Αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα για το θέμα της φορολογίας άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη κυρίως στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης.

Μιλώντας στον...
ΣΚΑΙ, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Κακώς διέψευσε τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο ο Γιάννης Στουρνάρας».

Η ίδια έκανε....
λόγο για λάθος φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο έχει επιβληθεί στη χώρα και υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε μια «φορολογική επανάσταση».

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε για τη φορολογία ότι «σίγουρα δεν αντέχει άλλο ο πολίτης. ΦΑΠ 2011, ΦΑΠ 2012 και χαράτσι, όπως και να το βάλει, και με δόσεις, και με κάρτα, όπως και να το βάλει, είναι στα όρια του».

«Κάνω μάχη για το φόρο πετρελαίου. Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα εισπραχθεί λόγω έλλειψης κατανάλωσης. Κακώς διέψευσε ο κ. Στουρνάρας ότι δεν θα μειωθεί ο φόρος. Η χώρα χρειάζεται πραγματική φορολογική επανάσταση, φόροι ανάλογα με τα εισοδήματα [...] Θα πιέσω για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο με όλες μου τις δυνάμεις» τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει κατά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα αυτόν το μήνα μείωση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα», ανάφερε.
nonews-news.blogspot

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια