Το έχουν ξεφτιλίσει τελείως: Κληρώσεις με πολλά δώρα, ταξίδια, κινητά τηλέφωνα, δωροεπιταγές αλλά ακόμη και αυτοκίνητα, για όσους μαζεύουν αποδείξεις!!!

Δώρα και μπόνους για όσους συλλέγουν αποδείξεις
Το θέατρο του παραλόγου!
Σε λοταρία μετατρέπει το Υπουργείο Οικονομικών τη συλλογή αποδείξεων από τους φορολογουμένους, προκειμένου να πετύχει τη μείωση της φοροδιαφυγής.
Πιο συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο....
επεξεργάζεται σχέδιο μέτρων, προκειμένου να μπορεί μέρος του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών, να επιστρέφεται.

Ανάμεσα στις εισηγήσεις μάλιστα, υπάρχει σενάριο που θέλει την επιστροφή φόρου να αφορά εκείνους που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, οι οποίοι θα "κερδίζουν" μείωση φόρου, για παράδειγμα από 23% σε 20% ή από το 13% στο 10%.

Το σενάριο αυτό πάντως, δεν είναι το μόνο, καθώς στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις, που αφορούν την αναγνώριση διπλάσιας αξίας από αυτή που αναγράφεται στις αποδείξεις, προερχόμενες από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες αλλά και πιο ανατρεπτικές ιδέες.

Όπως για παράδειγμα, η διεξαγωγή κληρώσεων - με βάση το μοναδικό αριθμό κάθε απόδειξης - και τους νικητές να κερδίζουν ταξίδια, κινητά τηλέφωνα, δωροεπιταγές αλλά ακόμη και αυτοκίνητα.

Ανεξάρτητα πάντως, αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν αποδείξεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και από όλους τους κλάδους.
Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, κάθε Δεκέμβριο θα καθορίζεται ποιες αποδείξεις θα μετράνε στην Εφορία και ποιες όχι, σε μία προσπάθεια πίεσης από όλες τις πλευρές, ώστε να περιοριστεί η φοροδιαφυγή ιδιαίτερα στους ελεύθερους επαγγελματίες.
newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια