχαία ,αφού όλοι οι ασχολούμενοι με τα των Εθνικών Θεμάτων και την Άμυνα γνωρίζουμε τον κομβικό ρόλο της Σκύρου στο Αιγαίο ,όπως ξέρουμε ον ρόλο της Καρπάθου !

Αυτήν την χρονικά όμως στιγμή που οι Τούρκοι δεν έχουν τον καθημερινό φόρο αίματος στα Αναντολικά Σύνορα και με την προστασία του ΝΑΤΟ από τα Ιρανικά μαχητικά και τους Κούρδους Μαχητές του PKK σε ύπνωση ….Ξεσάλωσαν στο Αιγαίο στον αδύναμο κρίκο !
Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα είχαμε τη πλήρη κατάργηση της Κυριαρχίας της Κύπρου δια στόματος Ερντογάν ,οτι δεν υπάρχει Κράτος με το όνομα Κύπρος περάσαμε από τις δηλώσεις σε πράξεις …

Μετά την υπερπτήση των Μαχητικών πάνω απο τους Φούρνους έξι τον αριθμό να μην ξεχνιόμαστε ,μετά την ευθεία αμφισβήτηση της Κυριαρχίας της νήσου ”’Λαδόξερας ” δίπλα απο την Σαμοθράκη είχαμε και την ευθεία επιδειξη Σημαίας απο της Τουρκική φρεγάτα !

turkey-coast-guard.jpg

Σίγουρα δεν ήταν τυχαία ούτε οτι Φρεγάτα πλέει στο πλαίσιο της αβλαβούς διέλευσης …είχε όλα τα συστήματα και τους αισθητήρες ανοικτά και αυτό έχει την σημασία της …


Στείλαμε την Φρεγάτα Κανάρης να την ακολουθεί αλλά χωρίς εντολές εμπλοκής ….Ούτε βέβαια σηκώσαμε ένα ζεύγος μαχητικών από τα γνωστά δίλιτρα που μπορούν να εκτοξεύσουν και EXOCET !


Απλώς ακολουθήσαμε και αυτό πλέον καταντά επικίνδυνο ….Τα συμπέρασμα δικά σας

Βετεράνος

ΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ


Η τουρκική φρεγάτα «TGS ORUC REIS», προερχόμενη από τα Στενά Ελλησπόντου, κινούμενη με νοτιοδυτική πορεία εισήλθε την 22:32 της 12ης Νοεμβρίου σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Σκύρου.

Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νοτιοανατολική εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα νοτίως Ν. Σκύρου την 23:04, συνεχίζοντας τον πλου του προς νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.
olympia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια