Η βραδιά των φαβορί στο Champions League!!!

Η βραδιά των φαβορί! (vids)Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League συναντήθηκαν την ίδια αγωνιστική -σε τέσσερις αγώνες- οκτώ πρώην κάτοχοι του τίτλου, οπότε μία τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσε παρά να είναι βραδιά για φαβορί. Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Ντόρτμουντ επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα των Σέλτικ, Στεάουα Βουκουρεστίου και Μαρσέιγ αντίστοιχα
, ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η τιτανομαχία από τα παλιά ανάμεσα σε Αγιαξ και Μίλαν, ενώ στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Νάπολι, οι Αγγλοι ήταν αυτοί που πήραν μάλλον εύκολη νίκη με 2-0. Πολύ σημαντικές εκτός έδρας νίκες πήραν Ατλέτικο Μαδρίτης (Πόρτο, 1-2) και Σάλκε (Βασιλεία, 0-1).

5ος Ομιλος

Σοβαρεύτηκε η Τσέλσι
Μετά το κάζο στην πρεμιέρα των ομίλων και την εντός έδρας ήττα από την Βασιλεία (1-2) οι παίκτες του Μουρίνιο παρουσιάστηκαν αγριεμένοι στο Βουκουρέστι και έκαναν κομμάτια την άτυχη Στεάουα (0-4) η οποία συμπλήρωσε 11 αγώνες χωρίς νίκες στο Champions League.  Ο Special One επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ρουμανία, η οποία είναι η 20η διαφορετική αντίπαλος χώρα της καριέρας του στη διοργάνωση στην οποία περισσότερες έχουν μόνο Φέργκιουσον και Φαν Γκααλ (22). Στο ημίχρονο πέρασε αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Ελληνας επιθετικός, Παντελής Καπετάνος.

Μοναδικό πλήγμα για τους Μπλε ήταν ο τραυματισμός του Φερνάντο Τόρες στο 11', με τον Ετό να παίρνει τη θέση του. Στο 20' το σκορ άνοιξε για τους Λονδρέζους. Ο Σίρλε έκανε πάρτι στα αριστερά και γύρισε προς τον Ετό, ο Καμερουνέζος έκανε το σουτ και ο Ραμίρες πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με τσίμπημα έκανε το 0-1. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 44' από έναν παίκτη των Ρουμάνων, μετά από ωραία ντρίμπλα του Ετό στον Λατοβλέβιτσι και σουτ, με τον Γκεοργκιέφσκι όντας μόνος να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-2).

Αυτό ήταν το 5ο αυτογκόλ που σημειώνεται υπέρ ομάδας του Μουρίνιο στο CL. Μόνο ο Αλεξ Φέργκιουσον έχει περισσότερα.

Τα όργια του Σίρλε στα αριστερά συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος, με τον Γερμανό εξτρέμ να περνάει με τακουνάκι πάνω στην γραμμή και να κόβει στον Οσκαρ, ο οποίος έδωσε πάρε βάλε στον Ραμίρες που πέτυχε το δεύτερο του γκολ στον αγώνα (0-3). Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο 90' από τον captain, Φρανκ Λάμπαρντ μετά από προπάθεια του Ετό ξανά από αριστερά και ασίστ του Γουίλιαν, που είχε πέρασει στον αγώνα σαν αλλαγή.

Στεάουα Βουκουρεστίου (Λαρεντίου Ρέγκενκαμπφ): Ταταρουσάνου, Λατοβλέβιτσι, Σουκάλα, Γκεοργκιέφσκι (71' Βαρέλα), Φίλιπ, Γκάρντος, Τανάσε, Μπουρκεάνου, Στάντσιου, Αντριάν Πόπα (46' Λεάντρο Τατού), Πιοβατσάρι (46' Καπετάνος).

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Κόουλ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Νταβίντ Λουίζ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα (81' Γουίλιαν), Οσκαρ (78' Αθπιλικουέτα), Σίρλε, Τόρες (11' Ετό).

Υπήρχε και... ματς!
Τα σοβαρά επεισόδια εκτός γηπέδου ανάμεσα στην ελβετική αστυνομία και τους οπαδούς της Σάλκε, ακολούθησε διακοπή, όταν ακτιβιστές ανέβασαν πανό κατά της Gazprom (χορηγού της Σάλκε) μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Αρκτική (αρκετοί άνθρωποι κρατούνται στις φυλακές του Μούρμανσκ στην Ρωσία με κατηγορίες περί εισβολής σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου). Βέβαια, στην Βασιλεία έγινε και παιχνίδι, με την Σάλκε να φεύγει με νίκη 1-0 χάρη στο γκολ του Ντράξλερ και να κάνει το 2 στα 2. Οι Ελβετοί είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως οι Γερμανοί τις καλύτερες ευκαιρίες.

Μπόατενγκ (12'), Σαλάχ (19') και Νοϊστέντερ (43') είχαν τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο 45λεπτο, με τους παίκτες του Κέλερ να πηγαίνουν το παιχνίδι εκεί ακριβώς που το ήθελαν. Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Ντράξλερ να σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ με σουτ εκτός περιοχής για το 0-1 και στη συνέχεια η Σάλκε «κλείωσε» με σχετική άνεση το αποτέλεσμα. Σαφάρι (60'), Σχερ (73') και Σίο (76') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Χίλντεμπραντ, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Βασιλεία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σαφάρι (84' Ντελγάδο), Ιβάνοφ, Σχερ, Βόσερ, Φράι (84' Ντεγκέν), Ντίας, Ζάκα (62' Σίο), Σαλάχ, Στόκερ, Στρέλερ

Σάλκε (Γιενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίνα, Σαντάνα, Χέβεντες, Αόγκο (78' Κολάσινατς), Νοϊστέντερ, Χέγκερ, Μπόατενγκ, Φαρφάν (45' Σαλάι), Μάιερ (85' Χούγκλάντ), Ντράξλερ



Αποτελέσματα
Βασιλεία - Σάλκε 0-1 (57' Ντράξλερ)
Στεάουα - Τσέλσι 0-4 (20', 55' Ραμίρες, 44' αυτ. Γεοργκιέφσκι, 90' Λάμπαρντ)

Βαθμολογία
1. Σάλκε 6 4-0
2. Τσέλσι 3 5-2
3. Βασιλεία 3 2-1
4. Στεάουα 0 0-7

Επόμενη αγωνιστική 22/10
Σάλκε - Τσέλσι
Στεάουα - Βασιλεία

6ος Ομιλος

Το έκανε πολύ εύκολο η Αρσεναλ
Μπορεί ο Ράφα Μπενίτεθ να ήταν αήττητος απέναντι στον Βενγκέρ σε 4 αγώνες Champions League (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, Λίβερπουλ, Βαλένθια), όμως η 5η ήταν η φαρμακερή, με τους Gunners να διατηρούν την εκπληκτική εντός έδρας παράδοση κόντρα σε ιταλικές ομάδες, αφού στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις είχαν 4 νίκες και μία ισοπαλία χωρίς να δεχθούν καν γκολ.

Από το πρώτο τέταρτο το ματς είχε καθαρίσει, με την Αρσεναλ να κάνει πλάκα στην άμυνα της Νάπολι και με δύο «χτυπήματα» από δεξιά με τον Οζίλ σκόρερ και δημιουργό να τελειώνει τον αγώνα. Στο 8' ο Ζιρού κράτησε υπέροχα τη μπάλα, έδωσε στον Ράμσεϊ, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Γερμανός με σουτ με τη μία από το όριο της περιοχής νίκησε τον Ρέινα (1-0). Πριν καλά καλά καταλάβουν οι Ναπολιτάνοι τι έγινε, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 15' Ζιρού και Οζίλ ήταν ξανά μέσα στη φάση, ο Γάλλος έδωσε στον πρώην άσο της Ρεάλ και εκείνος του επέστρεψε πάρε-βάλε στην μικρή περιοχή για το 2-0.

Οι Παρτενοπέι, που έχασαν την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού τον Ιγουαΐν, δεν κατάφεραν να κάνουν πολλά πράγματα στον αγώνα. Στο 22' ο Μπρίτος -που έκανε λάθος στο πρώτο γκολ- είχε κεφαλιά άουτ και στο 27' ο Καγιεχόν εκτέλεσε φάουλ πολύ άουτ, με την Αρσεναλ να είναι σταθερά μία κλάση πάνω και ουσιαστικά να μην απειλείται. Στο δεύτερο μέρος φάσεις πολλές δεν υπήρξαν με τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται -η κάθε μία για τους δικούς της λόγους- με το αποτέλεσμα. Στο 60' το σουτ του Ινσίνιε δεν στάθηκε ικανό να κάνει τη ζημιά και στο 76' ο Πέπε Ρέινα έσωσε την Νάπολι από τρίτο γκολ σε προσπάθεια του Κονσιελνί από κοντά.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Σανιά, Γκιμπς, Φλαμινί, Αρτέτα, Οζίλ, Ροζίτσκι (83' Γουίλσιρ), Ράμσεϊ (88' Μονρεάλ), Ζιρού.

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Αλμπιόλ (83' Φερνάντες), Μπρίτος, Μέστο, Ζούνιγκα, Ινλέρ, Μπεχράμι, Χάμσικ, Καγιεχόν (77' Ντουβάν Ζαπάτα), Ινσίνιε, Πάντεφ.

Τριάρα η Ντόρτμουντ
Μπορεί ο Κλοπ να ήταν στην εξέδρα (ο Μπούβατς έκανε στη θέση του στον πάγκο), όμως η Ντόρτμουντ δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει εύκολα στη νίκη 3-0 επί της Μαρσέιγ. Οι Βεστφαλοί ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κινδύνευσαν σε ελάχιστες περιπτώσεις και μόνο στο ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί και ανταμείφθηκαν στο 19', όταν μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια ο Λεβαντόφσκι από κοντά έκανε το 1-0. Ο Πολωνός θα μπορούσε να είχε τελειώσει από νωρίς το παιχνίδι, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανταντά από κοντά στο τετ α τετ και μέχρι το τέλος οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο, κρατώντας το 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης έγινε και το 2-0, όταν ο Ρόις στο 52' εκτέλεσε το φάουλ από τα 40 μέτρα (!), η μπάλα πέρασε από όλους (με τον Χούμελς πάντως να κάνει κίνηση προς την μπάλα από θέση οφσάιντ) και κατέληξε στα δίχτυα του Μανταντά, που αντέδρασε σαν... ερασιτέχνης! Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Μποπ δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν στον ίδιο ρυθμό, με τους Βεστφαλούς να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και να φτάνουν σε 3ο γκολ στο 80'. Ο Ενκουλού ανέτρεψε τον Ρόις εντός περιοχής και από την άσπρη βούλα ο Λεβαντόφσκι δεν αστόχησε για το τελικό 3-0. Αυτή ήταν και η 7η σερί εντός έδρας νίκη της Μπορούσια, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ συλλόγου (1996-98).

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Λάνγκερακ, Ντουρμ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Γκρόσκροϊτς, Μπέντερ, Σαχίν, Ομπαμεγιάνγκ (71' Κούμπα), Ρόις (82' Χόφμαν), Μχιταριάν (88' Παπασταθόπουλος), Λεβαντόφσκι

Μαρσέιγ (Ελί Μποπ): Μανταντά, Μεντί, Ενκουλού, Μέντες, Φανί, Ρομάο, Ιμπουλά, Παγέ (73' Λεμινά), Βαλμπουένα (81' Τζ. Αγιού), Κελιφά (81' Τοβάν), Α. Αγιού

Αποτελέσματα
Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 3-0 (19', πεν.80' Λεβαντόφσκι, 52' Ρόις)
Αρσεναλ - Νάπολι 2-0 (8' Οζίλ, 15' Ζιρού) 

Βαθμολογία
1. Αρσεναλ 6 4-1
2. Νάπολι 3 2-3
3. Ντόρτμουντ 3 4-2
4. Μαρσέιγ 0 1-5

Επόμενη αγωνιστική 22/10
Μαρσέιγ - Νάπολι
Αρσεναλ - Ντόρτμουντ

7ος Ομιλος

Δεν χάνει η Ατλέτικο!
Οι Ροχιμπλάνκος απλά δεν λένε να χάσουν! Παρά την κακή εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν κερδίσει ποτέ την Πόρτο στην Πορτογαλία, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να φύγουν με νίκη 2-1 από το «Ντραγκάο», με τον Αρντά να σκοράρει στο 86'! Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο ματς, έκλεισαν τους Μαδριλένους στο δικό τους «μισό» και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 16', όταν μετά από φάουλ του Ζοσουέ ο Τζάκσον Μαρτίνες με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να ισοφαρίσουν με την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι σε μακρινό σουτ του Ραούλ Γκαρθία και σιγά-σιγά ισορρόπησαν, με τον Ισπανό μέσο να έχει και δοκάρι στη συνέχεια.

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε με τους παίκτες του Σιμεόνε να ανεβάζουν ρυθμό και να φτάνουν στην ισοφάριση στο 58' με κεφαλιά του Γκοδίν. Οι Μαδριλένοι πλέον είχαν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία, με τον Αρντά να «χτυπάει» στο τέλος. Στο 86' μετά από εξαιρετική κομπίνα στο φάουλ ο Τούρκος πήρε την ασίστ από τον Κόκε και έκανε το 1-2 για το 9 στα 9 της Ατλέτικο στη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και την πρώτη της ανατροπή σε ματς Champions League μετά τη νίκη 2-1 στο Ντόρτμουντ τον Οκτώβριο του 1996!

Πόρτο (Πάουλο Φονσέκα): Έλτον, Ντανίλο, Μανγκαλά (89' Τζίλας), Οταμέντι, Άλεξ Σάντρο, Φερνάντο, Λούτσο (68' Κιντέρο), Ντεφούρ, Ζοσουέ (61' Λικά), Βαρέλα, Μαρτίνες

Ατλέτικο (Ντιέγο Σιμέονε): Κουρτουά, Φελίπε Λουίς, Γκοδίν, Μιράντα, Ζουανφράν, Τιάγκο, Ραούλ Γκαρθία (79' Τόρες), Γκάμπι, Αρντά, Βίγια (46' Ροδρίγκες), Μπαπτιστάο (74' Κόκε)

Αποτελέσματα
Ζενίτ - Αούστρια 0-0
Πόρτο - Ατλέτικο 1-2 (16' Τζάκσον, 58' Γκοδίν, 86' Τουράν) 

Βαθμολογία
1. Ατλέτικο 6 5-2
2. Πόρτο 3 2-2
3. Αούστρια 1 0-1
4. Ζενίτ 1 1-3

Επόμενη αγωνιστική 22/10
Αούστρια - Ατλέτικο
Πόρτο - Ζενίτ

8ος Ομιλος

Ζόρια χωρίς Μέσι η Μπάρτσα
Ακούγεται πολύ συχνά ότι οι Καταλανοί είναι άλλη εντελώς ομάδα χωρίς τον Αργεντινό υπερπαίκτη και δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο ίδρωσε για να νικήσει στην Γλασκώβη την Σέλτικ (0-1), που έπαιζε από το 60' με δέκα και έκανε το 2x2. Εξαιρετικό ματς από τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος απέσπασε εκπληκτικά σχόλια από τον ξένο Τύπο. Η Μπαρτσελόνα έφτασε τις 39 εκτός έδρας νίκες φτάνοντας την Γιουνάιτεντ, ενώ με 79 ο Τσάβι έπιασε τον μεγάλο Ραούλ σε νίκες στο CL.

Οι Μπλαουγκράνα είχαν χάσει μόλις ένα ματς στους ομίλους από τα τελευταία 21, με τη μοναδική ήττα να έρχεται από τους Καθολικούς, έναν χρόνο πριν. Το βιολί αυτό δεν έμελλε να συνεχιστεί. Σε ένα πολύ μέτριο πρώτο μέρος, οι καλές στιγμές... δεν υπήρχαν, με την Μπαρτσελόνα να απειλεί στο 18' μετά από ωραία ντρίμπλα και σουτ εκτός περιοχής από τον Ινιέστα και φάουλ που έδιωξε προ του Πικέ ο Φόρστερ.

Η φάση του έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα έγινε στο 60' και ενώ οι Καταλανοί δεν είχαν καταφέρει καν να απειλήσουν. Στο σημείο εκείνο ο Μπράουν έκανε μαρκάρισμα από πίσω στον Νεϊμάρ και στη συνέχεια τον πήγε... καροτσάκι, με αποτέλεσμα να δει δεύτερη κίτρινη και να «χαιρετίσει». Στο 65' ο Φόρστερ είπε «όχι» στον Μπαρτρά και στη συνέχεια η Σέλτικ έχασε διπλή ευκαιρία για να πάρει όλη τη δόξα.

Στο 74' ο Φόρεστ έκανε αριστερό βολέ από το πέναλτι και είδε τον Βαλδές να κάνει απίστευτη επέμβαση σε κόρνερ, από το οποίο ο Μάλγκριου πήρε από κοντά την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ! Στο επόμενο λεπτό η Μπάρτσα πλήρωσε την Σέλτικ για τις χαμένες φάσεις, αφού ο Νεϊμάρ έβγαλε στην κόντρα (!) τον Αλέξις στα δεξιά και ο Χιλιανός με σέντρα πάρε-βάλε έδωσε στον Φάμπρεγας τη δυνατότητα να γράψει με κεφαλιά το 0-1 που ήταν και το τελικό.

Ο Σεσκ έφτασε τα 16 γκολ στο Champions League και είναι στην 5η θέση με τους Ισπανούς σκόρερ μαζί με τους Σολδάδο και Γκούτι. Ραούλ (71), Μοριέντες (33), Λουίς Ενρίκε (19) είναι οι μόνοι που είναι πιο πάνω.

Σέλτικ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Ιζαγίρε, Μάλγκριου, Λούστιχ (70' Φόρεστ), Αμπροουζ, Μάθιους, Φαν Ντάικ, Μπράουν, Κόμονς (86' Πούκι), Στόουκς (70' Καγιάλ), Σαμαράς.

Μπαρτσελόνα (Τάτα Μαρτίνο): Βαλδές, Αλβες, Αντριάνο, Πικέ, Μπαρτρά, Σεσκ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Πέδρο, Νεϊμάρ.

Μάριο και στο Champions League
Το κεντρικό πρόσωπο της Μίλαν, είτε για καλό είτε για κακό, είναι πάντα ο Μπαλοτέλι. Οπως στον αγώνα με τη Νάπολι για το πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα, όταν έχασε το πρώτο πέναλτι της καριέρας του και παράλληλα έφαγε καμπάνα τριών αγωνιστικών επειδή απείλησε τον διαιτητή...

Πρωταγωνιστής, λοιπόν, έγινε και στο Αμστερνταμ καθώς χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα στις καθυστερήσεις. Παράβαση δεν υπήρχε καθώς ο Μπαλοτέλι τραβούσε από το χέρι τον αμυντικό και έπεσαν μαζί κάτω αλλά αυτό λίγο τον ενδιέφερε όταν έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και την έστειλε στα δίχτυα.

Ηταν η απάντηση στο γκολ του Ντένσβιλ δύο λεπτά πριν, στο 90', με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Αγιαξ να πιστεύει ότι... νίκησε. Οι Ολλανδοί το άξιζαν με βάση τη συνολική απόδοση τους που ήταν καλύτερη από αυτή της Μίλαν, η οποία εμφανίστηκε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο απείλησε με δοκάρι, ποιου άλλου, του Super Mario.

Παρά την ανωτερότητα του «Αίαντα», όμως, οι Ροσονέρι βρήκαν τον τρόπο για να αποδράσουν από το «Αμστερνταμ Αρίνα» με βαθμό και έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «16».

Αγιαξ (Ρόναλντ Ντε Μπουρ): Σίλεσεν. Βαν Ριν, Μοϊσάντερ (78' Βαν Ντερ Χουρν), Ντένσβιλ, Μπλιντ, Σ. Ντε Γιονγκ, Πόουλσεν, Ντουάρτε (59' Σόνε), Ντε Σα (64' Αντερσεν), Σίγκθορσον, Φίσερ.

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Μεξές, Ζαπάτα, Κονστάντ, Πόλι (84' Εμάνουελσον), Ντε Γιονγκ, Μουντάρι, Μοντολίβο, Ρομπίνιο (80' Μάτρι), Μπαλοτέλι.

Αποτελέσματα
Αγιαξ - Μίλαν 1-1 (90' Ντάνσβιλ - 90' πεν.Μπαλοτέλι)
Σέλτικ - Μπαρτσελόνα 0-1 (75' Φάμπρεγας)

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 6 5-0
2. Μίλαν 4 3-1
3. Αγιαξ 1 1-5
4. Σέλτικ 0 0-3

Επόμενη αγωνιστική 22/10
Μίλαν - Μπαρτσελόνα
Σέλτικ - Αγιαξ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια