Πολύ μεγάλη η πορεία για τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου....

Με την καθιερωμένη πορεία από την πύλη του Πολυτεχνείου προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, η οποία είναι σε εξέλιξη, κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης το 1973. 

Το κύριο σώμα της πορείας βρίσκεται από τις 6 το απόγευμα έξω από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας. Μέχρι στιγμής η πορεία εξελίσσεται....
χωρίς εντάσεις με εντονότατη την αστυνομική παρουσία σε όλους τους δρόμους από τους οποίους κινείται. Ήδη αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 90 προσαγωγές, οι περισσότερες πριν την έναρξη της πορείας.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πέρασε μπροστά από την πρεσβεία έκαψε δύο σημαίες, η μια του ΝΑΤΟ και η δεύτερη με μια σβάστικα. Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που φώναξαν συνθήματα κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ και της κυβέρνησης Σαμαρά.

Πρώτοι, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία οι φοιτητές της ΠΑΣΠ, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους την αιματοβαμμένη σημαία του 1973. Αφού τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, αποχώρησαν από το σημείο.



Οι πύλες στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου ήταν ανοιχτές για το κοινό μέχρι λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, με την περιφρούρηση του κτιρίου να έχουν αναλάβει φοιτητές και καθηγητές. Εν τω μεταξύ, κλειστοί αυτή την ώρα είναι οι γύρω δρόμοι. 



Υπενθυμίζεται πως για τρίτη μέρα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκπέμπουν ραδιοφωνικό πρόγραμμα μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου.



Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας που έχουν δρομολογηθεί για το τριήμερο είναι δρακόντεια στο κέντρο της Αθήνας. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί στο οδικό δίκτυο, γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. Τα μέτρα θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, όπως και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.



Η αστυνομία έχει προχωρήσει στο κλείσιμο πέντε σταθμών του Μετρό. Από τις 13:00 κλειστοί είναι οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα και Ευαγγελισμός, ενώ στις 14:30 έκλεισαν και οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι. Τέλος, με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιούνται τα δρομολόγια και οι στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).








Οι δύο άνδρες ξεγυμνώνονται μπροστά στους αστυνομικούς που τους παρακολουθούν απαθείς



































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια