Άγρια επίθεση Γιαννακόπουλου στην κυβέρνηση για τα φάρμακα

Για «τρομερές ελλείψεις στην εγχώρια αγορά φαρμάκου» προειδοποίησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο κ. Γιαννακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πριμοδοτεί απροκάλυπτα συγκεκριμένες πολυεθνικές», προέβλεψε ότι στην αγορά φαρμάκου θα υπάρξουν «τρομερές ελλείψεις» φαρμάκων αλλά και ότι η αγορά θα κατακλυστεί με φθηνά ανώνυμα γενόσημα φάρμακα «αμφιβόλου ποιότητας».

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της υγείας και την έγκριση της τροπολογίας για την μείωση της τιμής των φαρμάκων από τη Βουλή, δήλωσε:

«Πατώντας στην ανθρωπιστική κρίση και στην πλήρη απαξίωση της Υγείας, η κυβέρνηση πριμοδοτεί απροκάλυπτα συγκεκριμένες πολυεθνικές.

Όποιο ποσό κάτω από τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ φαρμακευτικής δαπάνης θα επιφέρει:

Α)Τρομερές ελλείψεις στην εγχώρια αγορά του φαρμάκου και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Β)Κατακλυσμο της αγοράς με φθηνά ανώνυμα γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας από τρίτες χώρες.

Ήδη σε διαγωνισμούς δημοσίων νοσοκομείων συμμετέχουν (και κερδίζουν) εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας.

Όταν έρθει, λοιπόν, η ώρα της κρίσης, κανείς από τους κ.κ. Βουλευτές δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε».
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια