Θ. Γιαννόπουλος: Το θέμα των γενοσήμων έτσι όπως έχει τεθεί θα δημιουργήσει προβλήματα στηους πολίτες.

"Ο κ. Υπουργός έχει ένα γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα και καλό θα είναι να προσέχει το τι θα κάνει και να έχει καλούς συμβούλους, γιατί θα μπουν σε περιπέτειες οι πολίτες, οικονομικές και ιατρικές", δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην τροπολογία για τα φάρμακα.

Μιλώντας στο κανάλι "Ε", ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι "το θέμα των φαρμάκων,  των γενοσήμων, έτσι όπως έχει τεθεί χωρίς καμία συγκεκριμένη μελέτη, είναι επικίνδυνο".

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας, επεσήμανε ότι "μειούμενης της φαρμακευτικής δαπάνης, μπορεί να αυξηθούν άλλες παράμετροι στον χώρο της υγείας".

"Να τα προσέξει και να μην παρασύρεται τόσο εύκολα" είπε απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Γιαννόπουλος εκτίμησε ότι "θα λείψουν φάρμακα από την αγορά τόσο πρωτότυπα όσο και γενόσημα, ενώ δήλωσε υπέρ των γενοσήμων, "των ελεγμένων γενοσήμων όμως, των φαρμάκων που έχουν δοκιμαστεί" .

Τέλος κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΟΦ να πει "ποιους ποιοτικούς ελέγχους έχουν κάνει, πόσους έχουν κάνει, πότε κάνουν και αν μπορούν να κάνουν". 

"Τα εισαγόμενα γενόσημα αφορούν μόλις το 1% του συνόλου πωλήσεων φαρμάκου στη χώρα", απάντησε κατά τη διάρκεια του δελτίου στο "Ε" ο Δημήτρης Λιντζέρης, πρόεδρος του ΕΟΦ.

enikos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια