Δείτε τι είπε στην απολογία του ο ναζιστής Παππας και τι είχε βρεθεί στο σπίτι του.

Μετά τον αρχηγό του που απαρνήθηκε την ιδεολογία του το ίδιο έκανε και ο υπαρχηγός της οργάνωσης Παππάς. Για αυτά που βρέθηκαν σπίτι του είπε ότι έχουν περάσει χρόνια και δεν θυμάται, ενώ για τα σύμβολα του ναζισμού είπε ότι είναι συλλέκτης.
Ο απόλυτος τυχοδιωκτισμός δηλαδή....


Στην απολογία του ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για δίωξη πολιτική και άδικη 
O κ. Παππάς διευκρίνισε πως το δικό του τηλέφωνο δεν εμπλέκεται σε συνομιλίες και επικοινωνίες σχετικές με την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, για την οποία όπως είπε ενημερώθηκε το πρωί της επόμενης ημέρας. Ο κ. Παππάς τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του, καταδικάζοντας επίσης τον οποιοδήποτε δράστη. 

Μάλιστα, σημείωσε πως πεποίθησή του είναι πως κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα από όλους. 

Για το φερόμενο ως καταστατικό της Χρυσής Αυγής και το ενημερωτικό φυλλάδιο ιδεολογικού χαρακτήρα δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με τα συγκεκριμένα έγγραφα και πως δεν απηχούν σχέσεις της Χρυσής Αυγής. 

Για τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό και τις ιδέες του Χίτλερ ο κ. Παππάς αρνήθηκε κάθε σχέση του ιδίου και της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, ο ανακριτής ρώτησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για όλα όσα βρέθηκαν στο σπίτι του στα Ιωάννινα. 


Ο κ. Παππάς δήλωβσε πως πρόκειται για βιβλία με θέματα ιστορίας "ελληνικής όχι γερμανικής", ενώ για όλα τα υπόλοιπα πράγματα, δήλωσε πως είναι συλλεκτικά αντικείμενα, καθότι είναι γνωστός συλλέκτης, κάτι που όπως είπε μπορεί να αποδείξει. 

Μάλιστα, δήλωσε πως όσα βρέθηκαν αφορούν το χρονικό διάστημα πολύ παλιό, όταν ήμουν 18 και 20 ετών. 

Σχετικά με το φωτοτυπικό αντίγραφο που κατασχέθηκε από το σπίτι του ως όρκο της Χρυσής Αυγής, που σύμφωνα με τον ανακριτή πρόκειται για χειρόγραφο κείμενο με αναφορά στις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, φέρει τη γερμανική σβάστικα και αναγραφή του ονόματος του Αδόλφου Χίτλερ,  ο κ. Παππάς απάντησε συγκεκριμένα:

"Δεν ενθυμούμαι, αγνοώ την ύπαρξή του σήμερα μετά από τόσα χρόνια, δεν ενθυμούμε πως εγράφη, αν αποτελεί μετάφραση ή οτιδήποτε άλλο και είναι ένα κείμενο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ όσο εγώ ξέρω και δεν απηχεί τις απόψεις μου εν γένει. Είναι κείμενο του 1983 όπως αναγράφει με τυποποιημένη έντυπη γραφή, όταν ήμουν 21 ετών".

Ο κ. Παππάς απολογήθηκε πως ασχολείται με το κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής ενάμιση χρόνο και δεν έχει καμία σχέση με τις τοπικές οργανώσεις, αλλά και την εσωτερική δομή του κόμματος, ενώ αρνήθηκε πως κατέχει τη θέση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής. 

Για το περιβόητο εγέρθητι, ο κ. Παππάς όπως και ο κ. Μιχαλολιάκος στην απολογία του καταδίκασε το περιστατικό και έκανε λόγο για μία αυθόρμητη ενέργεια μέσα στη χαρά της νίκης "και ενδεχομένως προϊόν πικρίας από τις επιθέσεις που εδέχονταν η Χρυσή Αυγή από τον τύπο καθόλη την προεκλογική περίοδο. 

Για τα μπλουζάκια και τα στρατιωτικά παντελόνια, δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει η προτροπή για ομοιόμορφη εμφάνιση. Για την εκδήλωση μνήμης στον Μελιγαλά τόνισε πως δεν ήταν κάτι το οργανωμένο, ήταν ασυντόνιστο και πολιτικά αδόκιμο. Για τις επιθέσεις σε πάγκους μικροπωλητών, τόνισε πως σίγουρα η βία δεν αποτελεί καμία λύση σε κανένα πρόβλημα παρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης. 


Ο κ. Παππάς στο ίδιο μήκος κύματος με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής τόνισε πως η Χρυσή Αυγή λαμβάνει τη νόμιμη κρατική χρηματοδότηση μέσω της εκλογικής της δύναμης και δεν υπάρχει καμία άλλη πηγή χρηματοδότησης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια