Περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και απολύσεις στο Δημόσιο και 27000 σπίτια στο σφυρί

Η Τρόικα θέλει αίμα.... 
Ζητά οριζόντια μέτρα και τα μέτρα αυτά θα είναι πιο σκληρά από κάθε φορά αφού αυτά τα έσοδα έχουν πέσει έξω. Τα ελλείματα είναι τεράστια και η τρόικα απέρριψε όλα τα μέτρα που παρουσίασε ο Στουρνάρας.... και ζήτησε επιτακτικά νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και 1η Γενάρη όλα τα σπίτια στο σφυρί!!! Ουσιαστικά αυτοί οι αλήτες ζητούν την άνευ όρων "εξαφάνιση" μας


Μόλις χθες η τρόικα έβγαλε... off ένα δισεκατομμύριο από τα σχέδια δυο υπουργείων. Ο Γ. Στουρνάρας άκουσε πως θα πρέπει να βρει άλλα 400.000.000 ευρώ, καθώς τόσο υπολογίζει η τρόικα την υστέρηση των εσόδων μετά τις νέες αλλαγές στον φόρο των ακινήτων, ενώ ο Γ. Βρούτσης άκουσε ότι με τα μέτρα που παίρνει το υπουργείο δεν θα πρέπει να περιμένει έσοδα 900.000.000 ευρώ όπως υπολογίζει, αλλά μόλις 300.000.000.

Κάπως έτσι οι τροϊκανοί απαίτησαν άμεσα ισοδύναμα μέτρα ύψους ενός δισεκατομμυρίου και τόνισαν ότι αυτή τη φορά δεν θα δεχθούν περικοπές επενδύσεων.
Ζητούν δηλαδή αίμα...

Νέες μειώσεις στους στρατιωτικούς απαίτησε η τρόικα 
Το πρώτο αίμα, για παράδειγμα, που ζήτησαν ήταν αυτό των απόστρατων του στρατού. Ζήτησαν δηλαδή να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και αναλόγως να υπάρξουν και οι αναπροσαρμογές των αποδοχών τους προς τα κάτω. Επί της ουσίας έριξαν στο τραπέζι άμεσα μείωση συντάξεων μιας μεγάλης κατηγορίας.
Δεν είναι όμως οι μόνες συντάξεις για τις οποίες ζητούν περικοπές.

Έρχονται οριζόντιες μειώσεις σε ΙΚΑ - ΟΑΕΕ 
Με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ να προϋπολογίζουν το έλλειμμά τους για το 2014 στα 2 δισ. συνολικά και την κρατική επιχορήγηση να περιορίζεται κατά 2,1 δισ. όλα δείχνουν ότι θα χρειαστούν άμεσα μέτρα στήριξης.

Η τρόικα όμως απαιτεί να μην υπάρξει η παραμικρή “έκπτωση” στη μείωση της επιχορήγησης από το κράτος, ενώ γυρνάει πίσω ως μη αποδοτικά τα 2/3 των όσων εισηγείται το υπουργείο.
Έτσι επί της ουσίας επιβάλλουν εκ νέου οριζόντια μέτρα.
Τα μέτρα σε ό,τι αφορά στα ασφαλιστικά Ταμεία στη λογική της τρόικας οδηγούν σε ένα και μόνο δρόμο... Στη μείωση συντάξεων και εφάπαξ των δικαιούχων, παλιών και νέων.
Με αυτά και μόνο μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων της χώρας. 

"Ξαφνικός θάνατος" για ΕΑΣ και Νομικά Πρόσωπα των Δήμων 
Η τρόικα όμως δεν μένει σε αυτά.
Επιμένει στη μείωση των δημοσιονομικών εξόδων και ειδικά στις κρατικές επιχορηγήσεις προς κάθε κατεύθυνση. Έτσι επανέρχεται το θέμα των ΕΑΣ τα οποία, σύμφωνα με διαρροές, από χθες το βράδυ απειλούνται εκ νέου με “ξαφνικό θάνατο”.
Η τρόικα επιμένει να μην δέχεται το κυβερνητικό σχέδιο για εκκαθάριση εν λειτουργία, όπως και να μην δέχεται ως απολύσεις από το δημόσιο τις απολύσεις των υπαλλήλων που θα γίνουν από τα ΕΑΣ.

Στην περίπτωση αυτή δημιουργείται και πολιτικό ζήτημα, ενώ ανοίγει ξανά το θέμα των 2.000 απολύσεων ως τα τέλη του έτους, ένας αριθμός που μοιάζει πολύ δύσκολο να καλυφθεί εάν δεν υπάρξει λουκέτο σε δημόσιο οργανισμό ή οργανισμούς.
Εδώ επανέρχονται στο προσκήνιο τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων και οι ΑΕ που υπάγονται στους ΟΤΑ όπου κατά δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα είναι το λουκέτο και η απόλυση των υπαλλήλων.

Η δεύτερη δεξαμενή (και αυτό μόνο στην περίπτωση που η τρόικα δεχθεί παράταση) είναι οι εργαζόμενοι που βγήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο και που μετά την παρέλευση του οκτάμηνου εάν δεν προσληφθούν σε νέα θέση στο δημόσιο απολύονται αυτομάτως.
Ούτως ή άλλως όμως μέχρι το Μάρτιο θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει βρει ακόμη 3.000 υπαλλήλους προς απόλυση.

27.000 σπίτια "στο σφυρί" με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών 
Και με όλα αυτά τα μέτωπα ανοιχτά η τρόικα έρχεται να βάλει και το ... κερασάκι στην τούρτα. Η εμμονή της τρόικας στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών μπορεί μέχρις ενός σημείου να μοιάζει με διαπραγματευτική τακτική, όμως ακόμη και στην περίπτωση του καλού σεναρίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση με την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για χρέη ως 200.000 ευρώ βγαίνουν άμεσα στο σφυρί περί τα 27.000 ακίνητα δανειοληπτών των οποία τα δάνεια έχουν ήδη χαρακτηριστεί “κόκκινα”.

Όλα δείχνουν ότι προς το παρόν τα ζητήματα είναι σχεδόν αδύνατο να κλείσουν. Έτσι η κυβέρνηση έστω και με ανοιχτά ζητήματα θα καταθέσει προϋπολογισμό, χωρίς νέα μέτρα, τα οποία όμως θα ληφθούν μέσα στους επόμενους μήνες...
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια