Αθάνατη Ελλάδα! Ο Στουρνάρας παραμυθιάζει τον κόσμο ότι έχουμε πλεόνασμα ενώ στην πραγματικότητα έχουμε έλλειμμα.

Τρία δις πλεόνασμα δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
3,1 δις έλλειμμα βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος
Σύγχιση - το λιγότερο - παθαίνει οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος βλέποντας τα στοιχεία που έχουν δώσει στην δημοσιότητα για την πορεία της οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ουσία πάντως είναι....
ότι ο τρόπος υπολογισμού της ΤτΕ είναι ο πραγματικός για το τι συμβαίνει στα ταμεία του κράτους. Το λάθος της κυβέρνησης είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το θετικό γεγονός(;) του πλεονάσματος, γιατί όταν λες ότι θα δώσεις το 70% για την αποκατάσταση των αδικιών όχι μόνο κοροϊδεύεις τον κόσμο, "φουσκώνεις" και το χρέος!

Παραθέτουμε στοιχεία από ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΥΠΟΙΚ : Το πρωτογενές αποτέλεσμα το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.9 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1.414 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2.496 εκατ. ευρώ

ΤτΕ : Στα 9,04 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στο οκτάμηνο το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης, έναντι 6,37 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

ΥΠΟΙΚ : Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30,9 δισ. ευρώ, 1.157 εκατ. ευρώ ή 3,9%, υψηλότερα έναντι του στόχου του οκταμήνου (29.807 εκατ. ευρώ).

ΤτΕ : Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 28,76 δισ. ευρώ, από 30,59 δισ. ευρώ το 2012.

ΥΠΟΙΚ : Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34,8 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες έναντι του στόχου κατά 2.130 εκατ. Ευρώ,

ΤτΕ : Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 38,82 δισ. ευρώ από 36,81 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012.

Τα συμπεράσματα δικά σας....

Ανδρέας Μαραθιάς

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια