Η απόλυτη ξεφτίλα. Μέλος ΔΣ φαρμακευτικής εταιρείας διόρισε πρόεδρο για τις τιμές στα φάρμακα ο Γεωργιάδης

Και μετά ο γραφικός τηλεπλασιέ κατηγορεί τους πάντες για διαπλοκή !!! 

Ο υπουργός Υγείας διόρισε τον Σεπτέμβριο ως πρόεδρο της εθνικής επιτροπής  για την κοστολόγηση των Φαρμάκων τον καθηγητή της  Φαρμακευτικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαο Χούλη, που ήταν όμως και μέλος του ΔΣ της γνωστής εταιρείας Lavifarm. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Χούλης είχε υπάρξει συντονιστής επιστημονικού συμποσίου που παρουσίαζε θεραπευτικά συστήματα της Lavifarm. Ξεκίνησε την θητεία του στο ΔΣ της εταιρείας το 1999. 

Ο διορισμός του κ. Χούλη προξένησε τόσο αλγεινή εντύπωση - ακόμη και σε νεοδημοκρατικούς κύκλους - από την φανερή σύγκρουση συμφερόντων και το ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο ιδιότητες, ώστε  με παρασκηνιακές κινήσεις το υπουργείο Υγείας απέσυρε τη σχετική ανακοίνωση από την «Διάυγεια»... μέχρι νεωτέρας: Πράγματι τον Οκτώβριο, ο κ. Χούλης παραιτήθηκε από το ΔΣ της Lavifarm. Αλλά φυσικά παρέμεινε πρόεδρος της Επιτροπής που θα καταρτίσει την λίστα και τις τιμές των φαρμάκων, μεταξύ των οποίων και αυτων της εταιρείας με την οποία συνδέεται και ήταν για 14 χρόνια μέλος της διοίκησης της!

Τι απάντησε ο υπουργός 

Μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του tvxs.gr. Όταν ρωτήθηκε αν ισχύει το δημοσίευμα είπε: «Ισχύει. Δεν υπάρχει κανένας καθηγητής στο χώρο του φαρμάκου που να μην είχε ή έχει σχέση με κάποια εταιρεία. Γιατί ο χώρος του φαρμάκου είναι πάρα πολύ μικρός».

«Ο κ. Χούλης παραιτήθηκε» συνέχισε για να τον διακόψει ο δημοσιογράφος επισημαίνοντας του ότι παραιτήθηκε τον Οκτώβρη δηλαδή μετά το διορισμό του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αγνόησε την παρέμβαση λέγοντας ότι «τα δε προϊόντα της εταιρείας αυτής με την τιμολόγηση που κάνουμε χάνουν περίπου το 50% της αξίας τους».

Ερωτώμενος αν ο διορισμός αυτός είναι θεμιτός υποστήριξε: «Ναι είναι πολύ θεμιτό αφού μειώνει 50% την αξία τους. Άμα την ευνοούσε θα ήταν αθέμιτο».

«Αλλού αυτά. Όχι σε μένα» κατέληξε

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια