Σαμαράς - Στουρνάρας: Όχι νέα μέτρα μόνο στοχευμένες παρεμβάσεις. (δλδ. τσεκούρι στις συντάξεις των ΔΕΚΟ)

Τελικά οι άνθρωποι έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια.
Κάθε μέρα βγαίνουν στα κανάλια και μας παραμυθιάζουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για νέα μέτρα και κάνουν λόγο για στοχευμένες περικοπές. 
Δηλαδή τσεκούρι....
στις συντάξεις των ΔΕΚΟ του ΟΑΕΕ και των άλλων ευγενών ταμείων. 
Φυσικά μόλις τελειώσουν με αυτούς θα έρθει πάλι η σειρά των εφάπαξ και των συντάξεων του δημοσίου και πάει λέγοντας.

Αν όμως πει ότι μειώνονται όλες οι συντάξεις εύλογα θα του πούνε ότι παίρνει οριζόντια μέτρα, έτσι ο μακελάρης της οικονομίας τα βαφτίζει στοχευμένες παρεμβάσεις και παίρνει νέα μέτρα λίγα - λίγα κάθε φορά που του ζητάνε τα αφεντικά του, δλδ οι ξένοι απατεώνες, τοκογλύφοι.

Μειώσεις ως και 20% έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες 
Μεγάλες οι περικοπές σε συνταξιούχους ΟΤΕ και ΔΕΗ που υπάγονται στο ΙΚΑ
Ως και 100 ευρώ οι μειώσεις στα Ταμεία των εμπόρων
Τι εννοεί ο Γ. Στουρνάρας λέγοντας... “στοχευμένες περικοπές”
Όταν λέμε μέτρα... δεν εννοούμε οριζόντια. Δεν θα μειωθούν όλες οι συντάξεις, αλλά όσες δεν έχουν περικοπεί αρκετά. 

Με λίγα λόγια παίρνουν σειρά τα λεγόμενα... ευγενή Ταμεία. Οι συνταξιούχοι δηλαδή σε τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και οι πρώην έμποροι, οι ασφαλισμένοι δηλαδή στο πρώην ΤΕΒΕ και το ΤΑΕ που υπάγονται πλέον στον ΟΑΕΕ.
Ουσιαστικά το δρόμο άνοιξε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας για “περιθώρια στοχευμένων περικοπών, καταργώντας δαπανηρές εξαιρέσεις.”
Τα λόγια του υπουργού ... χρειάζονται μετάφραση και αυτή δεν είναι άλλη από τις μειώσεις των συντάξεων.

Το ύψος των μειώσεων μπορεί να φτάσει και το 20% κατά μέσο όρο καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνταξιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις σχεδόν διπλάσιες από το μέσο όρο του Ταμείου απ' το οποίο συνταξιοδοτούνται.

20% θα είναι οι μειώσεις κατά μέσο όρο Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος του ΟΑΠ ΔΕΗ λαμβάνει σύνταξη 1.370 (κατά μ.ο.) ευρώ, ενώ ο μέσος όρος του ΙΚΑ στο οποίο υπάγεται πλέον το Ταμείο του είναι στα 640 ευρώ. Αντίστοιχα ένας συνταξιούχος του ΤΑΠ ΟΤΕ λαμβάνει κατά μέσο όρο 1.230 ευρώ, δηλαδή 490 ευρώ περισσότερα απ' το μέσο όρο του ΙΚΑ.

Ανάλογες είναι και οι αποκλείσεις που υπάρχουν μετά την ενοποίηση των Ταμείων και στον ΟΑΕΕ.

Έτσι υπάρχουν συνταξιούχοι, όπως εκείνοι του πρώην ΤΕΒΕ με σύνταξη στα 788 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ η μέση σύνταξη του ΟΑΕΕ είναι στα 572 ευρώ. 

Σχεδόν 100 ευρώ πάνω από το μέσο όρο είναι και η σύνταξη που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΑΕ.

Έτσι χιλιάδες συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν από την πρώτη του επόμενου χρόνου αντί για ... μποναμά μείωση και μάλιστα μεγάλη στη σύνταξή τους λόγω... “στοχευμένων περικοπών”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια