Ο Μητρογκόλ χτύπησε στο ΄90 και ο ΟΣΦΠ πήρε τους 3 πόντους.

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι σε διαμονιώδη φόρμα και ήταν ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι "αιωνίων". Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος αλλά ο διεθνής επιθετικός... μίλησε τελευταίος και με το γκολ του στο 90' έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του μέσα
στην "καυτή" Λεωφόρο. Πολλές οι διακοπές στο παιχνίδι λόγω αντικειμένων και φωτοβολίδων. Στο τέλος, πάντως, ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες των "πράσινων".

Το ντέρμπι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού στο πρώτο ημίχρονο το μόνο που έδειξαν οι δύο ομάδες ήταν πάθος και δύναμη. Στο δεύτερο ο ρυθμός ήταν καλύτερος, ο Παναθηναϊκός σπατάλησε δύο σημαντικές ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός δραπέτευσε από την Λεωφόρο χάρη στο γκολ του Μήτρογλου. 

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε τους Φιγκερόα και Μπεργκ στην επίθεση όμως από την αρχή μπήκε με στόχο να προφυλάξει την άμυνά του και να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός κράταγε τη μπάλα στα πόδια του χωρίς πάντως να μπορεί να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή του Καπίνο.

Το πρώτο μέρος είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Η πρώτη για τους “ερυθρόλευκους” στο 15' όταν ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Καπίνο έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές στο τελευταίο πεντάλεπτο και με τον Μέντες θα μπορούσε να προηγηθεί. Το πλασέ του μέσου των πράσινων δεν ήταν καλό και ο Ρομπέρτο μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ καλύτερο ρυθμό και τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 55΄με το σουτ στην κίνηση του Πράνιτς. Οι “πράσινοι” είχαν ένα πολύ καλό τρίλεπτο και η άμυνα του Ολυμπιακού έκανε λάθη αλλά αυτά δεν στοίχισαν. Στο 58' ο Τριανταφυλλόπουλος σούταρε με τον Ρομπέρτο να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Το κλίμα στις εξέδρες ήταν “καυτό” και οι διακοπές δεν απουσίασαν. Στο 60', μάλιστα, μία κροτίδα τραυμάτισε τον Πράνιτς. Ο Κροάτης επέστρεψε μετά από λίγο στο ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να βάλει δύναμη στην κεφαλιά του και ο Καπίνο να αντιδρά εξαιρετικά.

Ο Μίτσελ έριξε στο ματς Γιαταμπαρέ και Βάις όμως ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 1-0 στο 70'. Ο Φιγκερόα πήρε τη μπάλα από τον Μέντες όμως το πλασέ του από καλή θέση έφυγε άουτ.

Οι διακοπές συνεχίστηκαν αφού μία φωτοβολίδα έπεσε στον πάγκο του Ολυμπιακού και ο Μάνταλος προειδοποίησε για ακόμη μία φορά τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και στο 90' ήρθε η ώρα του Μήτρογλου. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού συνεργάστηκε με τον Φουστέρ και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το γκολ της νίκης για τους “ερυθρόλευκους”.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σίλντενφελντ έπιασε την κεφαλιά αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους φίλους του Παναθηναϊκού να χειροκροτούν τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Ο Ολυμπιακός πήρε την 9η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και διατήρησε το +3 από τον ΠΑΟΚ .

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σιλντενφελντ, Ζέκα, Πράνιτς, Μέντες, Λαγός (72' Αμπεϊντ), Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ (91' Εντινγκά), Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια