Ήρθε η Κλεοπάτρα ευτυχώς εξασθενημένη αλλά και πάλι "βούλιαξε" την Αττική....

Ξαφνικά η μέρα έγινε νύχτα και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς στην Αττική 
Δύσκολη η κίνηση στους δρόμους εξαιτίας της βροχής, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 07:30
Αποκαταστάσθηκε η κυκλοφορία στη Συγγρού και στην Πειραιώς
Η επιδείνωση του καιρού οφείλεται στον κυκλώνα Κλεοπάτρα που σάρωσε την Ιταλία και έρχεται εξασθενημένος
στη χώρα μας
Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση του καιρού 
Ξαφνικά η μέρα έγινε νύχτα και οι ουρανοί... άνοιξαν στην Αττική! Από τον Πειραιά και τη Γλυφάδα μέχρι στο Μαρούσι και την Κηφισιά, άρχισε να πέφτει δυνατή βροχή λίγο μετά τις 07:30. 

Είναι η... Κλεοπάτρα, ο κυκλώνας που σάρωσε τη Σαρδηνία και έρχεται, εξασθενημένος, και στη χώρα μας. 

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων. Οι οδηγοί, πάντως, υπέφεραν σήμερα λίγο περισσότερο στο δρόμο εξαιτίας της βροχής. 

Νερά που "μαζεύτηκαν" στο Δέλτα Φαλήρου, κάτω από τη γέφυρα, έγιναν η αιτία να κλείσει το ρεύμα της λεωφόρου Συγγρού προς Αθήνα για πολλή ώρα και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 09:15.
Επίσης, η κυκλοφορία διακόπηκε μέχρι τις 9 και στην οδό Πειραιώς, από την Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Χαμοστέρνας και στα δυο ρεύματα. Κι εκεί όμως, αποκαταστάθηκε. 

Προβλήματα και στη λεωφόρο Μαρκοπούλου, στο ύψος της Πυροσβεστικής, όπου εξαιτίας νερού που πλημμύρισε το δρόμο, διεκόπη η κυκλοφορία και γίνεται εκτροπή των οχημάτων.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Σήμερα, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν πρώτα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στην Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την Κέρκυρα και τη δυτική Στερεά Ελλάδα, δηλαδή Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα, Αρτα, Ηγουμενίτσα και Γιάννενα θα ειναι οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία. 

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος που κυρίως στα ηπειρωτικά θα συνοδεύεται από βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ αλλά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο λόγω των νοτιάδων,  θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 εως 18 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 19 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 10 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 20 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Στις νοτιότερες περιοχές του νομού οι βροχές θα είναι ηπιότερες. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν εως το απόγευμα. Οι νοτιάδες θα πνέουν με ένταση 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 20 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές το πρωί αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 εως 18 βαθμούς κελσίου. 

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα της Παρασκευής

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα και ανέμους στα πελάγη εως 7 μποφόρ. Και ενώ σιγά σιγά θα υπάρξει μια μικρή εκτόνωση των φαινομένων μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, από το απόγευμα περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα επηρρεάσουν τη χώρα και το Σαββατοκύριακο. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος από την Κυριακή και μετά θα παρουσιάσει μικρή πτώση και δε θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς κελσίου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια