Λίγο πριν τις 4 τελείωσαν από τον ανακριτή και μεταφέρονται πίσω στη ΓΑΔΑ όπου και θα κρατηθούν.

Οι βουλευτές και ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρονται από άνδρες των ΕΚΑΜ στον ανακριτήΠοινικές διώξεις για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή ασκήθηκαν στα στελέχη της Χρυσής Αυγής
Πήραν προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθούν την Τρίτη
Sτα κρατητήρια της ΓΑΔΑ θα παραμείνουν....
μέχρι την απολογία τους
Δίπλα στον Μιχαλολιάκο η κόρη του και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια
Παραμένει άφαντος ο καταζητούμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς
Αποκάλυψη ΣΟΚ: Οι δυο συλληφθέντες αστυνομικοί μιλούσαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη

Ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών  για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή, στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί τα άλλα τέσσερα ηγετικά στελέχη και βουλευτές του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μιχο, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθούν την Τρίτη, μετά τις 12 το μεσημέρι. Την Τρίτη θα απολογηθούν επίσης και άλλοι 3 από τους συλληφθέντες ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν προθεσμία για την Τετάρτη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, οδηγείται στη ΓΑΔΑ - ΦΩΤΟ NEWSIT
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, οδηγείται στη ΓΑΔΑ

Έτσι, με χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, από τα δικαστήρια πίσω στη ΓΑΔΑ όπου και θα παραμέινουν στα κρατήρια μέχρι την ημέρα που θα απολογηθούν.

Στον ανακριτή λίγο μετά τα μεσάνυχτα
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή. 

Ουρανία και Ζαρούλια συνοδεύουν τον Μιχαλολιάκο στον ανακριτή -ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ουρανία και Ζαρούλια συνοδεύουν τον Μιχαλολιάκο στον ανακριτή

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής οδηγείται στον ανακριτή - Από το χέρι τον κρατά η η κόρη του - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής οδηγείται στον ανακριτή - Από το χέρι τον κρατά η η κόρη του

Ο Ηλίας Παναγιώταρος μεταφέρεται από άνδρες των ΕΚΑΜ στον ανακριτή - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Ηλίας Παναγιώταρος μεταφέρεται από άνδρες των ΕΚΑΜ στον ανακριτή

Κατά τη μεταφορά τους στο γραφείο του ανακριτή, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής φώναζαν δυνατά "Χρυσή Αυγή μέχρι το τέλος"!

Οι βουλευτές και ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρονται από άνδρες των ΕΚΑΜ στον ανακριτή
Οι βουλευτές και ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρονται από άνδρες των ΕΚΑΜ στον ανακριτή

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι την υπόθεση έχει αναλάβει ειδικός ανακριτής του Νόμου 4022, περί διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.

Στην Ευελπίδων από τις 19:00

Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μιχος (οι τέσσερις που σύμφωνα με το πόρισμα του Αρείου Πάγου είναι μαζί με τον Νίκο Παππά ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης) έφυγαν από τη Γενική Ασφάλεια για να μεταφερθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με κουκούλες full face και όπλα στα χέρια συνόδευσαν τους πέντε στα τζιπ για να μεταφερθούν (σε χρόνο λιγότερο των τριών λεπτών) στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 
Η εισαγγελική δίωξη αφορά και τη ναζιστική ιδεολογία Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με χειροπέδες στα χέρια, δεν ήθελε να τον ακουμπά ο άνδρας της αντιτρομοκρατικής. Αλλά το χατίρι δεν του έγινε. «Ζήτω η Χρυσή Αυγή, κάτω οι ρουφιάνοι» φώναζε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, που τη στιγμή που έβγαινε, πρώτος, από τη ΓΑΔΑ, προσπαθούσε να σηκώσει τα χέρια του. 



Στην έξοδο από τη ΓΑΔΑ, τον ακολούθησε ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Νίκος Μίχος. «Δεν μας λυγίζει τίποτε, ζήτω η Ελλάδα» φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος ανέφερε «το βράδυ έχει μνημόνιο» και ο Ν. Μίχος φώναξε «είμαστε περήφανοι αγωνιστές». 

Οι συλληφθέντες μπήκαν στα τζιπ που τους περίμεναν στην Αλεξάνδρας και σε χρόνο dt έφτασαν στην Ευελπίδων. 

Στα δικαστήρια

Εκεί περίμεναν κάποιοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ενώ από νωρίς βρέθηκαν η Ελένη Ζαρούλια και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, η σύζυγος και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Μόλις ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έφτασε, η σύζυγός του, του φώναξε: «αγάπη μου, τους ξεφτίλισες», ενώ η κόρη του, φωνάζοντας «μπαμπά, μπαμπά» παραμέρισε τους αστυνομικούς και έπεσε στην αγκαλιά του. Η σκηνή έγινε υπό το βλέμμα του χαλογελαστού, όπως αποδεικνύει και ο φωτογραφικός φακός, Ηλία Κασιδιάρη.



Ο Ηλίας Παναγιώταρος, καθώς έμπαινε στο κτίριο των δικαστηρίων, φώναζε: "καλό το σόου, το βράδυ να φάτε μνημόνιο". "Δε λυγίζουμε κουφάλες" φώναξε έξαλλος ο Ηλίας Κασιδιάρης και "δεν τελειώνει η Χρυσή Αυγή ρε!", είπε ο Γιάννης Λαγός.

Οι πέντε χρυσαυγίτες αρνήθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή και εισαγγελέα. Ζήτησαν να τους δοθεί η δικογραφία για να τη μελετήσουν και θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. 
Σημειώνεται πως η επιχείρηση δεν έγινε βάσει ενταλμάτων σύλληψης, αλλά με εισαγγελική παραγγελία για συλλήψεις για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο είναι διαρκές αυτόφωρο. 

300 αστυνομικοί και μυστικότητα – Όλο το χρονικό των συλλήψεων

Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί πήραν μέρος στην γιγάντια επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής. Μια επιχείρηση που έγινε υπό άκρα μυστικότητα. Μόνο τρεις άνθρωποι γνώρισαν πως επρόκειτο να περαστούν χειροπέδες σε όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Ο μόνο που δεν έχει συλληφθεί είναι ο Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπαρχηγός της οργάνωσης, σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στα δικαστήρια της Ευελπίδων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Ο Ηλίας Κασιδιάρης στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Το κουβάρι για να ξηλωθεί μια και καλή η Χρυσή Αυγή άρχισε να... ξετυλίγεται στις 06:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ήταν η ώρα που εισαγγελέας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη. 

«Ήρθαμε να σας συλλάβουμε» του είπαν μόλις τους άνοιξε την πόρτα. Δεν αντέδρασε και τους ακολούθησε. 
Ο επόμενος ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ακολούθησε ο «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο άνθρωπος που μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και είπε στον 45χρονο δολοφόνο να «κόψεις το λαιμό σου». Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι είτε η διεύθυνση είτε η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Οι συλλήψεις δε σταμάτησαν εκεί. Συνελήφθη και ο Παναγιώτης Λαγός, παραδόθηκε, μετά από... παράσταση έξω από τη ΓΑΔΑ, ο Ηλίας Παναγιώταρος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς, καταζητείται, ενώ λίγο πριν από τις 15:00 πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο βουλευτής Νίκος Μίχος, φωνάζοντας "Ζήτω η Δημοκρατία".
Ο Παππάς, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες πως αναμένεται στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί, χλευάζει τις αρχές και μιλά σε ΜΜΕ, λέγοντας πως κυκλοφορεί ελεύθερος.

Συνολικά έχουν γίνει 19 συλλήψεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους μέλη του κόμματος, ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και η γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα Ασφάλειας Πειραιά. Όπλα, 43.100 ευρώ, πολλά φυσίγγια, υπολογιστές και USB βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου Αμέσως μετά τη συλληψή τους, όλοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο του κτιρίου. Γρήγορα απ' έξω συγκεντρώθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Όχι όσα θα περίμενε ίσως ο "πρίγκηπας Φύρερ" Νίκος Μιχαλολιάκος. Όσοι πήραν για... συμπεράσταση ήταν κατά πολύ λιγότεροι από τους 500.000 ψηφοφόρους που συχνά επικαλείται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. 
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρεται από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρεται από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων

Το πόρισμα φωτιά

Το 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη «καίει» την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και μέλη του κόμματος. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός, αποκαλούνταν «πρίγκιπας Φύρερ», ο Χρήστος Παππάς ήταν ο υπαρχηγός του και μαζί με τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Λαγό ήταν ο «σκληρός πυρήνας» της οργάνωσης. Η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά, ανέλαβε να εκπροσωπήσει και τον Ηλία Παναγιώταρο Στο πόρισμα υπάρχουν στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονία Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

 Λαγός και Κασιδιάρης μεταφέρονται στα δικαστήρια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Λαγός και Κασιδιάρης μεταφέρονται στα δικαστήρια

Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια