Εύκολα με 3-0 η ΑΕΚ.

Μετά τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, ο Νίκος Γεωργέας ξεμπλόκαρε την ΑΕΚ, που απέκλεισε εύκολα (0-3) τον Ηλυσιακό.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ δεν ήταν απλά η νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, που για όλους....
ήταν αναμενόμενη, αλλά να ξεμπουκώσει η ομάδα. Να δείξει, δηλαδή, ότι μαθαίνει σιγά-σιγά να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που μπορεί να κάνει εύκολα, με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα δεν τα κατάφεραν... Οι Κιτρινόμαυροι, που είχαν σχεδόν πάντα την μπάλα στα πόδια τους και κινδύνεψαν μόνο στο 7' από τον Μασούρα, έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή αλλά εκεί πάντα τα χαλούσαν...

Οι Γροντής και Πόποβιτς στα άκρα, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, έπαιρναν πρωτοβουλίες αλλά στην τελική πάσα γινόταν πάντα λάθος. Μπέρδεμα φαινόταν να επικρατεί και με τους Ντακόλ και Μπρέσεβιτς μπροστά, με συνέπεια όσες ευκαιρίες έκανε η ΑΕΚ να χαθούν...

Οι Κιτρινόμαυροι, χωρίς να εντυπωσιάζουν με την απόδοση τους, θα μπορούσαν από το ημίχρονο να έχουν βάλει 2-3 γκολ και να είναι μια χαρά άνετοι αλλά οι Μπρέσεβιτς, Πόποβιτς, Γροντής και Κορδέρο δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Ψάχνοντας για τη λύση, ο Δέλλας κάποια στιγμή άλλαξε και πλευρές στους Γροντή και Πόποβιτς, για να τους επαναφέρει μετά από λίγα λεπτά αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Η λύση, τελικά, για την ΑΕΚ δόθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και δόθηκε από ένα παίκτη που μόνο γκολτζή δεν τον λες. Ο Γεωργέας, όμως, στο 56' έδειξε πώς τελειώνουν τις φάσεις καθώς πλάσαρε σωστά, με τον Μπρέσεβιτς να αποτυγχάνει δευτερόλεπτα πριν να κάνει το ίδιο πράγμα, για το 0-1.

Το άγχος είχε φύγει, η Ένωση έβαλε και δεύτερο γκολ άμεσα, με τον Μπρέσεβιτς στο 60' να τελειώνει σωστά μετά την μπαλιά του Κορδέρο, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να παίξει πιο ελεύθερα και πιο όμορφα για το υπόλοιπο του ματς.

Ευκαιρίες για να ανέβει το σκορ δημιουργήθηκαν, κάποιες χάθηκαν, αυτή του Πόποβιτς στο 76', με ωραία προσπάθεια, έγινε γκολ για το 0-3 και έτσι, με άνετη νίκη και χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Πιο σημαντικό και από αυτό, το γεγονός ότι κατάφερε αυτή τη φορά να εκμεταλλευτεί έστω τρεις από τις ευκαιρίες που έκανε.

Ηλυσιακός: Νικολάου, Φίπε (38' Μητσόπουλος), Ιωαννίδης, Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Μασούρας (65' Κολοβός), Φλέγγας (70' Αγγελόπουλος), Κωσταντίνου, Στρατάκης, Κάμπας.

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας (80' Παληαρούτας), Ντακόλ (86' Καζβιρόπουλος), Μπρέσεβιτς (78' Τσεβάς), Γροντής, Πόποβιτς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια