Μήπως σας παρακολουθεί η τηλεόρασή σας;

Πολλές τηλεοράσεις σήμερα είναι εξοπλισμένες με «έξυπνες» λειτουργίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η σύνδεση στο διαδίκτυο, ποικίλες εφαρμογές, μικρόφωνα και κάμερες. ... 
Όμως, όπως επισημαίνει και το CNN Money, ένα κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε κάποια μοντέλα Smart TV της Samsung δείχνει ότι αυτές....
οι λειτουργίες ορισμένες φορές συνοδεύονται κι από προβλήματα.

Το πρόβλημα με τις Smart TV της Samsung -που πλέον επιλύθηκε- επέτρεπε σε χάκερς να θέσουν εξ’ αποστάσεως σε λειτουργία την ενσωματωμένη κάμερα της τηλεόρασης χωρίς να εμφανίζεται κάτι στην οθόνη. Με άλλα λόγια, καθώς εσείς βλέπατε τηλεόραση, ένας χάκερ οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούσε να σας βλέπει ή, ακόμα χειρότερα, να σας παραπέμψει σε μία κακόβουλη ιστοσελίδα για να υποκλέψει τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Η Samsung διόρθωσε άμεσα το πρόβλημα, αφότου ειδοποιήθηκε από ερευνητές ασφαλείας της iSEC Partners, και απέστειλε μία ενημέρωση λογισμικού σε όλους τους κατόχους των συγκεκριμένων μοντέλων.

Όμως, το εν λόγω κενό ασφαλείας ίσως αντανακλά και το ευρύτερο πρόβλημα της ύπαρξης συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο αλλά έχουν εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο ασφαλείας.

Πηγή: People

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια