WRC: Μάχες υπό βροχή στη Γαλλία

WRC: Μάχες υπό βροχή στη ΓαλλίαΗμέρα ανατροπών η σημερινή στο Ράλι Γαλλίας. Η πρώτη θέση άλλαξε αρκετές φορές χέρια και οι μάχες ήταν εξαιρετικά σκληρές με τις διαφορές να είναι πολύ σφιχτές. Ο καιρός έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς η βροχή έπεφτε με μεγάλη ένταση από το πρωί με....
αποτέλεσμα οι δρόμοι να γλιστρούν πολύ και να κρύβουν παγίδες με λιμνάζοντα νερά.

Η διαφορά, των 1,5 δευτερολέπτων, των τριών πρώτων στη γενική αντικατοπτρίζει απόλυτα τη σημερινή ημέρα. Οι Jari-Matti Latvala, Dani Sordo και Sebastien Ogier δεν έχουν μόνο να κυνηγήσουν ο ένας τον άλλον στην τελευταία ημέρα του ράλι, αλλά θα πρέπει να έχουν τον νου τους και στον Sebastien Loeb, ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής, μόλις 5 δευτερόλεπτα πίσω  από την κορυφή. Η αυριανή ημέρα αναμένεται συναρπαστική.

Το πρωί ο Thierry Neuville ξεκίνησε την ημέρα από την πρώτη θέση της γενικής και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου loop ήταν στην κορυφή. Ο Βέλγος όμως έπεσε σε μία από τις παγίδες που είχε στήσει ο καιρός σήμερα για όλους.

Στην 12η ΕΔ της ημέρας γλίστρησε στο πέρασμά του από ένα χωριό με αποτέλεσμα να χτυπήσει το αυτοκίνητο και να προκαλέσει κλατάρισμα. Αυτό στην ουσία ήταν το τέλος του ράλι για τον νεαρό ο οποίος έχασε πολύ χρόνο και τώρα το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι μερικούς καλούς βαθμούς.

Μέχρι εκείνο το σημείο η μάχη ήταν εξαιρετικά σφιχτή με 5 οδηγούς να παλεύουν για τη νίκη. Έτσι από το δεύτερο loop και μετά έμειναν 4 με τον Sordo να κρατά τα ηνία. Πίσω του είχε τον Latvala ο οποίος τον πίεζε ασφυκτικά και πιο πίσω του Ogier και Loeb να παραμονεύουν.

Ο Sordo έφτασε στην τελευταία ΕΔ των 4 χλμ. έχοντας πρωτοπορία μόλις 6 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Latvala .

Έτσι, στην τελευταία ΕΔ της ημέρας όλοι πίεζαν σαν τρελοί κυνηγώντας και το παραμικρό δέκατο. Ο Φινλανδός της VW κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα του Sordo καλύπτοντας τη διαφορά. Ο Ισπανός της Citroen έμεινε 2ος έχοντας όμως πίσω του σε απόσταση αναπνοής τον Ogier ο οποίος κινήθηκε ταχύτερα απ’ όλους. Κι εκείνος με τη σειρά του τον Loeb.

Πίσω τους οι υπόλοιποι ήταν σε διαφορετικό ρυθμό. Οι Neuville, Novikov, Hirvonen, Ostberg, Mikkelsen και Prokop συμπλήρωσαν την δεκάδα. Ο Robert Kubica ολοκλήρωσε την ημέρα από την πρώτη θέση της WRC2 αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά του.

Η αυριανή ημέρα αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστική καθώς η βροχή θα ξεκινήσει να πέφτει με μεγάλη ένταση από τις 6 τα χαράματα.

Το πρώτο πλήρωμα παίρνει εκκίνηση στις 10:23 για την Vignoble de Cleebourg 1 των 14,6 χιλιομέτρων και οι παγίδες που θα κρύβουν οι δρόμοι θα είναι πολλές.

Όλοι έχουν έναν καλό λόγο για να διεκδικήσουν τη νίκη και αυτό κάνει ακόμα πιο σπουδαία την αυριανή ημέρα.

Ο Latvala για να αποδείξει ότι μπορεί να κινηθεί ανταγωνιστικά, ακόμα και στην άσφαλτο, έναντι του Ogier. Ο Γάλλος από την άλλη θέλει να συμπληρώσει τη στέψη του ως πρωταθλητής με μια νίκη. Ο Sordo θέλει να πάρει τη 2η νίκη της καριέρας του και φυσικά ο Loeb να ολοκληρώσει την καριέρα του με μία νίκη μπροστά στους συμπατριώτες του.

msfree.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια