Νεστορίδης: Είναι ντροπή η Γ' εθνική αλλά θα είμαι εκεί

Ο “θρύλος” ΑΕΚ, Κώστας Νεστορίδης χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός πως η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική, ωστόσο δήλωσε πως θα είναι ο πρώτος που θα πάει στο γήπεδο στην πρεμιέρα με τον Μανδραϊκό....

Οι δηλώσεις Νεστορίδη στην "Goal News":
Την Κυριακή η ΑΕΚ θα κάνει πρεμιέρα στη Γ' Εθνική, μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους.

"Πρώτα απ' όλα είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή για ένα σωματείο όπως η ΑΕΚ να παίξει στη Γ' Εθνική. Ένα σωματείο το οποίο πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο, με τους περισσότερους φιλάθλους στην Ελλάδα. Είναι η προσφυγιά, οι Πόντιοι, εκατομμύρια οι φίλαθλοι που αγαπάνε την ΑΕΚ απ' όλη την Ελλάδα. Ντρεπόμαστε που θα παίξουμε στην ερασιτεχνική κατηγορία. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Είναι κάτι που δεν το πιστεύει ο κόσμος, δεν το πιστεύουμε εμείς, δεν το πιστεύουν οι ποδοσφαιριστές".

Γνωρίζετε τα κατατόπια της κατηγορίας. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ποδοσφαιριστές;

"Αυτός είναι ο λόγος που θα είμαι πρώτος πρώτος στο γήπεδο την Κυριακή. Να δώσω σε όλους να καταλάβουν ότι η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους. Μέχρι στιγμής δεν δείξανε τίποτα και δεν πιστεύω να συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό. Πρέπει με την αξία που έχουν να δείξουν στον κόσμο ότι θα βγάλουν άνετα την κατηγορία. Πρέπει να κάνουνε πρωταθλητισμό. Ούτε να περάσει από το μυαλό τους η σκέψη να μην τα καταφέρουν. Μόνο η φανέλα που φοράνε, που είναι ένα μεγαθήριο, αρκεί. Ότι θα βγούμε κατηγορία δεν τίθεται ζήτημα. Το θέμα είναι να μη δυσκολευτούν, να μη γίνει σίριαλ και να μην τα καταφέρουν με τα χίλια ζόρια".

Η ψυχολογία δεν πέφτει σ' αυτήν την κατηγορία, όταν φοράς τη φανέλα της Ενωσης;

"Πρέπει να σκέφτονται ότι η ομάδα θα βγάλει την κατηγορία γρήγορα. Να μη χάσουν κανέναν αγώνα. Να βάλουν στο μυαλό τους ότι είναι ΑΕΚ, ότι φοράνε τη φανέλα της ΑΕΚ, τι άλλο θέλουν; Το πλεονέκτημα αυτό φοβίζει τους αντιπάλους, αρκεί βέβαια να παίξουνε. Να δώσουν αυτό που ξέρουν. Οι συμπαίκτες να βοηθάνε ο ένας τον άλλον. Αν είσαι αδρανής, ο αντίπαλος σου λέει 'με την ΑΕΚ παίζω' και μπορεί να σου κάνει ζημιά. Να συνειδητοποιήσουν ότι σε όλα τα παιχνίδια θα παίξουνε για να κερδίσει η ΑΕΚ. Και πιστεύω ότι έτσι θα γίνει".

Στο προπονητικό τιμ υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ξεκίνημα στη νέα τους καριέρα και δεν έχουν τις απαιτούμενες εμπειρίες.

"Δεν έχει καμία σημασία αυτό. Έχουν παίξει μπάλα όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα και έχουν μάθει πολλά από τους προπονητές που είχαν στο παρελθόν. Πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους και σωστά. Να κοιτάνε ποιον παίκτη θα βάζουν και πώς θα παίζουν. Αυτό που κάνουν τώρα και τα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν είναι σαν να είναι έτοιμοι για την ΑΕΚ. Ο κόσμος θέλει να βλέπει κάτι παραπάνω, σωστές ενδεκάδες, σωστές αλλαγές. Το συμφέρον τους είναι να κερδίζει η ομάδα, να παίζει καλά και ωραίο ποδόσφαιρο. Να μάθουν στους παίκτες όταν μπαίνουν μέσα στην περιοχή τι να κάνουνε. Εκεί είναι όλη η δουλειά. Οι νέοι παίκτες μπαίνουν μέσα στην περιοχή και δεν ξέρουν τι να κάνουν την μπάλα. Στην περιοχή θα κάνεις κάτι το διαφορετικό, θα πλασάρεις, θα ντριμπλάρεις, θα σουτάρεις. Να έχεις το θάρρος, αν είσαι δειλός δεν πας πουθενά. Εγώ αυτά έκανα και ακόμα όλη η Ελλάδα μιλάει για μένα. Έχουν υπάρξει μεγάλοι σέντερ φορ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να τους δείξουν τι έκαναν και πώς σκόραραν. Να μάθουν οι νέοι και από εμάς".

Το μήνυμά σας στον κόσμο;

"Δεν πρέπει να έχει μεγάλες απαιτήσεις για πολλά γκολ. Ο στόχος είναι η ΑΕΚ να παίζει καλά και να κερδίζει. Ας είναι και με 1-0 και με 2-0. Τους ίδιους βαθμούς παίρνεις. Χρειάζεται υπομονή και βοήθεια σε όλα τα γήπεδα. Οι ΑΕΚτζηδες είναι παθιασμένοι, θα τρέχουν και θα γεμίζουν κάθε γήπεδο. Την αγαπάνε την ΑΕΚ και θα την ακολουθούν όπου και αν παίζει".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια