Ford Fully Assisted Parking Aid: Παρκάρει αυτόματα ακόμα και χωρίς οδηγό [video]

Η Ford παρουσίασε ένα σύστημα πλήρως αυτόματου παρκαρίσματος σε εκδήλωση για τις μελλοντικές τεχνολογίες της εταιρείας.
Προς το παρόν υπό εξέλιξη, το σύστημα Fully Assisted Parking Aid επιτρέπει στον οδηγό να παρκάρει το αυτοκίνητό του, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται μέσα....
στο αυτοκίνητο!

Με χρήση τεχνολογίας που ακόμη δεν είναι διαθέσιμη στα υφιστάμενα αυτοκίνητα παραγωγής, άρα και προς πώληση, τα συστήματα Active Park Assist και Fully Assisted Parking Aid χρησιμοποιούν αισθητήρες που ανιχνεύουν τις διαθέσιμες θέσεις για πάρκινγκ. Ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα πατώντας μέσω ενός μπουτόν στο ταμπλό ή πάνω στο κλειδί του αυτοκινήτου, αφού προηγουμένως έχει βάλει «νεκρά» στο λεβιέ.




Η Ford εξελίσσει ακόμη ένα σύστημα Αποφυγής Εμποδίου (Obstacle Avoidance), το οποίο αναλαμβάνει αυτόματα τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ελέγχοντας το τιμόνι και τα φρένα για να αποτρέψει τη σύγκρουση με πεζό ή άλλο αυτοκίνητο. Το σύστημα λειτουργεί μέσω ανάλυσης δεδομένων που παίρνει από αισθητήρες υπερήχων, τρία ραντάρ και μια κάμερα που σαρώνει την περιοχή 200 m εμπρός από το αυτοκίνητο.







Το σύστημα Obstacle Avoidance όταν κάνει πρόσκτηση «εμποδίων που κινούνται με χαμηλή ταχύτητα ή πεζών», αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό. Εάν αυτός δεν προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις, το σύστημα παρεμβαίνει αυτοβούλως για να αποτρέψει τη σύγκρουση.


drive.gr/
[Πηγή Ford Εurope]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια