Βίντεο με την εκτέλεση στρατιωτών από τους αντικαθεστωτικούς δολοφόνους τρομοκράτες μουσουλμάνους..

'Ασαντ ή Αλ Κάιντα; Το παραπάνω δίλημμα, μαζί με τις τραγικές συνέπειες των πολύχρονων πολέμων σε Αφγανιστάν και Ιράκ, φαίνεται να επηρεάζουν καταλυτικά την πλειοψηφία των Αμερικανών που εξακολουθεί να εμφανίζεται αντίθετη σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. 
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ


Μια πρωτοσέλιδη φωτογραφία στη σημερινή έκδοση της «Νιου Γιορκ Τάιμς» καταγράφει τον αντίκτυπο που έχει στην αμερικανική κοινή γνώμη η βαρβαρότητα της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη αν επικρατήσουν ομάδες ανταρτών που συνδέονται με την τρομοκρατία.


Στη φωτογραφία απεικονίζονται αντάρτες που στέκονται πάνω από αιχμαλώτους τους με τα όπλα στραμμένα πάνω τους. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, αφού ο επικεφαλής των ανταρτών απήγγειλε ένα επαναστατικό στίχο που έκανε λόγο για συμμετοχή των συλληφθέντων στη διαφθορά των πενήντα χρόνων, δίνοντας τον όρκο για εκδίκηση, πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον πρώτο κρατούμενο και στη συνέχεια οι ένοπλοι ακολούθησαν το παράδειγμά του, σκοτώνοντας εν ψυχρώ όλους τους κρατουμένους.



Στο μεταξύ, ενώ η αμερικανική κοινή γνώμη εμφανίζεται προβληματισμένη στο θέμα της Συρίας, αναμένοντας τις ψηφοφορίες στις ολομέλειες της Βουλής και της Γερουσίας, η εικόνα που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική για το Λευκό Οίκο, παρά την «πρώτη νίκη» για τον πρόεδρο Ομπάμα, με την υιοθέτηση της πρότασής του από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. 

Η χθεσινή «διχασμένη ψηφοφορία» (10-7), όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε κύριο άρθρο της η «Νιου Γιορκ Τάιμς», με θέμα την έγκριση περιορισμένης επίθεσης κατά της Συρίας λόγω της χρήσης χημικών όπλων, επέδειξε ότι «προς το παρόν, δεν υπάρχει ισχυρή ομοφωνία για το κρίσιμο αυτό ζήτημα».


Όπως τονίζεται, η κυβέρνηση Ομπάμα «ακροβατεί σε λεπτή γραμμή», προσπαθώντας να πείσει Κογκρέσο και Αμερικανούς πολίτες ότι στρατιωτικές επιθέσεις περιορισμένης εμβέλειας θα αποδειχθούν αρκούντως αποτελεσματικές, χωρίς ωστόσο να παρασύρουν τις ΗΠΑ σε μια νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

\
Επίσης, η σύνταξη της εφημερίδας, επισημαίνει με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν ζητά από τις ΗΠΑ να εισέλθουν σε πόλεμο, πως ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι το τι θα πράξουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση εκ νέου χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς 'Ασαντ.

Στο τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι Αμερικανοί πολίτες αξίζουν να έχουν πληρέστερες απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν και τη συμμετοχή συγκεκριμένων κρατών σε μορφές δράσης κατά της Συρίας.

Σε άλλο δημοσίευμα, ο Τζέιμς Ρούμπιν, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κλίντον, υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να απαντήσουν με στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς 'Ασαντ, ωστόσο ως θέμα στρατηγικής και διεθνούς δικαίου, ο πόλεμος στο Κόσοβο το 1999 δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως προηγούμενο για μελλοντικές αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας. 

Και αυτό, όπως σημειώνει, επειδή η μοναδική ομοιότητα μεταξύ Συρίας και Κοσόβου είναι η αντίθεση Ρωσίας και Κίνας σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που θα επέτρεπε στρατιωτική επέμβαση. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ρούμπιν αναφέρει ότι η ψήφος υποστήριξης από το Κογκρέσο θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του προέδρου Ομπάμα βάσει του αμερικανικού συνταγματικού δικαίου, ενώ παράλληλα θα τού προσφέρει την εσωτερική πολιτική στήριξη που δεν είχε ο Κλίντον κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο.

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια