Επαφές με τους Γερμανούς ναζιστές έχει η χρυσή αυγή....

Η Χρυσή Αυγή έχει επαφές με το γερμανικό Εθνικό Κόμμα NPD
Υπάρχουν επαφές και με το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd». 
Η Χρυσή Αυγή είχε καλέσει μέλη του στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η ενίσχυση της ακροδεξιάς δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση. 
Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και οι υπόλοιποι....
κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με τον ναζισμό. 
Σοκάρουν οι φωτογραφίες του Χρήστου Παππά με στολή των SS και ο όρκος στον Χίτλερ.
Μέχρι τη Γερμανία έχουν φτάσει τα πλοκάμια της Χρυσής Αυγής. Αυτό αποκαλύπτεται από έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που έφτασε στη γερμανική Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) τον περασμένο Μάρτιο.

Η Χρυσή Αυγή έχει διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία και μία από αυτές είναι το Εθνικό Κόμμα, NPD, το οποίο έχει επαφές με παρόμοια σχήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αναφέρει το έγγραφο σύμφωνα με τη Deutsche Welle. 

Σε αυτό το πλαίσιο «υπάρχουν μεμονωμένες επαφές μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του NPD», παρατηρεί το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι σημαντικότεροι εταίροι του NPD είναι τα σχήματα των ομοϊδεατών του στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει επίσης ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι το ελληνικό κόμμα έχει βάλει πόδι στη Γερμανία, ούτε και διαθέτει στοιχεία για τον αριθμό των οπαδών του στη χώρα. 
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος με γερμανούς νεοναζί στη Βουλή
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Μίχος με γερμανούς νεοναζί στη Βουλή

Ωστόσο, το υπουργείο έχει πληροφορίες για μεμονωμένες επαφές της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο με το NPD αλλά και με άλλες συλλογικότητες του ακροδεξιού χώρου, μεταξύ αυτών και με το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd». 
Μέλη του συγκεκριμένου κόμματος, μάλιστα, είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο και η Χρυσή Αυγή τους είχε δεχτεί στα γραφεία της στη Βουλή! ς ήταν φυσικό, προκλήθηκαν αντιδράσεις, με τη Χρυσή Αυγή να υποστηρίζει πως δεν ήξερε ποιοι ήταν οι άνδρες που δέχτηκε στα γραφεία της και φωτογραφήθηκαν με τον Ηλία Κασιδιάρη. Νομίζαμε πως είναι δημοσιογράφοι ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του! 

Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, «η ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων δεν συνιστά φαινόμενο, που περιορίζεται στην Ελλάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια