Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ με διάφορα ζώα που βραβεύτηκαν για το 2013....

Paul SoudersΕντυπωσιακά χρώματα, συγκλονιστικές στιγμές με πρωταγωνιστές τα ζώα στην άγρια φύση. Με το ταίρι τους, μόνα τους, τη στιγμή του κυνηγιού... τα σπάνια ζώα που θα δείτε έδωσαν σε έμπειρους φωτογράφους βραβεία για το 2013, σε ετήσια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το BBC....

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στον Καναδά από τον Paul Souders, ο οποίος περίμενε τρεις μέρες μέχρι να απαθανατίσει αυτήν την πολική αρκούδα, μέσα στη θάλασσα. “Την πλησίασα πολύ πολύ αργά. Ήταν σαν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Υπήρχε μόνο ένας κόσμος από νερό και πάγο και αυτή η πολική αρκούδα κολυμπούσε βαριεστημένα γύρω μου. Την άκουγα να αναπνέει αργά και να με βλέπει κάτω από την επιφάνεια του νερού...”.

Paul Souders
Paul Souders


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Συμπεριφορά: Θαλάσσια ζώα
Ο Luis Javier Sandoval απαθανάτισε αυτή τη θαλάσσια χελώνα σε μια παραλία του Μεξικού. “Οι χελώνες είναι τόσο συνηθισμένες να βλέπουν ανθρώπους στο νερό, που πιστεύουν ότι ήμαστε μέρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αυτή η χελώνα δεν με είχε αντιληφθεί μέχρι τη στιγμή που την φωτογράφισα”, είπε.

Luis Javier Sandoval
Luis Javier Sandoval


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Συμπεριφορά: Πουλιά

Τα noddies είναι ένα σπάνιο είδος πουλιού, στις Σεϋχέλλες και έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τις αράχνες, καθώς συνηθίζουν να μπλέκονται στους ιστούς τους.

Isak Pretorius
Isak Pretorius


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δημιουργικές εικόνες
Ο Jasper Doest φωτογράφισε τον μακάκα στο κέντρο της Ιαπωνίας, δημιουργώντας εντυπωσιακά εφέ με το χιόνι και τον δυνατό άνεμο. “Όσο συνέχιζε να χιονίζει, παρακαλούσε να δυναμώσει ο αέρας. Ένιωθα ότι έπρεπε να γίνει – κάποιες φορές μπορείς να προκαλέσεις την τύχη σου όταν περιμένεις πολύ...”, εξήγησε.

Jasper Doest
Jasper Doest


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Το βραβείο "Eric Hosking"

Ο Connor βρήκε αυτήν την αλεπού, την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στο εθνικό πάρκο του Yellowstone στις ΗΠΑ. Ήταν τόσο απορροφημένη στο κυνήγι της, που ο Connor είχε το χρόνο να βγει από το αυτοκίνητο και να κρυφτεί πίσω από ένα βράχο. Όταν ξεπήδησε μπροστά του, είχε το αποτέλεσμα που ήθελε...

Connor Stefanison
Connor Stefanison


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Το βραβείο "Eric Hosking"

“Ήθελα αυτή η φωτογραφία να έχει όλα τα χρώματα, όλη την ατμόσφαιρα...”, είπε ο Connor Stefanison για την σπάνια κουκουβάγια που τράβηξε στο Burnaby. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε έβαλε μια πλατφόρμα πάνω στη μηχανή του και πάνω της έβαλε ένα νεκρό ποντίκι, ξέροντας ότι θα έρθει. “Άρπαξε το ποντίκι, πέταξε προς τα πίσω και άρχισε να φωνάζει μια άλλη κουκουβάγια”.

Connor Stefanison
Connor Stefanison


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τα μικρά στην άγρια φύση

Στον ποταμό Chambal, ο Udayan Rao Pawar ανακάλυψε μια μάνα κροκόδειλο με τα μικρά της. Όπως εξηγεί, η μάνα βγήκε στην επιφάνεια του νερού και τα μικρά κολύμπησαν προς το μέρος της και σκαρφάλωσαν στο κεφάλι της. “Ίσως νιώθουν ασφαλείς έτσι”, σχολίασε.

Udayan Rao Pawar
Udayan Rao Pawar


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ο φωτογράφος της χρονιάς

Από τότε που ο Greg du Toit άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία, δεν σταμάτησε να φωτογραφίζει αφρικανικούς ελέφαντες. “Για πολλά χρόνια ήθελα να δημιουργήσω μια εικόνα που να βγάζει αυτήν την ενέργεια και τη σταθερότητα που έχουν. Αυτή η φωτογραφία είναι πολύ κοντά σε αυτό που ήθελα”. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια σπηλιά στη βόρεια Μποτσουάνα.

Greg du Toit
Greg du Toit


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Άγρια τοπία

Στις 29 Νοεμβρίου 2012, ο Sergey Gorshkov δέχτηκε ένα τηλεφώνημα που περίμενε καιρό. Το Plosky Tolbachik ένα από τα δυο ηφαίστεια στην κεντρική Καμτσάτκα της Ρωσίας, άρχισε να ξυπνάει. “Έτσι παράτησα τα πάντα και πήγα...”, παραδέχτηκε.

Sergey Gorshkov
Sergey Gorshkov


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Συμπεριφορά: Θηλαστικά
Ο Joe McDonald στάθηκε τυχερός στη Βραζιλία, μιας και το αρχικό του σχέδιο ήταν να απαθανατίσει ένα θηλυκό τζάγκουαρ, αλλά του προέκυψαν... δυο! Όταν πλησίασε το αρσενικό, ο Joe δεν πίστευε για την τύχη του, καθώς είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει μοναδικές στιγμές ανάμεσα στο ζευγάρι!

Joe McDonald
Joe McDonald

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια