Τσαυτάρης: Μόνο στις 5 ημέρες φρέσκο το γάλα - Χατζηδάκης: «Αστείο» το φρέσκο γάλα στις 5 ημέρες

Οι δύο υπουργοί συνέχισαν δια τηλεόρασης τη διαφωνία τους για το γάλα....

Κάθετος στο μέτρο της επέκτασης της «ζωής» του φρέσκου γάλακτος εμφανίστηκε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, με το επιχείρημα, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ότι δεν γίνεται να πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής το ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη για να μην θιγεί καμία τρίχα συμφερόντων μιας συγκεκριμένης ομάδας.

Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να δίνουμε μια βεντάλια επιλογών, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης εξηγώντας γιατί η αύξηση του ορίου θα προκαλέσει τη μείωση της  τιμής του γάλακτος.

Όπως υποστήριξε, με πρόφαση στη δημόσια υγεία, προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε τους κτηνοτρόφους αλλά τελικά δεν τους προστατεύαμε και έτσι φτάσαμε τώρα να είμαστε ελλειμματικοί στο γάλα.

«Ας έρθουν και αυτές οι επαγγελματικές ομάδες (αγελαδοτρόφοι, αρτοποιοί κ.α.) να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης την ώρα που 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Χαρακτήρισε «αστείο» το επιχείρημα του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες και όχι στις 5,5 ημέρες επιμένοντας ότι το θέμα βρίσκεται στα θρεπτικά συστατικά και προσθέτοντας ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προετοιμαστεί για το ελληνικό σήμα ώστε ο καταναλωτής να επιλέγει, αν το θέλει, τα ελληνικά προϊόντα.

Μιλώντας για την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ο κ. Χατζηδάκης, είπε ότι αυτά θα επιλεγούν από το υπουργείο Υγείας με τον ΕΟΦ.

«Θέλω να είμαι υπουργός που θα υπερασπίζεται τον ανυπεράσπιστο πολίτη» συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτηρίζοντας θλιβερό να υπάρχουν φωνές που πιστεύουν ότι και τώρα δεν πρέπει να τα κάνουμε αυτά και η Ελλάδα να συνεχίσει να ακολουθεί παλαιές συνταγές.

Και ο κ. Χατζηδάκης κατέληξε: «Αν δεν πετύχουν τα μέτρα τότε ας έρθουν οι πολίτες σε εμάς για τον "λογαριασμό". Ναι θέλουμε να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό γιατί θα είναι μέτρο κοινωνικής πολιτικής σε αυτές τις συνθήκες που βρισκόμαστε τώρα».

Τσαυτάρης: Το γάλα είναι φρέσκο μέχρι τις 5 ημέρες


«Η έννοια της φρεσκάδας στο γάλα είναι μέχρι τις 5 ημέρες» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανασίος Τσαυτάρης εμμένοντας ουσιαστικά στις απόψεις που εξέφρασε την Πέμπτη.

«Αυτή την ώρα που μιλάμε έχουμε γάλατα μακράς διάρκειας, αλλά να μην το λέμε φρέσκο. Το υπουργείο Ανάπτυξης δε σκέφτεται να κάνει το φρέσκο γάλα 7 ή 9 ημερών» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΙ ο κ. Τσαυτάρης.

Τόνισε ότι οι συνθήκες στη χώρα μας στον πρωτογενή τομέα είναι διαφορετικές σε σχέση με άλλες χώρες στο Βορρά με μικρές διάσπαρτες μονάδες και με πολύωρη μεταφορά του γάλακτος χωρίς παγολεκάνες. «Τα φορτηγά θα πηγαίνουν στα λιμάνια θα περιμένουν τα πλοία σε ακραίες θερμοκρασίες, γι’ αυτό η Ευρώπη αφήνει τις χώρες να θεσπίσουν το χρόνο διατηρησιμότητας» διευκρίνισε.
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια