O "κοριός" της ΕΥΠ δείχνει 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που απειλούνται με φυλάκιση

Έχει διαταχθεί και άρση του τραπεζικού απορρήτου χρυσαυγιτών για τους εκβιασμούς
Ο Άρειος Πάγος μιλάει για ατράνταχτα στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν

Σύμφωνα με τα στοιχεία βουλευτές εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες ενέργειες εκτός της δολοφονίας του Π. Φύσσα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο μάρτυρες για τη Χρυσή Αυγή να γίνουν τελικά κατηγορούμενοι....
Στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής προχώρησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στα πλαίσια των ερευνών που διενεργεί ο εμπειρότατος αντεισαγγελέας, κ. Βουρλιώτης, μετά τα σημαντικά ευρήματα που έχει καταγράψει ο "κοριός" της ΕΥΠ από συνομιλίες των μελών της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται έχουν υπάρξει ήδη σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία για τουλάχιστον τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ φέρεται να εμπλέκονται βουλευτές και σε άλλες παράνομες ενέργειες εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που τάραξε το πανελλήνιο. 

Πέρα από αυτό όμως, υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρά επιβαρυντικά στοιχεία και εμπλοκές και ανθρώπων πέρα από τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, προκύπτει η εμπλοκή ανθρώπων του υποκόσμου και μπράβων της νύτχτας, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν σε επιθέσεις και στα τάγματα εφόδου. 

Παράλληλα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει στη διάθεσή της στοιχεία για σχέσεις της Χρυσής Αυγής ακόμα και με επιχειρηματίες, όχι τρανταχτά ονόματα σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και αστυνομικών. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν από την έρευνα στοιχεία για την εμπλοκή στρατιωτικών στη δράση της Χρυσής Αυγής. 

Η έρευνα δείχνει πως ενδεχομένως να ανοίξει νέος κύκλος εξέτασης μαρτύρων, οι οποίοι μάλιστα από μάρτυρες μπορούν μετατραπούν σε υπόπτους τέλεσης παράνομων ενεργειών. 

Πάντως, πληροφορίες από τις δικαστικές αρχές αναφέρουν πως τα στοιχεία του Αρείου Πάγου είναι τέτοια που εάν υπάρξουν κατηγορίες, αυτές δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν, καθώς θα "δένονται" από ατράνταχτα στοιχεία. 

Το βασικό ζήτημα άλλωστε του Αρείου Πάγου είναι να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε συλλήψεις βουλευτών και σε προσωρινές κρατήσεις. 

Άλλωστε με βάση την εγκύκλιο του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία αναφερόταν στην ποινική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν μέλη της Χρυσής Αυγής, σημειώνει πως στα αυτόφωρα κακουργήματα οι αρχές μπορούν να προχωρήσουν στη σύλληψη βουλευτών. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια