Ο Πρωθυπουργός του "θα" τα βλέπει όλα καλά!

Και τι δεν ακούσαμε πάλι από τον άνθρωπο που βλέπει φώτα στο τούνελ.
Έφτασε στο σημείο να μας πει ότι το 2021 θα έχουμε την μεγαλύτερη ευημερία που γνώρισε ποτέ ο τόπος!!!! 
Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Θυμίζει τον φίλο του και συμφοιτητή του που μας έλεγε ότι θα μας κάνει Δανία του νότου και τελικά μας έκανε Ουγκάντα του νότου!!!


Φυσικά του διέφυγε να μιλήσει για τα λουκέτα στην αμυντική βιομηχανία και τις απολύσεις του προσωπικού. 
Επίσης του διέφυγε να μιλήσει για το νέο μνημόνιο που έρχεται το 2014, γιατί η χώρα μας δεν πρόκειται  να βγει στις αγορές για να δανειστεί, για πολλά χρόνια ακόμα, αφού κανείς δεν μας δανείζει. Έτσι είναι φυσικό η τρόικα να μας δώσει χρήματα με αντάλλαγμα το νέο μνημόνιο. Είναι άλλωστε γνωστό το σχέδιο της τρόικας να μας κρατάει υπόδουλους, για πολλά - πολλά χρόνια ακόμα, με στόχο το φυσικό αέριο και τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν στο υπέδαφος μας....

Είπε όμως το αμίμητο «Ακριβώς αυτό είναι που πολεμώ, ανεργία λέγεται, φτώχεια λέγεται, ανασφάλεια»
Βέβαια ξέχασε να μας πει για τις απολύσεις στο δημόσιο που θα φτάσουν στις 25 χιλιάδες φέτος και το 2014. 
Εδώ το Υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης, ο κόσμος το ονομάζει ήδη, Υπουργείο απολύσεως δημοσίων υπαλλήλων.

Ακόμα ξέχασε να μας πει ότι ο κόσμος πεινάει και τον χειμώνα που αυτός βλέπει ανάκαμψη και φώτα στο τούνελ, ο κόσμος θα καίει στα τζάκια του, κρεβάτια, κομοδίνα και άλλα έπιπλα για να ζεσταθεί.... αφού το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι πάλι άπιαστο όνειρο.

Αντωνάκη μου στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.



Διαβάστε το ρεπορτάζ απο την ομιλία Σαμαρά στην Δ.Ε.Θ.
Σχεδόν μια ώρα είχε διάρκεια η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μια ομιλία που μπορεί να μην είχε τα στοιχεία παλαιότερων ετών (παροχές, επιδόματα κτλ) ή καμία αναφορά στην αμυντική βιομηχανία που μετά το... e-mail της τρόικας να μπεί λουκέτο αλά ΕΡΤ είναι το θέμα των ημερών, αλλά είχε ευχές, δεσμεύσεις και... υποσχέσεις, παρόλο που ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του δεσμευόμενος να μην υποσχεθεί τίποτα.

Μάλιστα, στην αρχή της ομιλίας του προσέφερε... στήριξη στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Έγινε έθιμο ο εκάστοτε πρωθυπουργός, από το βήμα αυτό, να εξαγγέλλει πως θα μοιράσει στην κοινωνία ένα πλεόνασμα που η οικονομία δεν μπορούσε να παράγει. Πώς θα μοιράσει δανεικά και επιδοτήσεις… (...) Υπήρξαν βέβαια, και φωτεινές εξαιρέσεις σε αυτό τον θλιβερό κανόνα. Αλλά όταν κάποιος πρωθυπουργός τολμούσε από το βήμα αυτό να πει την αλήθεια, ότι δεν υπάρχουν άλλα δανεικά για «αναδιανομή», τότε κύματα λαϊκισμού ξεσηκώνονταν εναντίον του. Και σχεδόν πάντα το πλήρωνε πολιτικά ακριβά… Ξέρετε πολύ καλά τι σας λέω. Δεν έχουν περάσει και τόσα χρόνια από τότε…

Αλλά η αλήθεια είναι πως έδωσε υποσχέσεις...
- το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος, που ξέρουμε ότι θα έχουμε αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα είναι, θα διατεθεί για την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των ένστολων
- δε θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας γιατί το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης και γιατί θα «πιάσουμε» το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος

- Το 2021 θα γιορτάσουμε τα 200 από την επανάσταση με τη μεγαλύτερη ευημερία που γνώρισε ποτέ ο τόπος- του χρόνου οι φόροι θα είναι λιγότεροι γιατί η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης
- Το πρώτο επτάμηνο του 2013 υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα 1,1 δισ. ευρώ- η Ελλάδα θα επιστρέψει στην οικονομική ανάκαμψη και ευημερία το 2020 και αυτό με συντηριτικούς... υπολογισμούς 
- Ο TAP θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας
- Άκρα ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, δε θα κυβερνήσουν ποτέ«
- Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και δε θα χρειαστούν νέα μέτρα» είπε ο πρωθυπουργός, 

«Η Ελλάδα δε χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας αλλά ανάκαμψης», πρόσθεσε. 
«Πέρυσι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, φέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το Grexit έγινε Grecovery. Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική και η ρευστότητα επιστρέφει στην αγορά», τόνισε ο πρωθυπουργός.Αντώνης Σαμαράς: Η Ελλάδα σύντομα θα στέκεται στα πόδια της και δε θα δανείζεται - Αυτή θα είναι η σύγχρονη απελευθέρωση της χώρας μας«Όχι» σε νέα μέτρα λιτότητας λοιπόν γιατί «δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας, χρειάζονται μέτρα ανάπτυξης και ανάκαμψης», όπως είπε ο πρωθυπουργός.
Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση που έγινε ποτέ, χωρίς να συμβεί χρεοκοπία, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως είναι μικρό το ποσό που χρειάζεται για να γίνει βιώσιμο.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει σε υψηλούς τόνους. Έβαλε στο στόχαστρό του τους δανειστές, λέγοντας πως η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα και το ίδιο πρέπει να κάνουν και εκείνοι. Αναφερόταν στη συμφωνία πως αν η Ελλάδα καταφέρει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, θα υπάρξει και ελάφρυνση του χρέους.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ψέματα» όσα λέγονται ότι θα χρειαστούν 20 ή περισσότερα χρόνια για να επανέλθει η Ελλάδα στα προ της κρίσης επίπεδα και σημείωσε πως υπάρχουν υπολογισμοί σύμφωνα με τους οποίους αυτό θα γίνει γύρω στο 2020, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και μια σειρά θετικοί παράγοντες που μπορεί να επισπεύσουν αυτή την εξέλιξη.

Καλύτερα του χρόνου
Φέτος οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες ήταν δυσβάσταχτες, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα, καθώς θα ζητηθούν λίγα από πολλούς, ανάλογα με τις δηλώσεις του καθενός.Κάποιοι επιχείρησαν να ξαναγράψουν διαστρεβλωμένη την ιστορία μας είπε, μια φράση αιχμή κατά της Μαρίας Ρεπούση

Δεσμεύτηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, το 70% αυτού και εφόσον δούμε πόσο είναι, θα διατεθεί για την ανακούφιση χαμηλοσυνταξιούχων, ένστολων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το πρωτογενές πλεόνασμα, άλλωστε είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από το Μνημόνιο.

Δήλωσε πως ο στόχος του είναι ο ενιαίος φόρος για τις επιχειρήσεις με συντελεστή 15%. Για τους πλειστηριασμούς: διευκρινίσαμε ότι θα προστατευθεί απόλυτα η πρώτη κατοικία ανθρώπων που -λόγω της κρίσης- δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Ούτε και οι τράπεζες θέλουν να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων με μαζικούς πλειστηριασμούς

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, το δύσκολο 2013 φεύγει, το καλύτερο και έτος ανάπτυξης 2014 έρχεται. 
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό απόδειξη πως η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιστροφή της ρευστότητας που συνεπάγεται και το 1,5 δισ. ευρώ που θα διατεθεί για τις επιχειρήσεις μέχρι τέλος του χρόνου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» που έχει πετύχει η κυβέρνηση. Είπε: σπάμε τα καρτέλ, ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα, χτυπάμε την γραφειοκρατία, βάζουμε τάξη στα νοσοκομεία, βάζουμε τέλος στο πάρτι με τις προμήθειες και στις χιλιάδες συντάξεις μαϊμού.

Νομίζετε δεν ξέρω τι σημαίνει ανεργία; - ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή διχάζουν το λαό
Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή ενώ ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, τα δυο κόμματα με τα οποία συγκυβέρνησε για ένα χρόνο. 

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμπεριφέρεται σαν «προφήτης της καταστροφής, αμφισβητεί τα πραγματικά στοιχεία και επικαλείται ψεύτικα» και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ρεσιτάλ λαϊκισμού. Δεν βλέπω την ανεργία, δεν νιώθω τον πόνο;», διερωτήθηκε. «Ακριβώς αυτό είναι που πολεμώ, ανεργία λέγεται, φτώχεια λέγεται, ανασφάλεια».

Την επιτυχημένη στροφή της Ελλάδας κανείς δεν την αμφισβητεί πλέον!
Υπάρχουν κάποιοι μέσα στην Ελλάδα που προσπαθούν να αποδομήσουν την επιτυχημένη στροφή της Ελλάδας, είπε χωρίς να κατονομάσει αλλά «φωτογραφίζοντας» σαφώς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάμε καλύτερα από τους στόχους μας. Για πρώτη φορά! Κι αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, θα υπάρξουν κι άλλες ανακουφίσειςΤόνισε πως όχι μόνο δεν έρχονται νέα μνημόνια όπως υποστήριζε η αντιπολίτευση αλλά «ματαιώσαμε και κάποια από τα ήδη συμφωνημένα (μέτρα) όπως ο νέος φόρος πάνω στο τζίρο των επιχειρήσεων και οι νέες περικοπές για τους ένστολους από το 2014. Αυτά ματαιώθηκαν και δεν θα γίνουν.

«Εκνευρίζονται οι γνωστοί προφήτες της καταστροφής, χάνουν την ψυχραιμία τους, επειδή, ναι, είμαι αισιόδοξος!» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτές οι φωνές της μιζέριας δεν προβλέπουν τα χειρότερα, επιθυμούν τα χειρότερα. Δεν στενοχωριούνται, αλλά θέλουν να μη πάμε καλά, επιδιώκουν να μην υπάρξει πρόοδος, και εύχονται να μη γυρίσει η Ελλάδα τη σελίδα της Ανάπτυξης, μόνο και μόνο για να κερδοσκοπήσουν κομματικά. Έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα!».

Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, «ανυπόφορο λαϊκισμό και ρεσιτάλ υποκρισίας» γιατί «κατήγγελλαν με τους βαρύτερους χαρακτηρισμούς τη διεφθαρμένη ΕΡΤ που βρισκόταν σε μόνιμη απεργία επί χρόνια. Κι ύστερα μας κατήγγειλαν όταν κλείσαμε την ΕΡΤ για να δημιουργήσουμε στη θέση της ένα σύγχρονο οργανισμό αντικειμενικό ραδιοτηλεόρασης. Μας κατήγγελλαν ότι δεν φέρνουμε επενδύσεις. Κι ύστερα μας καταγγέλλουν όταν φέρνουμε επενδύσεις και προσπαθούν να τις διώξουν». «Μακάρι να είχα απέναντί μου μια αντιπολίτευση που να θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», είπε.

Για τη Χρυσή Αυγή είπε: «καταγγέλλουν τις ακρότητες της Αριστεράς και απαντούν κι εκείνοι με ακρότητες! Ψηφίζουν μαζί με την άκρα Αριστερά, εναντίον κάθε μεταρρύθμισης.
Μιλάνε για «Ελλάδα» κι εκφράζουν ό,τι πιο αντίθετο με την ελληνική σκέψη, με το ελληνικό πνεύμα.
Μιλάνε για «πατρίδα» και θαυμάζουν προκλητικά τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα. Αντιπροσωπεύουν τους χειρότερους εφιάλτες που γνώρισε η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος! Η παρουσία τους και μόνο αποδυναμώνει την Ελλάδα. 

Καταφέρθηκε, επίσης εναντίον των «δύο άκρων», λέγοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει η προκοπή του τόπου. 
«και τα δύο άκρα καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση που ανοίγει την πόρτα στο αύριο. Και μένουν γαντζωμένα στο χθες. Δεν θα τους περάσει. Κηρύσσουν το μίσος μέσα στην Ελλάδα, διχάζουν το λαό και κάνουν ό,τι μπορούν για να απομονώσουν τη χώρα στο εξωτερικό. Περιφρονούν τη δημοκρατία, περιφρονούν το νόμο και καλλιεργούν την αυθαιρεσία.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να διχάσουν την Ελλάδα και να τη σύρουν σε νέους διχασμούς. Κανείς τους δεν θα κυβερνήσει, γιατί κανείς τους δεν μπορεί να κυβερνήσει. Το μόνο που θέλουν είναι να συγκρουστούν μεταξύ τους πάνω στα ερείπια της χώρας. Δεν θα τους περάσει!».Μήνυμα στα Σκόπια

Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια αλλά και τον ΟΗΕ πως «δεν διαπραγματευόμαστε την ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας». Η στιγμή δεν ήταν τυχαία, αφού τις επόμενες μέρες θα βρεθεί πρώτα στην Αθήνα και μετά στα Σκόπια ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια